glad sötfia

Louisa har varit så otroligt glad idag! Hon har skrattat flera gånger och varit så sjukt snäll. När vi kom hem så gav jag henne gröt. Denna gång gav jag en annan, nämligen Nestlé Banan&Persika risgröt, och hör och häpna; hon älskade den! Gap gap ge mig mer sa hon, lilla älsklingen. En hel smakportion åt hon upp, helt otroligt. Så nu vet jag det, risgröt: gott!

Hon har sovit sammanlagt två timmar sedan klockan nio imorse så snart är det allt sovdags för lilltjeja! Ska försöka göra en ny läggningstid för henne; åtta. Vi får se hur det går..

fortsättning

Idag ska det klippas hår! Ska till Vanessa klockan tolv. Det behövs kapas en rejäl bit på ruffset.

Efter klippningen ska jag nog träffa Sannisen ett tag i stan.

riktigt bra dag



Idag är det morsdag! Jag fick en stooor underbart god frukost av min man imorse och även en sovmorgon. Sedan åkte jag in till stan med Denise och Louisa's pojkvän Wilgot. Vi gjorde det vi gör bäst: äter glass(thank god för att Denise slutat med sin dumma diet!), strosar i butiken, matar barnen. Sen åkte jag hem till Lollans morfar och moster på middag i solen. Det serverades grillat, sviiiingott. Hälsade på Max som jobbade idag, och åkte sedan den långa vägen hem!

sådärja!


trött mami

Varit vaken sedan halv åtta, efter bara två matningar inatt, somnade själv klockan två. Inte bra! Kan inte rekomenderas vill jag lova, känner mig och ser ut som sju svåra år.
Men inte kan man vara seg inte, här är det full fart, skulle Lollan kunna gå skulle hon kuta runt. Som tur är ligger hon mest bara och flaxar på golvet och hasar sig runt..
Ska försöka få lite liv i mig själv, pussa på prinsessan och sedan äta frukost.

sakta sakta..

8 mars 2010: 67 kilo

16 april 2010: 63 kilo

27 maj 2010:
62.4 kilo


Målvikt: 57 kilo
5.6 kilo kvar!


Jaa ni, det går sakta men det går, ändå gör jag inte ett smack för att gå ner, så får väl skylla mig själv lite. Ska försöka träna med Karro på söndag, skönt!

inte poppis

Har i sedan en vecka tillbaka gett Louisa gröt på kvällen. Hon sväljer ungefär en tesked så det är inga stora mängder. Hon stretar och tjurar under matningen, hon gillar inte gröten!
Så idag testade jag att ge henne nu på dagen, för att se om det kanske var av trötthet hon satte sig på tvären. Icke då, den första skeden var hon inte riktigt beredd på, men det spottades ut så fort hon märkte vad som pågick. Hon stirrar på mig med stora ögon, som om jag har förått henne, haha! Min lilla älskling, vill bara ha tutte säg..

Men; hon sover lite bättre om nätterna i alla fall. Jag lägger henne vid tio, då sover hon till två eller tre, äter en snabbis och sover sedan till sju! Om det beror på den minimala mängd gröt hon får i sig eller inte vet jag ej, men sedan jag börjat har det alltså förbättrats. Vi får se helt enkelt, ska fortsätta med gröten och nu ge en tesked på dagen och en på kvällen, och sen kanske öka? Äsch jag vet inte, det här med annat än tutte är ingen dans på rosor inte..


lite nere

Fick en kommentar som påstod att jag aldrig blivit sedd leende av denna person. Det är den enda kommentar jag känner att jag känner mig lite träffad av. Man kan fråga alla de jag känner och de skulle nog framför allt beskriva mig som glad och sprallig. Vart kommer detta ifrån och vem är du? Uppenbarligen kan du inte känna mig särskilt väl. Blir förvånad, och som skrivet lite ledsen..

