Bubblan

Vi hänger i bubblan. Lyckan över lillan är överväldigande. Max är helt fantastisk som pussar, kramar, tvättar, diskar, städar och lagar mat. Kan han inte vara hemma föralltid?
Vi träffar vänner som beskådar det nya lilla livet, vi myser, vi är ute i det fina vädret. Kan inte livet vara såhär för evigt?


Helt såld


Förskolan mamma!

Imorse sa Louisa när hon vaknade att idag ville hon minsann gå på förskolan. Jaha, så kul var det att vara hemma. Tror hon kanske kände av att det blir lite mer övervakat såhär i början med en ömtålig bebis.
Hon och jag bråkar extremt mycket för Louisa hon testar varenda liten gräns och är så otroligt bestämd. Så det är nog skönt för henne att leka loss på föris i några timmar. Sen går vi till parken!

Kolan sover sedan två timmar så snart är det nog dags för käk. Jag vilar i soffan..


Nattbild

Lilla prutten inatt! Vi somnade om och sov till tjugo i fem, matade lite och nu sover hon fortfarande!


Vakentimme

Fint att det här inte publicerades inatt!

Klockan är tjugo i tre och jag och Kolan kör en vakentimme. Hon ligger och sprattlar med ben och armar samtidigt som hon kikar sig omkring. Jag kollar på Morgan och Ola Conny.. Kan ju vara det sämsta jag sett.

Den lilla är en riktig tuttgris ska jag säga Er! Herre vad hon äter. Och inte kräks hon något heller. Kanske blir det en liten knubbis, så sött.

Snart kommer förlossningsberättelsen, håller på att skriva på den. Fantastiska upplevelse!

Nu ska vi se om vi kanske kan sova lite igen. Godnatt!


Namn

Det står fortfarande rätt stilla på namnfronten för den lilla damen här hemma. Inget som känns bombsäkert överhuvudtaget. Så ni kan väl ösa på lite fler namn? Vad ser hon ut som? Tänk om någon av Er sitter på det perfekta namnet!?


Amma amma amma

Vi har det så mysigt hemma. Tiden flyter ihop och det mesta jag gör är att amma. Inatt ammade jag minst en gång i timmen fram till klockan sex någon gång, då gick jag och Kolan upp. Max och Louisa sov vidare till åtta.
Jag mår så bra! Är förundrad över hur bra kroppen fungerar och läker. Är inte särskilt trött heller, är väl döhög på hormoner!
Igår rann mjölken till så Dolly Parton tuttarna är tillbaka.. Är öm och sårig men det börjar bli bättre, som tur är funkar det superbra, lillan får i sig en massa och har en riktigt bra tag.

Vi svävar på rosa moln helt enkelt!


Kära

Vi är helt nerkärade i vår nya familjemedlem. Louisa är överlycklig och helt fantastisk med lilla Kolan. Ska berätta mer om den drömförlossning vi gick igenom i rasande fart snart, ska bara landa lite! Tack för alla gratulationer!


Lillasyster är här!

3650 gram och 50 centimeter flög ut idag 13:49. Chockade och lyckliga är vi!


Godmorgon övertid

Jag kan inte sova mer nu. Sedan fyra någon sång inatt har jag haft svaga värkar som jag märkt av. Som tur är har jag somnat imellan och bara försökt notera tiden på dom.
Nu har jag gått upp och så har slemproppen gått! Så kroppen jobbar definitivt. Än gör det fortfarande inte ont, så vi får väl se om det tilltar.
Så medan mina älsklingar sover vidare kollar jag på top model i mina mjukisar. Tänk, inom ett dygn eller två kanske vi är fyra!?


100%


Förlossningen

Igår var vi in på förlossningen i några timmar. Hade sammandragningar från halv tolv som kom var tredje till var tionde minut, men de gjorde verkligen inte ont. Ringde södra bb för att höra va de tyckte eftersom sammandragningarna ändå hållit i sig så pass länge, även om de inte var smärtsamma. De ville ha in mig på en koll för att se så att det inte var så att jag öppnade mig tyst.
Århundradets tråkigaste sjukhusbesök på fyra och en halv timme visade regelbundna "värkar" med tre minuters mellanrum, de flesta kände jag inte ens själv överhuvudtaget. Jag är en centimeter öppen men det kan man ju vara länge utan att något är på gång.
Vid ett kraschade vi i säng helt slut båda två och idag är jag helt slut! Det märks att kroppen har jobbat..

Spänningen tätnar med andra ord!


