Finns inget att klaga på. Louisa är nöjd, ...

dsc00050 (MMS)

Finns inget att klaga på. Louisa är nöjd, jag är nöjd. Vi njuter. Puss


gammalt nytt

Ja ni kära läsare, denna helg har bjudit på en två smärre överraskningar..
I fredags kom den härliga Tant Röd tillbaka efter närmare ett och ett halvt år i frånvaro. Jag är inte glad.

Igår kväll kom överraskning nummer två; LOUISA HAR FÅTT SIN FÖRSTA TAND! En liten rackare har spruckit upp en liten del i nedre tandraden. Det är svårt att få sig en gilmt men visst tusan är den där! Inte konstigt att hon varit lite hängig i det senaste. Kan inte förstå att min bebis börjar bli så stor..

Vi blir kvar här på landet i veckan. För vem vill uggla i en schleten tvåa som man inte ser ut ifrån när man kan glassa i Årsta Havsbad i en stuga där solen slår ner hela dagen lång med sina 28 grader? Inte fan vill jag det; så vi blir kvar här. Jag äter som en häst vill jag lova, vågen står väl på +10 kilo när jag kommer hem, men vad gör det när man mår bra trots förkylning och en mild sömnbrist?

Däremot kan jag intyga att jag saknar er, era råd, era värmande ord och de stundtals negativa bitande ord som trillar in, för de ger oftast mycket. Det är en värld detta som jag så länge varit beroende av, erkänner jag motvilligt. Jag har filmer att bjuda på, fina kort på min växande dotter och tankar som trängs bort av behovet att bara informera om att vi lever.

Lever gör vi, ack så gott. Louisa tar sig upp på alla fyra, hon sitter allt längre, äter allt mer och pratar allt mer.


Såhär myser vi i trädgården!

glest

Vi är ute på landet. Vi äter gott och bara är. Louisa sov svinbra inatt, hela natten otroligt nog! Hon somnade vid elva efter lite välling och massa tutte och sov sedan till sex! Då åt hon ut min sprängfyllda tutte och sov sen till åtte, åt igen och sov till tio! Till min stora lycka vill jag meddela!

Fick en fråga om huruvida jag röker och om jag gjorde det under graviditeten: absolut inte! Jag varken rökte eller drack under graviditeten, åt heller inte de saker man inte "bör" äta. Lika lite som jag inte röker nu; det äcklar mig och jag förstår inte hur man kan röka i närheten av sitt lilla oskyldiga barn.

bättre?

Inatt har vi vaknat tre gånger, varav enbart två var matning. Kanske vänder det nu? Äsch jag hoppas inte på för mycket.
Louisa sover sin förmiddagslur nu, vilket även jag borde göra.. Men tar mig istället lite tid för mig själv.

Har verkligen inte tid och energi för att vara sjuk! Det är så otroligt jobbigt.

Ikväll åker vi nog hem och sover hemma. Imorgon är det midsommar och då ska vi träffa både morfar och mormor.

 

Usch vilket onödigt inlägg..


knäppskrutta

Louisa har under de senaste dagarna utvecklats något enormt. Hon börjar med nya saker; ser ofta upp på den som håller henne för att checka läget, rullar av bara farten från mage till rygg, får upp benen under sig och pratar på ett helt annat sätt, sitter allt längre.

Men det roligaste är det med benen. Hon försöker komma upp i krypposition men fattar inte att hon samtidigt måste hålla upp armarna så ansiktet bara dras i golvet, sjukt gulligt! Men på väg är hon, för varje dag orkar hon mer och håller sig uppe ett tag, fatta hur stolt jag är?

 


Lilla skruttan är inte så liten längre!


sjukt

Jag är sjuk.. Kommer verkligen lägligt..

Louisa är också hängig; tänder? magen?

