säger hejdå

Jag har bestämt mig nu för att lägga ner den här bloggen. Den har gett mig mycket tidigare, och ger mig även nu mer än vad jag ger den.


Från "Mini" i magen.



Till den tokiga familj vi lärt oss att vara.



Min pluttis som snart är ett och ett halvt!


Over and out!

andas ut

En bild för de inte så känsliga..




Äntligen kan vi lägga detta bakom oss. Igår kom det brev från Karolinska där de meddelade att alla tumörrester är borta. Allt känns som en distant mardröm och det känns så skönt att jobba mot att släppa det!

stolt, lycklig, kär!



-Mamma!
-Louisa!
-Maaaammaaaa
-Louiiiiisaaaaa
-Mama
-Louisa
-MAMMAAAAAAA

Såhär har vi hållt på hela dagen. Hon ropar mammamammamamma och jag ropar tillbaka LouisaLouisaLouisa och hon fnittrar lyckligt, vänder sig om och mumlar mammamammamamma igen och skrattar åt sig själv. Hon är rolig och så söt så att jag kiknar! Jag är så kär i den här ungen så jag blir tokig!

frukost, ljuva ljuva frukost!



Tror det var i lördags jag gick upp och gjorde frukost åt min man. Stekta ägg, smotthie och nybakat bröd. Ett glas vatten och Omega 3 kapslar på det och jag suckar av njutnad, min mage skuttar av lycka och jag inser att det inte finns något bättre start på dagen!

förlåt!


Har totalt blundat för bloggen de senaste dagarna, har varit ute dygnet runt och myst med min fina skrutta. Maten har varit tråkig och jag har inte tränat mer än promenader, trist nog. Har en liten dipp nu av något slag, är inte sugen på att köra hårt utan vill mest äta grillat i solen och få sitta på arslet i en lekpark hela dagarna. Känner mig nöjd med att jaga Louisa i solen istället för att gå in på gymmet och se folk gå förbi i shorts.


fin dag

Började dagen med en promenad på 50 minuter och åt sedan frukost hemma. Körde på favoriten just nu; stekta ägg och en smoothie.

Dagen blir nog som vanligt, ut i solen om ett litet tag.

Hela helgen har vi varit ute, var hos Louisas morfar både i lördags och igår. Blev bjudna på så fantastiskt god mat och fint sällskap, som alltid!

skola och halvhjärtad träning

Imorse gick jag upp klockan tjugo över sju. Lämnade en varm säng med mina sovande älsklingar för en tom lägenhet och sedan ta mig iväg till skolan.
Slutade tolv och mötte då Sannisen för en lunch på stan, en syndens lunch.. Helt jävla ovärt att slösa en annars svinigt god förslagsvis sallad mot en inte ens så god lunch på donken. Såhär i efterhand är det ju inte så kul.
Tog mig mot Alvik där jag körde ett halvhjärtat pass på gymmet, kondition och lite mage. Det är inte så kul att stå i ett torrt gym när folk går utanför och lapar i sig sol.

Påvägen hem köpte jag glass till mig och Max. Testade någon ny sommarglass som inte heller den var god. Att käka skit är inte ens gott längre, och känns bara onödigt!

Ikväll blir det bio med min man, morfar ska vara barnvakt. Fina fina pappa, min pappa då, han är en sådan underbar morfar och älskar Louisa till oändlighet. Det är tryggt och det värmer mig att se dom ihop.


En annan av Louisas favoriter, Gudmor Sanne!

mat mat mat


Min Lovis i sommarvärmen för någon vecka sedan, vart tog värmen vägen?


Tänker mat, andas mat och drömmer om mat. Inte för att jag är hungrig utan för att nu har det blivit ett nöje att laga mat, och att sedan få njuta av den.
Har idag bakat bröd tillsammans med Finni. Vi har gjort samma bröd ungefär samtidigt men på varsitt håll. Vi gör allt ihop, vi två.
Mörkt mustigt bröd som var sisådär faktiskt. Jakten på det mumsigaste nyttuga brödet fortsätter med andra ord!