Till annat: har idag varit på middag hos moster och morfar. Min lillasyster, Louisas moster, fyllde nämligen sexton år idag! Hon fick en hög trosor, ett linne, en tshirt och en mascara av mig och Max!

queens and shadows



Jag har idag piffat till mig ska ni veta. Jag har testat de nya skuggorna lite närmare; svinbra!

bisarrt

Jag minns att jag under graviditeten gick och längtade efter det som skulle komma; ett barn. Jag minns att jag kände det barnet röra sig i min mage, jag minns att jag såg barnet röra sig i min mage. Vi planerade; köpte kläder i de minsta storlekarna, köpte en vagn, boade in oss och skapade ett eget krypin till den lilla krabat som komma skulle. Ja vi visste alla att ett barn skulle födas i sinom tid. Vi visste att vi skulle bli föräldrar. Jag visste att jag skulle bli mamma, snart.
Sedan, vid förlossningsskedet, när jag vankade av och an av de smärtsamma värkarna, försvann nästan alla tankar på ett barn. Jag visste ju fortfarande att detta var det sista steget i mammariktningen, jag visste det och det sa den vårdpersonal som hade hand om mig "Varje värk tar dig närmare din dotter Klara, kämpa nu". I journalen står det att jag hade det mycket svårt, det tryckte ju på!
Jag minns att jag sa till min kärlek "Snart, snart är vi föräldrar!". Men det förstod jag ju inte?

Till slut, när jag satt där och krystade för kung och fosterland, i väntan och förberedelsen på min dotters födelse, kunde jag fortfarande inte greppa att "snart, snart kommer det en bebis!". Var och är än idag avundsjuk på min man för att han, sittandes bakom mig i slutskedet, fick se min enorma mage försvinna, i takt med att mer av min dotter kom ut. För honom kanske det var lättare att förstå att hon nu var på väg ut? Jag krystade ju bara, men varför gjorde jag det? Det hela var surrealistiskt, hur kan något såhär enkelt(?) resultera i ett barn? Jag trycker ju bara på som jag gör när jag bajsar?
Hela situationen kallar jag bisarr, tänkt vad knäppt att ligga och krysta ut sitt barn egentligen? Inte fan kan man greppa allvaret om det när man är hög på adrenalin, smärta och lustgas? Fokus låg ju på krystandet, inte på att det snart skulle komma ett barn ur mig, det barn som legat i min mage i nio långa(nu korta) månader.

Det hela var en helt bisarr och omvälvande upplevelse, en helt fantastisk scen som utspelade sig under loppet av 13 timmar, varav sju timmar på förlossningsavdelningen. Redan idag längtar jag efter nästa gång jag får föda barn, då ska jag ta mig fan se till att ta till vara på varje sekund.



Nykläckt barn enbart ett par minuter gammal, det var detta barn vi hade väntat på!

hunger

Jag har igår och idag varit hungrig hela dagen lång! Jag vill bara äta heeeela tiden.. Lunch, fil, macka, juice, frukt, godis, allt! Åh jag är så hunrig!!

god soppa för den lata



Den här soppan gjorde vi häromdagen!
Purjolök
Morötter
Potatis
Grönsaksbuljong
Vitpeppar
Sambal Oelek


Hacka grönsakerna. Koka upp vattnet med en buljongtärning i. Lägg i pujon och potatisen, låt koka tills potatisen nästan är klar. Ha då i morötterna. Låt koka tills potatisen är helt klar. Ät!

Kan med fördel vara med korv i, men vi hade ingen hemma. Gott och enkelt.

skapa plats


Vi bor i en liten tvåa på 43 kvadratmeter. Vi har en soffa i vardagsrummet som vi fått av Louisas mormor som är tre meter bred. Den är dessutom djup som tusan, med en divan!


Så nu när vi är i färd med att rusta upp lägenheten så känner jag att jag vill ha en matplats! Max har pratat om att kanske sälja sin dator och köpa en laptop. Så om vi skulle köpa en mindre soffa skulle vi kanske ha plats med ett matbord i vardagsrummet?
Jag vet inte! Spånar mest.. Det skulle vara skönt. I så fall skulle vi kunna köpa en bäddsoffa likt denna:




nytt i sminksamlingen


Dessa två paletter med 88 skuggor på vardera fick jag av Max! Den med färg är matta skuggor, den med de neutrala med skimmer. De är köpte på Queens&Shadows och går loss på ungefär 250 kronor styck! De är högpigmenterade och det lilla jag hunnit testa dom riktigt bra. Kan rekommendera Queens&Shadows varmt, snabb leverans och bra service.

fixa barret

På lördag är det bokat tid på salong Hår300 i Sergelgången! Nu ska här slingas ska ni veta. Sedan nästa tisdag ska jag till Vanessa, min frisör sedan tre år tillbaka, och klippa det mest slitna. Måste ju vara snygg till Max student, inte sant?

gröt?

Fick en kommentar om att Louisa kanske inte bara är nöjd av bröstmjölk. "Mat" har gjort att hon bara sover sämre, då har det varit en tesked potatis en dag och lite banan en annan. Ska man kanske börja med gröt?