Denna natt var i alla fall bättre. Hon vaknade bara tre gånger och då var det bara matdags. Vi får se hur det fortsätter.


på annat håll

Vi är hos mormor nu, för renoveringen stör den lilla sömn vi får.

Louisa är ett helt annat barn; hon gnäller hela dagen och vaknar skrikandes om nätterna. Jag tror att det är tänder som är på väg upp. Tycker sjukt synd om min lilla älskling!

Så uppdateringen blir nog om möjligt ännu glesare.

fullmåne?

Var det fullmåne inatt eller?

Louisa har vaknat ungefär en gång i timmen! Jag har vaknat därimellan av mig själv också. Så nu är jag superseg! För första gången sen hon var typ en månad vaknade hon och verkligen skrek mitt i natten. Jag blev helt chockad. Men men, vi får väl se vad det är som spökar.



Med det säger vi godmorgon och låter Lollan slicka på en ostkrok majskrok såklart!.


Anna Sophia Louisa


Världens vackraste unge!

hipp som happ

Igår var vi ute och flängde under dagen. Träffade Lollans gudfar, köpte gröt långt åt fanders och hamnade sedan till slut hemma hos morfar. Där fick vi supergod mat och under middagen styrdes det upp lite utgångsplaner.
Så Max tog Louisa och åkte hem och jag gick hem till Karolina! Där gjorde vi oss i ordning och gick sedan till Mango bar(Ace?) vid hötorget. Dit kom även Gudmor Sanne! Sen kom vi in. Ärligt? Det sög. Dålig musik och det var alldeles tomt(vi var nog där för tidigt). Så jag och Sanne gick vidare till Anchor- en rockbar med 20+ vad jag förstått. En gemensam kompis jobbar i garderoben så vi fick gå förbi hela kön och blev välkomnade in av den enorma vakten. Är jag fjantig som kände mig supercool för det?
Jaja. Där tog vi en drink och rörde oss sedan hemåt. Jag var hemma vid halv två; Max mötte mig vid tunnelbanan medan Gudfar tog hand om Louisa.

Somnade riktigt gott vid tvåtiden; idag är jag trött och seg.

Allt som allt; supertrevlig kväll men ännu en gång: Dansställen och klubbar är inte för mig! Gärna uteservering i sommarsolen däremot skulle jag gissa.

barnmaatsmos

Barnmatsdjungeln är enorm.

Fastslog idag att vi måste köpa en stavmixer för att kunna göra släta pureer! Någon som kan rekommendera en sjyst stav?

vilken hit!

Louisa har hittills inte visat något större intresse för "mat" allt. Potatis- blääää, majs- blä, havregröt-blä, risgröt- helt okej, banan- helt okej. Men! Katrinplommonpuré älskar hon! Hon bara gapade efter mer och högg efter skeden. En riktig hit alltså. Däremot vågar man inte ge så mycket som hon skulle vilja ha, hur blir deras mage?

Förövrigt letar jag som en besatt efter femmånadersgröt med smak på. Finns det på de fyra närliggande affärerna häromkring? Nope, det gör det inte. Så letandet fortsätter..

ikea



Snart ska och måste vi ta en tur till Ikea. Detta är det som ska inhandlas till Lollan. Speciellt småskålar och skedar; de blir ju skitiga så fort och vi har bara tre som funkar bra.. Får se när det blir av bara.

fantastiskt

Louisa somnade för natten halv tio igår. Jag själv somnade halv tolv med tanken på att jag snart skulle upp och amma. Icke! Klockan 05:43 vaknade jag. Av vad? Av mig själv.. Hon sov än! En minut senare vaknade hon och gnydde lite. Upp och amma på bomberna som är vana vid att bli tömda under natten. Sen? Jo då sov hon till sju, åt och sedan till nio!
Jag är minst sagt utvilad, Lollan med för nu jäklar är det liv i na.

