Herr Nilsson

Alltså det här med namn.. Fram och tillbaka är det hela tiden men jag har två favoriter. Däremot har Louisa bestämt att lillasyster ska heta Herr Nilsson. Fantastiskt.


Påskägg

Nu har vi målat tjugo påskägg! Louisa är glad som en fisk för vi har sällskap av två hundar.
( det här skulle ha publicerats för fyra timmar sen!)


Att föda barn 2

En annan tanke som snurrar i mitt huvud är hur snabbt går det den här gången? Med Louisa tog det tretton timmar från första minsta känning och ungefär åtta timmar på förlossningen. Har såklart läst en massa om förlossning nummer två och rent generellt verkar det ju gå snabbare!? Det sa både läkaren jag träffade och min barnmorska också.
Dessutom verkar det som att andra förlossningen ungefär tar hälften av tiden. Ska jag föda på ungefär SJU timmar!? Kan någon ge mig ett hundraprocentigt svar, haha.
När jag föddes tog det 36 timmar, min syster sköts ut på ynka sex timmar. Bör vi skynda oss in!? Tänk om jag föder hemma!?
Eh ja, jag ÄR liiiiiite hispig kanske.. All ovisshet tar död på mig!!


Tokig

Varje gång jag hör någon slags lastbil köra in på vår gata springer jag till balkongen för att kolla. Ja jag är ivrig. Kan den där vagnen komma nu eller!? Nu sätter jag mig på balkongen för bättre uppsikt..


Påskkärring

Min söta lilla påskkärring, stolt som en påskkyckling över att få vara ansiktsmålad!


Yeeeeeeeeey

Imorgon kommer vagnen!!!!!!!!!!! Mellan åtta och fyra kommer det tre kollin från kidzshop! Spännande!!!!!!!


Att föda barn

Från och med första maj kommer jag att gå på helspänn. Då kan förlossningen sätta igång när som helst. I början på juni är vi definitivt tvåbarnsföräldrar. Det skrämmer skiten ur mig när jag tänker på möjligheten att gå över tiden! Louisa kom fem dagar före beräknad födsel så den extrema väntan och paniken hann aldrig komma. Tänk om jag går över tiden denna gång!? Hade jag gått över med Louisa så hade det kanske känts lite lättare i och med att jag då hade ställt in mig på att så skulle fallet vara även denna gång.
Idag ringde jag södra bb för att höra om det gick att göra något för att öka chanserna för att få föda där även denna gång. Då visar det sig att jag känt barnmorskan som ringde upp sedan jag var bebis själv. Hon sa att hon skulle försöka öka chanserna för oss att hamna där! Det vore fantastiskt att få föda på södra bb ännu en gång, vi var så nöjda sist. Fantastisk personal och lugn miljö.


Vecka 33 (32+0)

Märkligt att det ligger en bebis på över 40cm i min mage. Helt otroligt!


Vecka 33 och värk

Idag är det ny vecka! Vecka 33 är här och förlossning närmar sig med stormsteg. Har i det senaste haft mycket sammandragningar som jag dessutom känner av rejält stundvis. Vaknade en natt här i veckan som gått och trodde för en sekund att jag hade svaga värkar. Men än är vi inte redo för dig Kolan!
Foglossningen har blivit mildare sedan sjukskrivningen vilket känns fantastiskt. Däremot är jag hemskt trött i kroppen till och från, skulle behöva sova en timme mitt på dagen, haha.
Jag jobbar mitt sista pass den 19e sen är det mammaledighet som gäller, woop!


Måndagsmorgon

Louisa har sovit märkligt inatt. Vaknat och ropat och drömt en massa. Men hon verkar vara pigg och glad ändå, inte som jag med andra ord.
Idag jobbar jag fyra timmar och moster hämtar Louisa på förskolan.
Det blir en kort vecka den är veckan, härligt! Max är ledig fredag såklart och jobbar halvdag på torsdag. Louisa får gå på förskolan idag, onsdag och torsdag. Har verkligen minskat hennes timmar där.
Så nu ska vi klä på oss, stödstrumporna är på och Louisa är redo! Måndag här kommer vi!!


Nästan en stört tidig morgon

Louisa vaknade halv sex. Då kände jag att det inte riktigt var dags för morgon. Chansade och tog upp henne i vår säng och tackade alla de högre makter när hon somnade om! Nu har vi precis vaknat och ska göra mysfrukost precis som igår. Surdegsbröd, smoothie, ägg och juice.
Idag jobbar jag två ynka timmar så utöver det vet jag inte vad vi ska hitta på!