Så nu åberopar jag alla er grötexperter: Hur mycket ska man ge? Vilken gröt rekommenderar ni? Ska man ge på morgonen eller kvällen?

igår

Igår städade och tvättade vi hela dagen. Man kan tycka ett en lägenhet på 43 kvadratmeter inte borde bli stökig- det blir den. Man kan också tycka att en familj inte borde få så värst mycket tvätt- det får den! Tror Max tvättade tio maskiner igår, och ändå har vi tvätt kvar.
Sedan gick vi och storhandlade på ICA; vi köpte allt mellan himmel och jord och när vi kom hem lagade jag tacos. Vi åt och åt, sen åt vi lite godis på det. Jag blev så mätt så att jag fortfarande var mätt när jag vaknade imorse.

Louisa har börjat sova "dåligt". Hon somnar runt tio, sover i tre timmar och vaknar då och bökar. Försöker natta om henne genom att bara klappa lite och stoppa in nappen, men icke. Så då får jag plocka upp henne, mata till sömns och då sover hon två timmar till, äter, sover två timmar till, äter sover en timme till. Vadan detta? Har de någon sorts utvecklingsfas vid denna ålder?
Men ska inte klaga, det var detta jag skrev upp mig på. Jag är inte ens särskilt trött känner jag, kroppen ställer in sig. Måste medge att det är mysigt att få sova med henne igen, min lilla gosfia.

Idag var det utlovat regn men ser att det är strålande sol utanför vårat fönster, utanför byggnadsställningarna, utanför den blå duken som täcker byggnadsställningarna!

relation

Jag skulle ljuga om jag sa att den relation jag och Max hade är densamma, nu efter att våran dotter kommit till världen. Louisa kommer alltid i första hand, dygnet runt. Hon kan inte vänta såsom vår relation fått göra. Jag skulle ljuga om jag sa att man får en massa tid över till mys i soffan, kyssar som sätter omvärlden på paus, tid att bara vara. Jag skulle ljuga om jag sa att jag alltid prioriterar min och Max relation och kvalitetstid när Louisa väl sover, för det gör jag inte. När jag får andrum passar jag på att ta en dusch, sitta framför datorn eller göra något så mininmalt som att måla naglarna.
Vi har satt oss på bänken ett tag nu. Vi har sett till Louisas behov, vilket är ett självklart val. Det var inte förräns igår jag kände att vi landat lite. Vi har landat i föräldralivet och kan nu även bevara och underhålla vår relation, kärlekspar sinsemellan. Det var igår, när vi var på gårdsfest hos Louisa's farföräldrar, som jag insåg att nu, nu är vi Klara och Max också, utöver MammaKlara och PappaMax. Louisa sov och jag satt i Max knä, såsom vi gjort så många gånger så att jag inte kan räkna dem. Vi satt tätt omslingrade och han strök mig varmt över ryggen, viskade att jag var snyggaste mamman i världen, snyggaste tjejen i världen, och kysste mig.
Luften togs ur mig, jag blev varm och nervös på samma gång. Svävade ur min kropp och såg Klara och Max som 14 respektive 15 år gamla, i samma situation.
Vi är vi insåg jag, vi kan detta, vi kan vara kärlekspar och föräldrar.  Det är de korta men intensiva ögonblicken som gör det, som man får slå in i en presentkartong med rosett på och då öppna till och från för att minnas.

Jag skulle alltså ljuga om vår relation som kärlekspar var densamma, det gäller att ta till vara på de stunder man får. Ögonblick som nu när de sker, kan sätta omvärlden i pausläge och få min puls att rusa.


Oktober 2007

skjorta


Skjortan jag bär på bilden är från H&M's Divided avdelning och går loss på 199 pix. Den finns också i andra färger.

frånvarande

När det är såhär bra väder och när de borrar så förbannat så håller jag mig ute om dagarna, därav den kassa uppdateringen.
Dagen har varit härlig; solat med Karro vid sjön här i närheten och åkte sedan in för att möta Max efter jobbet. Värmen tog nästan kål på mig i min nya långklänning.
Nu lökar vi i soffan här hemma, ska senare laga någon lätt middag.

Lilla lilla lollan

post partum


tips!