Igår var vi på öppna förskolan med Alina och Stephanie. Vad tror ni Louisa gör? Hon satt! Rätt stabilt dessutom. Så nu är jag glada morsan.


pappamax

För varje dag som går växer Max som pappa. För varje dag lär han sig mer om Louisa, för varje dag ser jag kärleken växa.

Att bli pappa är inte samma sak som att bli mamma. Som kvinna bär man på barnet och känner det inom sig, man känner till viss del barnet redan innan det föds. Som man står man vid sidan av och observerar, utan att egentligen veta vad som sker- enligt Max. Jag kan hålla med honom; det är inte samma sak givetvis.
Pappalivet börjar när barnet är fött. Det är då de lär känna barnet och verkligheten slår dem med enorm kraft.

De första fem timmarna av Louisas liv var det Max som skötte allt förutom amning och då jag höll henne. Han bytte blöja, klädde på och vyssjade. Framförallt tog han henne under den tiden jag var på operation och uppvak, vilket var sammanlagt tre timmar. Han tog ensam hand om detta nyfödda barn, och det med glans! Han var så fin när han kom gåendes till mig på uppvaket med det lilla knytet innehållande vår dotter i sin famn.

Max pussar, Max kramar, Max tröstar, Max byter blöja, Max frågar om han kan hjälpa till, Max säger om och om igen "Pappa, pappa, pappa" i hopp om att Louisa ska härma honom. Louisa älskar honom dessutom; hon ler jämt mot honom, blir suuuperglad då han kommer hem och han är den hon skrattar åt mest. Han är en helt fantastisk pappa!


student


Jag och Lollan i väntan på att Maxi skulle springa ut.

Max tog ju som skrivet studenten! Den åttonde juni var det dags för honom att springa ut. Det var ett minst sagt otraditionellt utspring; de kom utåkandes på flaken och åkte sedan ner för en rutschkana som var en hoppborg. Livsfarligt sa den Gamla Klara i mig med tanke på att de flesta var rätt onyktra. Min älskling var så söt, ensam i grå byxor och vit skjorta!(bild kommer)

MAMMAMMAAM

Min lilla älskling säger MAMAMAMAMAMMMAM. Klart hon säger MAMMA, eller hur? Haha. Varje gång hon hamnar i "knipa" så skriker hon det. Detta började hon med igår och har gjort det hela dagen! Hur sött?
Undrar om hon förstår vad hon säger?



kärt barn har många namn

Louisa har en hel rad med smeknamn. Det är olika varje dag och alla kallar henne olika. Oftast kallar jag henne för Louisa. När jag och Max är med varann och hon sover kallar vi henne för The Monster. Jag och Max kallar henne även för Lollan, Lossan, Lois, Lovis och Loo till vardags. Gudmor Sanne kallar henne för Snuttan och Stiffy. Stiffy pga att hon är så svår att sätta ner för hon spänner benen. Denise kallar henne för Lovis enbart, haha!
Jag kallar henne också ofta för Grodis för ibland ser hon ut exakt som Crazy frog!


Louisa? Crazy Frog?


Lollan
Lossan
Lois
Lovis
The Monster
Loo
Snuttan
Stiffy
Grodis

jävla fk

Försäkringskassan suger. Ja jag visste det innan idag också. Försöker förlänga min föräldrapenning men hemsidan tycks ligga halvt nere, så laddningen avbryts. Toppen. Just great. Detta även EFTER att jag satt i telefonkö i 25 minuter. Skit.

anmäler intresse

Sitter och anmäler intresse på lägenheter söder om stan. Det är ju alltid värt ett försök, eller hur? Vår köplats är inte den bästa men alltid något.

Louisa+Wilgot: luuuuuve

Eh ja. Haha. Nej men de är så söta tillsammans, Louisa och Wiilgot, ska ni veta! Idag fick de syn på varandra rejält; Louisa log och Wilgot log! Så söta så man blir knäpp.
Har alltså haft en heldag på stan, igen! Det blev en ny mössa till Lollan, ett par shorts till mamma och sedan en body till pluttis. Det är megarea ute i butikerna nu.
Vi åt glass och strosade, som vanligt alltså.