Helt vild

Igår var vi för första gången på andys Lekland. Louisa satte på maxfart och körde helt vistelsen. Herre vad hon klättrade, hoppade, studsade, rullade och åkte. Hon hade så roligt!


Sen magbild

Glömde ju bild på Kolan igår så här får ni det lite försenat! Idag ska vi på andys Lekland med Erica och Jennifer med deras små. Louisa är uppspelt och tjatar var femte sekund om att vi ska åka..


Tidig mysmorgon

Jag vaknade pigg 05:56 idag. Somnade runt tio igår och har sovit hela natten. Lollan vaknade strax därpå och kom in till mig och Max. Hon sov också hela natten, fantastiskt skönt för oss alla tre.
Igår var vi hemma hela dagen och pysslade. Louisa ritade, pusslade och pärlade, resten av tiden röjde hon. Jag städade hela lägenheten vilket tog sin lilla tid.
Sen kom min vän Anna hit på middag som fint avslut på dagen!


Vecka 32(31+0)


Pyjamasjakt och inga mer blöjor!

Louisa har slutat med blöja helt nu. Hon har varit torr på natten i säkert en och en halv månad men vi lät blöjorna ta slut så nu är det helt utan som gäller. Skönt! Så nu ska jag leta rätt på några fler tvådelade pyjamasar till damen. Någon långärmad och med hela byxor och någon som är shorts och tshirt kanske, tips?


Bärsele?

Med Louisa hade vi bärsele som inte användes särskilt flitigt. Men denna gång känns det kanske som en smart grej när man tex ska med lollan till förskolan och inte vill släpa vagnen. Att ha två fria armar känns smart när man egentligen behöver tio för att hålla koll på Snabblotta. Babybjörn har nu kommit med en ny bärsele som heter One. Den ska tydligen vara väldigt ergonomisk och avbelasta axlarna bra. Vi har en gammal babybjörn classic men fyy vad man fick ont i just axlarna av den.. Någon som vill sponsra med denna One? Haha!


Märkligt

Konstig dag idag. Jobbade från tolv till halv fyra. Då hämtade Max upp mig och vi åkte rakt in i snöovädret för att åka och handla då det ekade tomt i kylen. Min syster hämtade monstret idag till Louisas stora lycka! Så de lekte på här hemma medan vi handlade på Coop forum.
Sen blev det tacomiddag och hopp i säng för en dödstrött Louisa.

Och på riktigt, snö!?


Svar till Er

Fått två frågor de senaste dagarna, och eftersom vår dator dött en smärtsam död så får jag svara såhär!
Bebiskläderna kan jag absolut visa en del av! Vi hare kanske fem sex plagg kvar sedan lollan var spädis, så resten har jag i princip fyllt på med från Kappahls Newbie. Men bilder kommer inom kort!

Och till dig Stephanie: man måste stå på sig som mamma! Jag vet att man känner sig som en jävla bitch rent ut sagt men för att man ska säkra sin roll som mamma gentemot sig själv tycker jag att du bör säga ifrån. Man kanske inte måste låta arg men om man bestämt förklarar hur man känner så kan oftast inte folk ifrågasätta, de får helt enkelt finna sig i det. Det har hänt några gånger när Louisa var liten att hon bara blev upplockad eller runtslussad mellan famnar. Jag blev helt kallsvettig och som tur var blev oftast Louisa obekväm till slut och tjöt ifrån. Annars brukade jag skämtsamt säga " jajaaaaaa det räcker, jag saknar henne nu ju".
Det jag också är glad över är att jag skrev på bloggen innan Louisa föddes hur jag ville ha det och då visste alla det och de flesta respekterade det.
Det finns alltid de som gör annat än vad man själv vill tyvärr och då får man försöka säga till på bästa möjliga sätt. Men usch vad man får ont i magen.. Lycka till!



Bjuder på Louisas första familjeporträtt som hon målade idag. Från vänster: enorma jag, Louisa i blått, en röd lillasyster och en kort grön pappa!


Möblerat om

Idag fick jag ett ryck och möblerade om vardagsrummet lite, det blev faktiskt bra! Lite mer yta.
Nu ligger jag i soffan och skådar mitt verk och låter tankarna fladdra vid allt det andra som vi ska göra snart.
Fick en fråga om vi inte har kvar något sedan Louisa var liten. Faktiskt bara kläder och en bärsele. Det mesta sålde vi IOM att vi bodde så smått i Alvik och det kändes så långt bort med ett till barn. Känns en aning dumt såhär i efterhand men vad gör man.