Innan Max student, som är den åttonde juni, ska jag fixa mitt hår! Det ska slingas ljusare en hel del. Så nu åberopar jag alla tips jag kan få. En bra salong i stockholm är vad jag letar efter! De ska vara bra på folieslingor. Så alla ni som sitter på någon enastående salong; berätta!

knäpp natt

Louisa somnade tio, och vaknade gallskrikandes klockan halv ett. Det har aldrig hänt förut.. Jag tog då upp henne och matade och då sov hon sedan till fem. Sedan dess har hon vaknat en gång i timmen. Men äsch, det gör inte så mycket.

Det är strålande väder idag, så vi måste ta oss ut. Sedan är det läkarbesök för skruttan klockan kvart i tre, vi får se hur det går.
Nu ska här käkas frukost och smörjas bebis.

lilla skrutten



Älsklingen har idag fått smaka lite fruktpuré av Wilgot, vilket slank ner även om det grimaserades lite. Sen fick hon en tesked banan nu på kvällskvisten. Verkar som om jag ändrat lite uppfattning om smakisar. Ska imorgon ge henne en tesked potatis, spännande!

löööööve


soffmys


sovmorgon

Alltså hör och häpna: Jag gick nyss upp, Louisa sover vidare!

Hon somnade klockan tio igår, sov ända till tio i sex, åt, sov till åtta, åt, sov till nio, åt sov till tio. Vid tio matningen så tänkte jag att det nog var nu vi skulle gå upp, men icke! Hon sover vidare. Helt otroligt..

Jag är minst sagt utvilad denna tisdag vill jag lova. Undrar vad dagen har att bjuda på. Det evigt trogna borrandet vet jag i alla fall, toppen. Utöver det verkar det vara fint väder ute, härligt!

Ute och promenerar med Lydia, ska avsluta ...

dsc00048 (MMS)

Ute och promenerar med Lydia, ska avsluta det hela med ben&jerrys, sjyst kontrast!


fotobebis


ett år sedan

Idag är det den 17e maj 2010, och det är med glädje i hjärtat som jag kan meddela att jag är mamma. Efter år av längtan och förundran är jag nu mamma. Det var ett år sedan vi fick reda på att Louisa flyttat in i min mage. Det har inte alltid varit lätt, tålamod sätts på prov, relationer ställs på sin spets, men ack så värt det. Det känns som om vi varit ämnade för detta så länge jag kan minnas. Det är surrealistiskt, jag kan inte förstå att jag varit gravid, att jag förlöst ett barn. Ett barn som visade sig vara just Louisa.
För ett år sedan, den 17e maj, började nedräkningen efter månader av längtan efter ett barn. Nu är hon här. Är det någon som fattar det? Jag har en dotter, med världens finaste man. Hur greppar man något sådant här? Jag är mamma, Max är pappa och Louisa är vår dotter. Ett livslångt åtagande som förgyller hela min tillvaro.
Det var ett år sedan, som vi fick de där två strecken som visar på att man är gravid. Ren kemi i ett test, ren kärlek i ett test, ren längtan i ett test.



Såhär gick det till när vi fick reda på att Louisa flyttat in i min mage:

"Det var den 17e maj i år som min mens var försenad fem dagar, den skulle ha kommit den 12e. Ändå hade jag alla "menssymptom" såsom mensvärk, ömma bröst och trötthet plus den härliga irritationen. Så jag och Max åkte till apoteket och köpte ett test. Det tog vi med oss hem till honom där vi tillsammans gick in i duschen. Jag satte mig på toan, bad Max vända sig om då jag inte kan kissa när någon ser på, och kissade på stickan.
Sedan gick vi in i duschen, började duscha och kramade varandra. Båda skakade i kropp och sinne, och Max var alldeles blek. Jag, nyfiken som i en burk som vanligt, kunde inte vänta i fem minuter utan gick till testet som låg på handfatet. Där var det två streck...
Jag rev upp papperet som medföljt och stirrade mig blind på vad två streck betydde, " Om en rosa/lila linje syns i det stora ovala testfönstret innebär det att du är gravid. Även om linjen är mycket svag, betyder den ändå att du är gravid", löd förklaringen. Jag skrattade, gapflabbade, räckte med en skakade hand fram testet till Max och sa "Jag är gravid, jag sa ju det".



(testet har blekts väldigt mycket, men där är linjen)

Max såg livrädd ut "Är du säker?"..
Vi gick in i duschen igen, och det första han gör är att sätta sig spritt språngande på golvet, tårögd och sa rakt ut "Din pappa kommer att slå ihjäl mig". Jag stod mest bara och skrattade på gränsen till hysteriskt, vilket jag gör när jag är chockad och/eller nervös.
Det var den 17e maj vi fick reda på att någon hade flyttat in i min mage. Jag var glad, kände mig säker. Max var nervös, men sa att "Det här klarar vi av, eller hur?" med panik i ögonen.