Jag hämtade även ut mitt leg; jag ser ut som ett bigface.. Great.

Louisa säger: MAMAMAMAMAMAMAMAMAAMAMAAAAA; alltså säger hon MAMMA enligt mig såklart. Så mysigt. Tänk vad viljan kan få en att tro va?

Jaa ni. Ikväll är det städning och handling som gäller. Utöver det ska jag bada läääänge. Låsa dörren och mysa ner mig i badet med tända ljus.

hur står det till?

Hur lång är du och hur mycket väger du nu?

Jag är 159 centimeter lång och väger nu 62 kilo! Trodde aldrig det skulle gå så fort att gå ner nästan allt men än är det lite kvar.


MammaKlara innan Louisas vistelse i magen.

2009-01-12

Jag skälver alltmedan du mödosamt omfamnar mig i det som är du, du får mig trots alla år och våra nu väderbitna ansikten att dra efter andan när du drar din stora hand på den nakna huden mellan mitt öra och axel. Jag kan fortfarande fyllas av ett stormod när jag ser dig, välbehaget kittlar mig under fötterna, sätter mig i fart, sprider sig till benen när jag tjutande kan springa fram till dig, slänga mig upp i dina armar, knipa dig runt midjan med mina ben och kyssa dig hejdlöst för nu har välbehaget spridit sig till alla celler i min kropp och jag strålar, jag strålar!

Min verbala tunga smeker din nu vana tunga, vi är synkade till perfekta kyssar, kan det alltså vara så att vi är gjorda för det syfte vi själva uppfyller?

Jag biter dig i öronsnibben och ber till någon icke-existerande högre makt att detta ögonblick aldrig ta slut. Men om det mot all förmodan skulle det så önskar jag till samma makt att du nu i nästa stund ska se mig djupt i ögonen och bära mig till sängen där du ska hålla om mig mot all världens problem.

det går i ett

Dagen har varit fullspäckad! Först spontant till BVC för att mäta och väga- Lollans kurva har planat ut; inte bra! Så för det var jag lite ledsen men det ska vi allt åtgärda vill jag lova. På BVC mötte vi Finni med Elliott, och vi tog sedan sällis in till stan där Louisa fick nya pyjamasar, en klänning med tillhörande trosa, strumpbyxor och sedan fick jag ett par tygskor och en långklänning som åker tillbaka imorgon.
Sen hem och efter ett tag plingar det på dörren. Vem är det? Jo Gudmor Sanne! Bästa överraskningen. Sen blev det middag med Max.

Nu är jag däckad i soffan efter att ha ätit glass.. Det här med glass börjar gå för långt, vill inte ens tänka på hur mycket glass jag äter i veckan.

Imorgon står Denise&Wilgot på schemat! Åh det ska bli roligt, lilla Willy som jag hört lärt sig flörta nu. Han ska få langa sin fetaste flört på Lois, får se hur det går. Haha tro nu inte att jag använder ord såsom "langa" och "fetaste" allt för ofta.

exponering


Har följt din blogg ett bra tag nu, och kommer ihåg att du var relativt bestämd över att inte lägga upp fler många bilder då din dotter. Eftersom du inte ville att det skulle cirkulera bider på henne utan hennes medgivande.

Tydligen så har du tänkt om, eftersom det är en hel del bilder på din lilla sötnos. Vad fick dig att ändra dig? Du verkar vara en mamma med starka åsikter om hur du vill uppfostra din dotter (inget fel med det!) och inte viker dig för andras åiskter eller kommentarer.