Störd kvinna

Ännu en ny dag! Vad härligt! Det här med att vara höggravid är inte så hemskt som man skulle kunna tro. En vecka till är inga problem känns det som just nu, vad är det för fel på mig?
Idag kommer min fina Finni hit! Hon har varit i Ullared det aset och varit fin nog att köpa lite fynd till mig!
Så strax ska jag och lollan gå till föris och sen ska jag möta Finni. Ska handla och promenera lite tror jag allt.


Kulan

Magen idag i vecka 39+4


Lördag morgon

Igår blev en bra dag trots mitt slappande! Jag var hemma hela dagen tills Max och Louisa kom hem från föris. Då gick blivit och åt glass samtidigt som Max klippte sig. Sen hux flux bjöd vi över Erica, Philip och Alexander på middag. Gott och såklart trevligt som alltid! Vi gjorde tunna kycklingfiléer som vi körde i grillpannan med klyftpotatis och tzatsiki. Till förrätt en bruschetta! Muuuuums.
Sen somnade Louisa som en stock kvart över åtta.

Nu är jag ensam vaken i hushållet, de andra två små grisarna sover ännu. Idag ska Max bli bortskämd med fotvård som han har fått av Louisas mormor. Sedan ska det meckas lite bil, utöver det så vet jag inte vad vi finner på.


Stänger in mig

Igår kände jag att kroppen var helt slut. Efter en heldag med håll igång var jag helt klubbad. Så idag lämnade jag Louisa på förskolan, satt sedan en stund i solen och sen gick jag hem och har sovit sedan dess.. Lagom trött!


Härlig dag!

Morgonen började med sång med förskolan. Sen åkte jag en sväng till Farsta där jag mötte Jennifer och Erica med deras små. Sen hem för lunch hemma hos oss och sen tog vi oss upp till lollan på förskolan runt halv två.
Sedan dess har vi varit i parken! Så skönt att vara ute. Louisa har härjat så nu sitter hon i badet och myser.
Snart ska det göras spaghetti och köttfärssås. Snabb dag!


Barnmorskan

Igår var jag ju hos barnmorskan. Intressant besök må jag säga.. En barnmorskestudent var med under besöket. Och hon fick göra alla de saker som min vanliga barnmorska gör. Hon började med att känna hur Kolan låg med huvudet. "Väääldigt rörlig är hon i alla fall" said what!? Sist var hon ju i vart fall ruckbar bara.. Sen mätte hon sfmåttet "42 centimeter!" Men herregud min bebis har blivit en monsterbebis tänkte jag då!
Då kollade min barnmorska. Ruckbar bebis och sfmått 38. Phu! Studenten måste ha varit väldigt ny..
Hjärtljuden såg fina ut och mitt blodtryck med som vanligt. The ultimate pregnant lady..
Sedan inskrivningen har jag nu gått upp 14 kilo. Längtar till att bli smal och smidig igen gör jag definitivt.


Vecka 40(39+0)

Då var vecka 40 här! Veckan som lollan föddes i. Louisa föddes 39+2. När vill Kolan komma tror vi? Jag gissade på den 17e men jag vettetusan längre! Svårt att greppa att hon faktiskt kommer att komma ut, om det så är om sju timmar som om tre veckor. Oavsett så är det snart, och redo är vi. Däremot är jag inte alla lika rastlös som jag var med Louisa i magen. Då kände jag mig stressad från den första januari( hon föddes den 15e) över att jag ville vara klar.
Nu tar jag varje dag och försöker göra något jag tycker om. Igår gick jag på stan med Finni och åt glass. Idag blir det barnmorskan och sedan firande av mormorn som fyller år.
Imorgon ska jag väl kunna hitta på något härligt också. Erica kanske vill umgås lite? Vi får se!

Är nästan liiiite orolig över hur lugn jag är..


Vem spolade fram tiden!?

En vecka kvar till beräknad förlossning, SJU dagar!? Den här graviditeten har gått så otroligt fort. Känns verkligen som om det var förra veckan som vi plussade. Inom tre(TREEEEE) veckor har vi Kolan här. Det är ju helt jävla sjukt! När som helst kan det sätta igång, när som helst kan vattnet gå! Ja ni ser, verkligheten har lite slagit mig i ansiktet. Helt stört..


Svullen bulle

Igår hade jag så mycket förvärkar som fortsatte genom natten, idag är jag alldeles öm. Och svullen! Herre vad jag har samlat på mig vätska i det senaste. Jag gjorde det när jag var gravid med Louisa också men då kände jag inte av det alls på samma sätt. Nu är jag helt öm i framförallt fötter, ben och armar. Och ansiktet är bra plufsigt också. Ser ut som en liten boll!


Ensiffrigt!