Nu bor våran prinsessa därinne!"

Max?

Hur gammal är Max? Jobbar han?

Max är för 1990 och är alltså 19 år, fyller 20. Han jobbar heltid på Mercedes och tar några få pass då och då på sitt gamla deltidsjobb Konsum. Han står i den mannen ska ni veta.


going to town


Knäppa familjen åker till stan, Louisa har redan slitit av sig hårbandet(varför tillverkas det ens så små hårband?) jag har tappat hårspännen och Max bara är. Vi får se var detta slutar. Ha en fin dag

Anna Sophia Louisa

Lite om min skrutt:

Hon kan rulla från rygg till mage som bara fan
Hon kan greppa saker och köra in dom i munnen
Hon "pratar" väldigt mycket
Hon "sjunger med" när det spelas musik
Hon har skrattat på riktigt en gång
Kan stå själv i två sekunder, balansen är inte hennes bästa vän
Kan sitta själv om hon sitter framåtlutad, men välter oftast
Hon helammas
Hon har fått smaka en halv tesked banan, minen var obetalbar
Hon har börjat greppa sina fötter och verkar förstå att de tillhör henne
Hon bajsar nu ungefär var tredje dag- när det väl sker blir det bråttom till ett skötbord vill jag lova
Hon blir superglad när pappa kommer hem
Hon har börjar göra "pruttljud" med munnen och härmar en lite när man gör det mot henne
Äter med två timmars mellanrum
Sover nästan hela nätterna, ibland matas hon en gång vid tre ungefär
Har nu växt ur storlek 56 så vi kör på storlek 62
Hon väger mer än 6.6 kilo
Hon är ungefär 62 centimeter lång


Det går otroligt fort..


fyra månader!



Idag fyller min skrutta fyra månader, behöver jag ens nämna att tiden går fort?

Louisa inviger sin nya alldeles för stora ...

dsc00036 (MMS)

Louisa inviger sin nya alldeles för stora solhatt på vägen in till stan!.


bloglovin?

bloglovin

gårdagen



Lilla W är en så go kille så man smälter varje gång man ser han! Han ler och skrattar och är sprallig, otroligt söt. Igår fick jag mata honom, gud vad kul det var. Kanske inte låter mycket för världen men att vara med en så stor "bebis" är verkligen superkul. Jag blir chockad varje gång jag sätter ner honom, håller runt om för jag förväntar mig att han ska ramla, men icke! Killen sitter stadigt gör han, är ju van vid lilla Lollan som inte är särskilt stabil alls ännu. Skillnaden är stor, tre månader är en lång tid i bebistid!

tatuering!


På stan med denise, har precis matat wilgo...

dsc00035 (MMS)

På stan med denise, har precis matat wilgot lite, supermysigt!


flyr boet!

Det går inte att vara hemma när det låter såhär, så jag flyr! In till stan med Finni och hennes fina Elliott, sedan möta Denise med goa Wilgot. Så jag blir borta hela långa dagen..

skjut mig

Sedan klockan åtta imorse har det borrats utanför mitt fönster. Det går knappt att höra vad man tänker. Toppenstart på dagen..

äntligen mot sängen

Det har varit en lång dag. Nu är jag på dåligt humör och besviken. Imorgon är det en ny dag; nya tag alltså.

Sommarens baddräkt!? Jag gillar den. Lägge...

dsc00034 (MMS)

Sommarens baddräkt!? Jag gillar den. Lägger undan.


big day

Idag ska jag gå på stan med fina fina Tant Sanne! Efter det ska vi åkta till en tatueringsstudio för idag ska Max tatuera sig. Spännande spännande, vad tror ni att det blir? Före och efterbilder kommer dyka upp under dagen ska ni allt få se. Gissa gissa.

fin dag



Såhär såg vår dag ut i Humlegården! Sol sol sol, mys och mer sol. Härligt!

mot Humlegården!