Jaa du, stoltheten tog överhanden. Jag vill visa hela världen hur vacker dotter jag har. Jag och Max diskuterat det hela och kom fram till att jag kan lägga ut bilder. Däremot så har jag högerklicksskydd på bloggen(jag vet att man kan sno bilderna ändå men lite hjälp ger det ju..).
MEN! Det kan ibland ta emot riktigt rejält att lägga ut bilder på Louisa, och får då för mig att ta bort varenda en, men vi får väl se.
Det är en hårfin gräns det där, och ett väldigt känsligt ämne. Känner inte att detta har så mycket med min uppfostran av Louisa, men självklart är det lite läskigt.
Så detta är alltså inget jag "gett vika för" utan själv bestämt mig för, vilket kanske inte är det rätta beslutet.

Tack för din bra förmulerade fråga!

världens vackraste



Hon växer nu.

Saknar er, saknar den respons som jag en gång fick, det stöd och den kritik som fanns. Tänker alldeles för ofta "Detta kan jag blogga om!" men det blir aldrig av. Jag vet inte på vilket sätt det ska sägas på.
Louisa somnar i skrivande stund, knorrar som en liten kulting i sin säng. Hon är världens vackraste barn, min dotter, det finns inget annat.

Snart kommer älskade Nickan till stockholm! Jag längtar längtar!

Nu? Städa upp allt stök som blivit i vår sketna tvåa. Gudmor har varit här idag på middag och film. Fina hon tog Louisa när jag duschade. Lollan var inte glad men det klarade Gudmor Sanne med glans, fick henne till och med att somna!
Snart är renoveringen av huset klar; första juli. Då ska vi kvällsmysa på balkongen med choklad och ett glas vin, pussa oss varma under filtar då vårat lilla troll somnat. Åh, detta ljuva sommarliv, vad gör vi när vintern kommer?


stolt

Igår tog Sanne studenten! Hon vad så fin i sin studentklänning och senare indränkt i öl! Kände mig verkligen superstolt.

Och jag kan nu glatt meddela att vi har en gudmor till Louisa! Sanne fick igår ett armband där det är ingraverad GUDMOR på. Hon blev nog allt förvånad, och det fälldes tårar till Sannes stora förtret.


en sak i taget

Jag förstår inte vad som är så himla fel med att vilja hålla någon annans bebis? Du ska väl bara vara glad att folk verkar tycka om henne. Vem vill vara en bitter mamma som inte låter någon hålla, ge presenter eller beröm till ens lilla bebis?

Jag har aldrig sagt att det är något fel med att vilja hålla någon annans lilla söta bebis, för man vill inget annat än att gulla med dom. Men! En bebis har sin trygghet i att känna igen mamma och pappa. Jag låter mina närmaste vänner och familj(farmor, farfar, mormor, faster, morfar och moster) hålla i Louisa, utan tvekan oftast. Ibland säger jag nej kanske för att jag vill ha henne hos mig eller att det bara inte passar sig vid just det tillfället.
Vad jag finner är otroligt konstigt är när människor som inte känner mig och framförallt inte känner Louisa kommer och ber om att få hålla henne. Att träffa nya människor för en bebis är en utflykt i sig, och att då med en gång sitta i någon annans famn och slussas bland famnar anser JAG inte är bra för MITT barn.
Jag säger inte åt någon annan hur de bör göra med sina barn, men detta är vad jag och Max känner är bäst för Louisa och det är det. De som stör sig på det; synd! Detta är vårat barn och vi gör vad vi anser är bäst för henne. Självklart ska hon få gullas med och mysa med sina närmaste, och även träffa nytt folk. Men när hon börjar slussas mellan famnar gillar jag INTE. Jag märker på henne att hon blir stressad och de dagar då hon varit i andras famnar längre stunder är hon gnälligare och allmänt sur. Hon blir stressad och det tänker jag skydda henne ifrån.
Jag är ingen bitter mamma, vem är du att säga det? Är beröm att få hålla? Nej, att få hålla gör folk helst av egoistiska skäl; för att DE vill gosa med en bebis. Har aldrig heller någonsin tackat nej till en present eller avvärjat beröm!
Louisa älskar folk, hon charmar alla och gillar att få uppmärksamheten, men att slussas mellan famnar och att bli daltad med av människor vi inte känner tackar vi nej till och det står vi fast med!

vad finns det att säga?