Världens bästa moster

Allis är här för middag och Louisa är överlycklig. Det busas helt galet och kastas runt som om det vore kast med liten boll. Skönt för mig och skönt för Louisa.
Louisa har varit febrig under morgonen och dagen men nu låtsas hon som ingenting. Kraschen kommer väl ikväll.


Pricklista

Detta är just nu vad som återstår, något vi missat? Jag är ett sånt kontrollfreak att jag vill ha allt listat så att jag kan se det framför mig..

Spjälskydd

Sänghimmel

Linnetyg till att hänga på en vägg

Ramar till tavlor i Louisas rum

Amningslinnen

Amningsbh( det köper jag nog efter någon vecka IOM att mina tuttar kommer bli oförutsägbart enorma..)

Amningsvänliga blusar

Några fler pyjamasar

Den nya solsufletten som kommit till cameleon(fantastisk!)

En väska att ha som skötväska

Babynest

Ståbräda

Barnbord till Louisa

Badbalja

Hygienartiklar


Eeh ja jag är kanske lite hysterisk.. Staplar allt om och om igen för att stilla mitt sinne..


Vecka 31 (31+0)


Kolan i kulan

Här har vi kulan i vecka 31! Nu växer det vill jag lova. Hon spretar med armar, ben och rumpa, det är ett otroligt liv i magen nästan dagarna i ända.
Jag har börjat vakna helt konstigt av ingenting på nätterna nu, kroppen jobbar väl upp sig inför att vakna för bebis så småningom. Jag minns att det var likadant med Louisa.
Idag är det dags för sjukgymnast också, ska bli intressant och se om det kan hjälpa lite med foglossnigen!


Bebisgos? Mamma och pappa och resten av världen?

När jag var gravid med Louisa skapade mina åsikter angående andras gos med min kommande bebis viss diskussion. Jag såg helst att ingen annan skulle hålla vår nya bebis första tiden. Inte heller besök när inpå var något jag ville ha.
Den här gången känner jag precis likadant. Första två veckorna kommer vi vara hemma hela familjen och lära känna det nya tillskottet. Leva i bebisbubblan och njuta!
Dessutom vill jag INTE höra några " ååååh får jag hållaaaa?". Ja jag kanske är hård men en bebis behöver inte några andra än mamma och pappa de första månaderna. Vi kommer förmodligen fråga när vi känner oss redo att någon annan ska få hålla. Självklart ska omgivningen också få njuta av Kolan men det behöver inte kramas bara för det. Som tur är verkar de i vår omgivning respektera allt det här, även om jag kanske uppfattas som en revirmärkande bitterfitta.
Är jag helt ensam om att ha de här känslorna? Det verkar nästan så!


Vem har snabbspolat!?

Eeeeeeh 70 dagar kvar!? Jag döööööör vad nära vi är nu. Om två veckor kommer vagnen. Någon gång i mitten av april slutar jag jobba och sen kan det i princip hända när som helst.

Peppar inför förlossningen! Tror ni att det går snabbare den här gången? Med Louisa tog det 13 timmar från första minsta värk, 9 timmar inne på södra BB!


Jäkla mobilapp!

Jag uppdaterar i princip bara från min telefon i och med att vår dator dog en hastig död när Louisa råkade hoppa på den i soffan. Det är smidigt men det jag avskyr är att man inte kan svara på kommentarer i själva kommentarsfältet.

Jag går på mvc i Farsta! Stackars dig som såg mig jag var såååååå trött och sliten efter att ha varit på ett dödstidigt personalmöte precis innan jag hade tid hos min barnmorska, haha!

Jag och Finni har inte setts på dödlänge vilket har mest med livet att göra. Hon pluggar, jag jobbar och vi har båda två våra monster att ta hand om. Dessutom bor vi mycket längre ifrån varandra nu än vad vi gjorde innan vi flyttade. Då hade vi fyra minuters gångväg till varandra, nu är det 35 minuter med tunnelbana som gäller. Däremot så pratar vi rätt ofta, hon är fortfarande lika galen som jag!

Jag har otroligt nog vaknat för tjugo minuter sen. Somnade tio så min kropp ville väl inte ha så mycket mer sömn än så. Vi har sovit hos mormor inatt så när hon går till jobbet tror jag att vi tar en sväng ner på fotografiska faktiskt!


Galen unge

Treårstrots är det bästa jag vet.. Not!!!!!! Ena sekunden är allt finemang men i den andra är det som om världen gått under. Det är gnäll, skrik och ilska som pyser ur lilla damen imellanåt. Herre säger jag bara, ibland är jag nära gråten i mitt hormongalna huvud.
Samtidigt är hon så rolig och smart så allt går så snabbt i svängarna. Min stora lilla tjej. Tänk om man kunde veta allt som pågick i huvudet på di små.