Jag och Lollo ska iväg till Humlegården med fina Denise och Alina med deras små knoddisar! Ska passa på ordentligt nu när det är sol för tusan. Har tvättat håret för första gången sedan i fredags, fräscht Klara.

fint väder; glad Klara

Har varit ute nästan hela dagen, först var jag och Lollan med Karro ett tag, sedan mötte vi Tant Sanne som vi sedan satte oss med på en gräsplätt här i närheten och njöt i solen. Sen gick vi hem, Karro åkte hem och jag och Sanne var en stund. Sen sov Louisa, bara i min famn dög, lade jag ner henne så vaknade hon. Klockan fem mötte vi Lydia och det hela slutade med att vi två lagade mumsig middag här hemma hos mig.
Fullspäckat dag med andra ord, har fått rejält med sol på mig och haft fint sällskap hela dagen.

Nu sover sessan och jag sitter i soffan. Max jobbade över idag och kommer väl hem rätt snart antar jag.



the good old days


barnmat?

Hej! har en fråga. När ska ni börja mata Louisa med matigare mat, puréer,och så vidare? Ska ni ha barnmat eller hemlagat? Välling? Ersättning?

Hejsan! Min tanke är att jag ska helamma i sex månader, och inte förräns då börja introducera såkallade "smakisar". Men jag vet däremot inte om vi kommer hålla den planen då Louisa redan tycks intressera sig för den mat vi äter. Känner att så länge hon ändå är nöjd med att bara ammas är det ju bara bra så länge hon går upp i vikt som hon ska.
Man ska aldrig säga aldrig, men jag tror att jag kommer helamma tills hon är sex månader. Med helamma menar jag då att hon inte kommer få i sig något annat än min bröstmjölk.

När det väl kommer till att hon ska börja äta "mat" så vill jag väldigt gärna göra egen mat till henne, mosad potatis, plasternacka, morötter, ärtor, ja det mesta. Däremot är jag rätt realistisk när det gäller det och inser att det nog blir svårt att ha varje mål hemlagat, och att det då och då kommer bli en och annan barnmatsburk från butik. Men jag ser hemskt gärna att jag kan laga ekologisk hemlagat mat åt henne så mycket det går.
Vi får helt enkelt se hur detta med mat blir! Man vet aldrig, om en vecka kanske hon vägrar ta tutten och då måste jag ge ersättning.

barnstol; spännande!


att tvätta med en bebis

Skulle ha lägga in en ny tvätt och hänga den jag nyss gjort för en kvart sen, men Louisa somnade och jag vill inte väcka henne. Så tvätten får ligga tills dess Lollan vaknar.

lilla älsklingen då



Var på bvc, fick där reda på att det "torra" Louisa har på kroppen kanske inte alls bara är torr hud.. Det kan vara någon slags allergi, så vi ska dit på läkarbesök den tjugonde. Håller tummarna för att det bara är torr hud. Har köpt en kortisonsalva som vår bvc-tant föreslog och ska se om den hjälper.

projekt; köket


vad fan har jag gett mig in på?

Ni som läst bloggen ett tag vet att det inte har varit någon dans på rosor att bo i vår lägenhet. Knäppa grannar, mögel och sotiga väggar är hälften av det som vi fårr erfara. Nu kommer nästa underbara sak på listan: fasadrenovering. Vårat hus är nu omringat av enorma byggnadsställningar, som i sin tur är täckta av ett blått nät. Det borras, hamras, skriks och allmänt låter! Helt klart värt det i slutändan antagligen, men nu är det en rejäl pärs. Borrarna skrämmer livet ur Lollan, jag lyckas gå ut halvnaken i vardagsrummet när männen står precis utanför vårat stora vardagsrumsfönster!
Man har ingen större lust att vara hemma när situationen ser ut som den gör, men vädret är int sådär superkul att vistas i heller..
Håll ut Klara, säger jag till mig själv varje gång jag hoppar högt då de borrar.


världens finaste onge


skön natt

Louisa sov från tio till kvart i sex!!!! Det är nästan åtta timmar! Och då var det inte morgon för sessan ska ni veta, nej hon käkade snabbt och sov sedan vidare tills kvart över åtta. Har jag en lyxunge eller har jag en lyxunge?
Hon är som mysigast på morgonen, hon blir så glad när hon inser att hon själv är vaken och, ja, alla andra är det också! Då tjuuuuter hon av glädje, ler och flaxar som en galning, så otroligt söt. Det är skrämmande hur man kan älska någon så mycket..

Idag ska vi en snabbis till BVC, ska väga lillan och fråga varför hon är så otroligt torr, jag smörjer och smörjer men det hjälper inte. Sedan ska jag allt tvätta, ni anar inte hur mycket tvätt vi har! Vi har väl kanske en sisådär tio maskiner tvätt att köra, vilket kommer att ta elva timmar. Varför? Jo för i vår tvättstuga finns det EN maskin och ETT torkskåp, INGEN torktumlare! Så sjukt irriterande är det.