Letar efter ord som beskriver, illustrerar; hittar dom inte. Vardagen flyter på i vanlig ordning. Vi solar, vi umgås, det nalkas student, Louisa sover på mage, lägenheten störs av irriterande målare, sverige tycks ha drabbats av en brottsvåg. I stort sett detta är det som sker och har skett. Vad är det för mening att berätta om vardagen för en tvåhundra människor? Inte bryr ni er, inte bryr jag mig, eller?
Jag är lycklig. Vi landar om möjligt ännu mer i mamma och papparollen, jag och Max. Han jobbar, jag mammar. Vi gör ett bra team och jag trivs, det är ju detta jag väntat på?
Men hur förklarar man en lycka som det inte finns några ord för? Hur förklarar man känslan som får det att krypa i skinnet, så pass att man inte kan sitta still? Vad är det då för mening att beskriva om man ändå inte kan få er att förstå?
Hon sitter snart själv, min dotter, går inte tiden alldeles för fort? Blir knäpp och vill bara pausa.

Är irriterad på människor som ständigt sträcker ut armarna mot min dotter och ber om att få hålla- vänta tills ni blir tillfrågade, hon är ingen trasdocka som kan slussas hur som! Det pillas och dras, utan en tanke på barnet. Det enda folk tycks bry sig om är att de ska få en del av henne, inte hur hon mår och vad hon gör. Sover hon, pillar folk ändå, äter hon, petar de lika mycket, leker hon på golvet och får sprattla lite ja då ska man ändå plocka upp henne. Varför kan man inte njuta på avstånd? Behöver jag avlastning eller vill att ni ska få hålla, då erbjuder jag och ber om hjälp. Max likaså.

Han är rolig min man. Under graviditeten var det jag som var mest hispig. Han ville ta hela släkten till BB, att vi skulle åka runt med en parad för Louisa i princip då hon var bara en vecka gammal. Nu är det han som säger nej när folk ber om att få hålla, nu är det han som blir avundsjuk och rastlös då någon annan håller i henne. Han är söt är han, och jag känner mig trygg av att vi ligger på samma plan.



åh nej

Louisa har varit vaken sedan halv sex, då sov hon bara i 50 minuter. Hon blev såklart övertrött till slut. Inget annat än att ligga i famnen med nappen har dugit, ändå har hon varit superhungrig! Hon har bara skrikit rakt ut när jag försökt mata henne. Till slut pumpade jag ut ungefär 120 ml och gav på flaska; det gick! Känns supersorgset att hon hellre tog flaska. Men tog slutslurken(haha, roligt ord) vid tutten så att hon slocknade. Nu sover skruttan till slut och jag är helt slut. Tur att jag sovit med henne tre timmar under dagen!


funderar på att lägga ner

Tar en rejäl paus från detta som vi alla känner så väl; bloggandet. Omvärderar och tänker efter.



ComHem suger

Har fram tills nu inte haft något internet, ComHem är inte att lita på.

Louisa vaknade tre inatt och sju imorse och sov sedan tills klockan nio, skönt! Sen var vi uppe en och en halvtimme, sen somnade vi igen! Fattar ni vad jag får sova eller? Fattar ni!? Helt otroligt.. Sov till halv ett.
Har nyss gett Lollan en halv smakportion gröt och lite aprikos&päron puré till efterrätt. Gott, sa Louisa!

Sitter och tänker på bakverk, godis, en perfekt grillad fläskfilé, krämig potatisgratäng, marängschwiss. Ja, i den ordningen.. Sorgligt men sant, haha!