Jahaja, nio dagar kvar till beräknad födsel! Helt otroligt. Njuter av varje sekund för snart är det över, njuter inte fullt så mycket av ryggvärken kanske men men! Vad gör den om hundra år?


Babyshower

Åh nu är det dags för babyshower för en av mina absolut bästa vänner! Jag har hetsat i ordning mig på under en timme och är nu på väg!


Landet

Detta skulle ha publicerats i förrgår!

Vi är på landet över helgen. Louisa är i sjunde himlen för hon har nämligen fått en enorm studsmatta och gungställning av sin mormor. Det är med andra ord full fart från morgon till kväll!
Själv så sover jag och äter, känns som om kroppen laddar, undrar bara hur länge den tänkt göra det?


Kolan i kulan i vecka 39

Badbollen har sjunkit en bit och det ilar nedåt titt som tätt. Förvärkarna kommer och går. Nu är det när som helst dags, så surrealistisk!


Vecka 39(38+0)

Ligger i sängen men kan inte sova! Klockan närmar sig halv ett och jag för ingen ro i kroppen, hemskt frustrerande! Vi går in i vecka 39 idag, helt otroligt ju. När som helst kan det ske, när som helst. Däremot har jag de senaste dagarna känt ett lugn. Det känns som att det just nu inte gör så hemskt mycket om jag går över tiden, för inom en månad är vi definitivt där med Kolan i famnen. Då kommer vi se tillbaka på den här dundersnabba graviditeten och undra vart alla veckor flög. Så vi väntar och ser, tills dess njuter jag av våren och av min fantastiska dotter och min älskade man, snart är livet annorlunda!


Bbväska, check!

Alltså jag tror faktiskt att bb väskan är klar! Detta har jag lagt fram( inte packat ner ännu..)

Till Kolan:

Tre ombyten
En pyjamas
En overall
En mössa
Gosedjur
Mysfilt och snuttefilt
Några miniblöjor

Till mig och Max:

Mjukisdress till Max
Två tshirtar
Strumpor och kalsonger

Mjukisbyxor till mig
Tights
Trepack stora trosor
Två amningslinnen
Amningsinlägg
Hårborste
Deo
Tandborste
Megabindor
Energidryck

Har jag missat något!?


Sen kväll, sen morgon

Igår gick vi på cirkus här i gubbängen till Louisas enorma förtjusning. Hon har aldrig varit på cirkus tidigare så när hon satt på morfars axlar på vägen dit var hon alldeles lyrisk. Ungen satt still i TVÅ timmar och kollade på cirkusen, hysteriskt applåderande. Vilken lycka för den damen, och vilken lycka för hormonfyllda mig att se henne så glad.
Hon mumsade i sig en strut popcorn och en Mer och vi konstaterade att clownen definitivt var favoriten.
Men sen var hon lagom trött. Det slutade klockan nio vilket jag inte riktigt kunde förstå varför de lägger en sådan barnattraktion så sent.
Hon somnade på två röda hemma och har nu sovit till halv nio, vi blir lite sena till föris idag med andra ord!


Ensamtid

Inom en månad är vi definitivt föräldrar till ännu ett knyte. Då blir det fullt upp med Kolan och det nya livet som tvåbarnsföräldrar. Därför har jag haft lite magknip i det senaste. Dåligt samvete för att Louisa snart måste dela min och Max uppmärksamhet och dåligt samvete för att jag inte är den roligaste mamman på planeten just nu pga trött kropp och knopp.
Dessutom vill jag att Max ska få passa på att göra en massa kul som tar lite mer tid och energi än vad det kanske kommer kunna gå åt sen när Kolan är här. Idag har han varit iväg och kört cross hela dagen och ikväll ska han hänga med sina kompisar och grilla och bada bubbelpool. Vill såklart vara med honom men vill så gärna undvara den tiden för honom med!
Ja man blir ju lite galen som höggravid..

Imorgon ska vi i alla fall alla tre umgås hela dagen. Snart är vi ju fyra!


Hos barnmorskan

Idag var jag hos min barnmorska igen. Är idag i vecka 37+1 och alla mina värden var som tidigare perfekta, så skönt! Sf måttet låg på 37 centimeter och har därmed planat ut lite vilket beror på att Kolan sjunkit ner lite mer med huvudet och nu bara är ruckbar!
Sen blev jag glatt överraskad med ett ultraljud. Vi kikade hur långt ner hon låg och på det fint klappande hjärtat. Lycka!
Barnmorskan sa att hon inte tror att jag dyker upp på nästa besök som är om två veckor men vi bokade i alla fall in en tid den femtonde. Hoppas Kolan är här innan dess.


Vecka 38(37+0)


Mot Kolmården!