Förövrigt blev köket svinbra! Det ser mycket fräschare ut.

jävla skit.

Ja okej jag glömde förebilder på just det vi gjorde idag, jävla skit. Men vi har bara målat en vägg i köket och en hylla vit! Ändå, vilken besvikelse. Men fräscht blir det, även om det krävs ett lager till. Efterbilder kan jag i vart fall bjussa på lite senare..

back to normal

Hemma igen efter en helg på landet!
Vi har sovit, ätit gott och mest bara varit.

Nu är vi hemmaoch pysslar lite, Max ska måla hyllan i köket och jag ska plocka ihop lite. Projekt renovering igång; check!

pissväder

Vi är som skrivet ute på landet! Vädret suger.. Men men, what to do? Äter god mat och myser. Louisa bajsade inne på en loppis idag, great! Jag och Max toksprang ut till bilen där vi trängde in oss i baksätet ovh torkade torkade torkade i vad som kändes en halvtimme! Bajs överallt, Louisa var nöjd såklart.

För er söta: har testat min lycka ännu en gång och "tävlar" nu som Veckans Blogg hos Denise! Klicka HÄR för att rösta på mig.

Nu ska jag återgå till "lantlivet"; tv, vatten, enorm säng, kamin, you name it, inte särskilt primitivt men ack så välbehövligt. Har under dagen kommit fram till att nu ska vi göra i ordning vår lägenhet, målas möbleras rensas och fixas!

svacka

Louisa har fram tills natten till idag inte sovit särskilt bra alls. Hon har inte velat somna, tjutit av glädje mest och flaxat i sin säng framemot halv elva tiden. När hon väl somnat har hon sovit till tre, och efter det vaknat nästan varje timme. Kan tyckas att jag borde klaga, men känner mer att det är nu det börjat. Även om det såklart är att föredra att få sova hela nätter. Det har inte varit jobbigt otroligt nog.
Men inatt sov hon från halv elva till ungefär fem, åt och sov sedan till typ nio! Kanske bara har varit lite körigt med något de tidigare nätterna. Vi får väl se.

Ikväll blir det landet igen! Förra helgen var så härlig, vi jobbade i trädgården och andades frisk luft. Vi kör på en härlig repris denna helg. Ska köpa en solhatt till Lollan så hon kan få ligga och flaxa på en filt på tomten när det är varmt. Själv ska jag försöka lapa i mig så mycket sol som möjligt. För tillfället skulle jag behöva köpa en foundation med färgen "Likblek", så blek är jag!

längtar och väntar

Vi är hemma, jag och Louisa. Vi väntar på mannen i huset, jag och Louisa. Speciellt jag, åh vad jag längtar efter Max!

namnet då?

Nu är ni ett par som frågat om vår dotters namn. För att klargöra det en gång förklarar jag det här:

Vi bestämde oss för namnet Tilde, men vid två månaders ålder ångrade jag mig. För Max spelade det ingen större roll och han tyckte att Louisa var minst lika fint som Tilde. Papprerna till skatteverket var redan ivägskickade och alla i vår närhet sa Tilde, och ni ser ju designen.
Men nu har vi alltså bytt till Louisa! Helt och hållet. Däremot har vi inte skickat in papper till Skatteverket ännu, och inte heller designen är ändrad. En ny design är så smått på väg, och papprerna ska vi skicka in.

Så vår dotter heter nu:



hur fint?

Finns det något finare än när man ser ens barn somna? Kroppen blir alldeles mjuk och hon ser så fridfull ut, min lilla skrutta. Försöker man lägga ner henne spritter hon till och försöker frenetiskt klamra sig fast i mig. Hon är så vacker, min dotter. Kommer jag någonsin kunna vara ifrån henne?

plugghäst?


Tant Moa är här och hjälper mig att plugga!

lääänge

Hur länge har du och Max varit tillsammans?

Jag och Max blev tillsammans alla hjärtans dag 2006, så vi har alltså varit tillsammans i fyra år och snart tre månader. Tiden går fort!



Sommaren 2009 på Gotland med Louisa i magen!