Hos barnmorskan

Har precis varit hos barnmorskan! Allt såg tiptop ut precis som sist. Lillans hjärtljud låg på 156 och mitt sfmått på 29 centimeter vilket är precis över mittenkurvan.
Har gått upp sju kilo sedan inskrivningen och tio kilo totalt, förhoppningsvis blir det inte sådär supermycket mer men vem vet, det kanske smäller till.. Hoppas inte!
Nu ska jag hem och vila en sväng innan Louisa ska hämtas på förskolan.


Godmorgon!

Gladlotta är vaken så nu börjar vår soliga söndag!


Mannen i mitt liv

Det bjuds sällan på bilder på min man hör i bloggen. Bildskygg är han så man får mest smyga runt för att försöka få ett kort på han med gömd kamera..
Men här är han! Mannen i mitt liv, pappan till mina barn och min allra bästa vän! Ja jag är en kärlekskrank pregnant lady..


Favorit

Fick en fråga angående tavlan som vi har i vardagsrummet. Den bilden tog jag på Louisa med min telefon, på sig har hon en gammal klänning som jag köpt för en tjuga på loppis. Sen tryckte vi upp den på en canvastavla. Den är så fin!


Namn vi gillar

Okej vi har några namn vi gillar men inga som känns självklara. Själv hoppas jag på att när Kolan är kläckt så blir det helt solklart. Dessa är mina favoriter:

Alicia- efter min syster som heter Allis
Lykke
Astrid
Lowa
Saga
Elsa
Annie- efter min gammelmormor

Max gillar mest Lykke och Stina!

Hur ska vi någonsin kunna välja? Med Louisa gick det inte direkt tiptop, hon hette ju först Tilde i två månader, hehe..


Storasyster har lagt sin röst på antingen Lilla gubben eller helst Herr Nilsson!


Vecka 30 (29+0)

https://cdn3.cdnme.se/1229694/6-3/pic_5137869fddf2b33574e07c8e.jpg" class="image">


Vecka 30 (29+0)


Sjukskriven

Idag blev jag sjukskriven 50%. Känns skönt men tråkigt att min kropp blivit så trött. Läkaren kände och klämde lite och fy Sören vad ont det gjorde! Är helt öm nu. Så tråkigt med foglossning..
Så börjar jag alltså vecka 30. Utöver smärtan så är det ett helt otroligt liv i magen. Kolan är helt vild! Fantastiskt men också lite läskigt..


Hjäääälp oss!?

Har dragit igång en namndiskussion på Facebook, och nu vill jag ha eran hjälp också! Jag gillar klassiska, tidlösa namn men som ändå inte ligger på topplistan, så typ som alla andra alltså..
Snäääälla ge mig lite fantastiska förslag!?


Treårskontroll

Vi har precis varit på Louisas treårskontroll på bvc. Min plutt väger nu 13.2 kilo och är prick 90 cm lång. Hon är en bra bit under medel med hon följer sin egen kurva perfekt. En nätt liten tjej med andra ord.
Hon fick bra med beröm för hur hon pratar. Bvc sköterskan sa att hon pratar ovanligt bra. Detta visste vi visserligen redan då hon alltid varit snabb med språket. Men mallig blir man. Min lilla lilla tant som pratar så fint och i ett!
Nästa kontroll är vid fyra år men vi kommer komma dit innan dess iom lillasyster!
Hon fick också sitt vaccin som vi missat att ta, hon blev lite ledsen med det gick över fort. Som present fick hon en valfri klubba.


Check

Sent igår tog vi oss iväg till Ikea. Max orkade inte med mitt stresseri så vi köpte spjälsäng med allt som ska vara till. Phu kändes det som när den stod färdig vid fotändan sent igår kväll. Sängkläder har jag köpt i linne från hm home, dem matchar det set vi har i vår dubbelsäng. Det som fattas är en mobil och sånt där skydd man har runt om sängen, tips på bra sådana?


80 dagar!? Vad håller vi på med!?

80 dagar är ju ingenting!? Så mycket att göra, så mycket att fixa med! Det ska målas, skruvas, bäddas, inredas, sys och köpas. Herre.. Tidpressen börjar kännas av! Ja jag är lite hispig..

I slutet av denna månad kommer vagnen och bilbarnstolen vilket känns skönt. Utöver det behöver vi spjälsäng, ett babynest, en babysitter, jag ska göra en egen sängmobil och sen behövs det väl en hel del massa annat småkrafs också som jag inte ens tänkt på.