Solar vid vattnet med världens bästa sanne...

dsc00033 (MMS)

Solar vid vattnet med världens bästa sanne, mobilbloggning är super!


ut i solen

Nu ska jag och Louisa ut i solen med Tant Sanne! Det är strålande väder och vi ska mysa i solen!

shopping till skruttan


rolig dag

Jag och Denise med hennes son Wilgot Den Söte möttes i stan vid tolv, och gick sedan runt och runt i stan ända tills halv sju! Vi åt glass, köpte kläder, strosade och bara hade det trevligt. Hon är en riktigt go tjej det där tror jag allt.
Vi mötte Patricia med hennes Wilja och Wiljas pappa, samt Finni med hennes kompis Jenny och lilla fina Elliott!

Jag har köpt kläder till Louisa idag, då jag kommit på att vi knappt har några kläder i 68. Inte för att hon har det ännu, men det var rea och fanns så mycket fint. Jag slog till!

Nu är vi kraschade här hemma jag och Lois, hon ligger med armar och ben utsträckta bredvid mig i soffan och myser. La nyss den största bajsblöjan jag varit med om, kuuuuuuul. Ska kasta mig över glassen, jag vet; jag har ett problem, och pussa på min sessa!

Har haft en heldag på stan med denise!

dsc00032 (MMS)

Har haft en heldag på stan med denise!


bare with me..

Ja, jag är sämsta bloggaren för tillfället men det mesta går liksom i ett just nu. Jag försöker hålla mig och Louisa sysselsatt om dagarna för att sedan plugga när Max kommer hem och efter det försöka få en halvtimme med min man. Så bare with me, snart lugnar det förhoppningsvis ner sig!

Är på djurgården och fikar med morfar!

dsc00031 (MMS)

Är på djurgården och fikar med morfar!


nämen!

Herreguuuuud! Jag har vunnit saker för 2000 kronor på Denise blogg!! Gör glädjeskutt här hemma!

häääärlig dag

Åh idag har varit en bra dag! På dagen var jag i Högdalen med en massa andra mammor, det var verkligen jättetrevligt, alla var så gulliga. Mötte Patricia i skanstull sen åkte vi tillsammans till Högdalen där vi mest var med Denise, Jessica och Nikki. Det bjöds på grillad korv och vi frös i det oväntat dåliga vädret.


Fina Patricia
Sen åkte jag hem och då kom min pappa och syster och hälsade på ett tag, de tog med sig en fin blomma och vindruvor! Tant Karolina kom också förbi en liten sväng.


ledsen Lois

Min lilla älskling har varit gnällig idag, det är nog magen eftersom hon inte bajsat sedan i förrgår! Nuförtiden bajsar hon kanske varannan dag och då är det bajs överallt; upp på magen, ner på låren och upp i nacken. Man vet liksom inte vart man ska börja någonstans, jisses..
I alla fall, nu sover hon så sött i sin säng, får väl se hur länge hon sover. Tycker så synd om min lilla skrutta när hon har ont, men ändå är hon så fruktansvärt söt när hon ser sådär sötledsen ut.

Förövrigt blickar jag framåt i veckan; plugga.... Jag har tre uppgifter att göra innan fredag, men det borde inte ta så lång tid. Ska försöka styra upp och komma ut en sväng också, hoppas på fint väder. Träningen har legat på hyllan nu ett tag, dags för lite nytt krut!


Gjorde glassen, inget att hoppa upp och ned för där inte. Helt ok glass men inte fan i BJ-klassen, besviken Klara..

home alone

Nu är vi hemma igen. Mormor följde med hit och hjälpte oss med att städa lite här hemma, tack mormor! Max jobbar och Louisa sover, jag degar. Glassen är mitt nuvarande projekt, krämen står och svalnar nu, ska sedan i med grädde och kladdis sen klart.
Har som ni kanske märker ingen större lust att blogga alls, får se om det ändras.

Lollo åker med mormor i bilen framför, jag...

dsc00028 (MMS)

Lollo åker med mormor i bilen framför, jag och max åker sportbil! Like the good old days!


fina fina morfar

Idag har vi varit på stan och sedan hos Louisa's morfar på valborgsmiddag! Vi blev bjuda på så sjukt god mat bestående av oxfilé med klyftpotatis och sås. Jag blev bjuden för första gången någonsin på ett glas vin till maten! Hur gammal är jag inte nu? Känns surrealistiskt att sitta med min egna lilla familj(ja Sanne, du är inkluderad!) på middag hemma hos min pappa och dricka ett halvt glas rödvin till middagen..
Sen tog vi oss hem, Max åkte för att träffa några kompisar och jag, Sanne och Louisa myste här hemma framför film med glass.

Imorgon blir det mormor! Hoppas på fint väder.


GODNATT!