Hur går det för er då? Någon som hängt på tåget? Någon som funderar på det men som vill ha extra push? Vågar ni kommentera?


snabbt och gott

Till lunch idag blev det en variant av plättar, snabbare och nyttigare. Nämligen kesoplättar.

För två portioner:

Två ägg
En halv stor burk keso
Tre matskedar grahamsmjöl

Hetta upp en stekpanna med smör i, häll i små mängder av smet(alternativt använd ett plättjärn) och ät med lingonsylt och lite bacon.
Kan varieras med att riva i äpple i smeten, för något sötare smak eller riva i morot för en matigare variant.

Det går otroligt snabbt, är nyttigare än vanliga pankisar och man håller sig väldigt mätt!

Tips tips tips.


härliga frukost

Idag blev det stå stekta ägg och en skål med fil med mango, jordgubbar och Råg Fras i. Frukost är min favoritmåltid på hela dagen, skulle kunna äta hur mycket som helst. När vi äter hotellfrukost äter jag hur länge som helst och hur mycket som helst: minst fyra mackor, fil med flingor, ägg och bacon, frukt, några fler mackor, juice, varm choklad och ytterligare några fler mackor.

pappatjat

Varje morgon när Louisa vaknar är det första hon säger frågande: Pappa?
Varje morgon suckar jag och säger : Nej du får dras med mig idag igen, pappa är på jobbet. De dagar då Max är hemma på morgonen, fredag-lördag-söndag, blir hon överlycklig när hon inser att pappa visst är hemma!
Hela dagarna går och runt med sin leksakstelefon, håller den mot örat och ropar efter Pappa. Var och varannan timme går hon till ytterdörren och knackar och ropar efter Pappa.

Det är en riktig pappagris den där ungen, så jobbigt söt.


Lovis och pappa i parken häromveckan. Så fort han vänder ens en kind bort från henne ropar hon bestämt efter honom.

pt? investering!

Kan du inte berätta mer om hur du tränar med din pt? Ofta? När ni började? Vad du fått för resultat som du inte hade fått om du tränat på egen hand?
Hur mycket kostar din och hur fann du henne?

Jag tränar med min personliga tränare Sofia Sjöström en gång i veckan. Jag hittade henne genom Blondinbellas blogg, för Fia är även hennes PT.
Om jag minns det rätt började vi i slutet på januari, då jag köpte sex timmar. Däremot har både hon och jag varit sjuka respektive bortresta därför har jag fortfarande timmar kvar- nästa gång är sista gången.
När jag gick in i det här hade jag ett öppet sinne och tänkte att det kunde vara användbart av en personlig tränare inte bara för träningen utan även kost och motivation. Har man en person som man bestämt med då vill man göra bra ifrån sig och prestera!
Däremot hade jag aldrig kunnat räkna med allt det hon gett mig. Hon är en så genomsnäll och glad person som gör träningen till en upplevelse i form av nya övningar men även andan. Hon tillför en enorm positivitet och är rolig att träna med, en timme flyger förbi med svett och det är en ren fröjd att bli piskad på gymmet av denna fina och goa tjej! 
Hon lär mig rätt tekniker och övervakar min träning så att jag kan finslipa min teknik och lära mig att inte felbelasta under min träning. Utöver det så pushar hon mig, när jag tränar med Fia orkar jag bra mycket mer än vad jag gör när jag är ensam.
Jag har fått mer kunskap om träning, som jag nu kan ta med mig vidare för att använda i min självständiga träning. Jag har också fått mer motivation!

Angående prisfrågor och att anlita Fia, vilket jag varmt rekommenderar hänvisar jag till hennes härliga blogg och hennes mailadress: [email protected].



Sen är hon ju en fröjd för ögat också!

dagens mat

Till frukost idag blev det en grov knäckemacka med kalkon på, och en smoothie på det. Sparsam frukost men vissa dagar är jag inte så hungrig på morgonen.
Lunch blev en svingod hälsotallrik med råris och kyckling.
Eftermiddagsmellis blev en tallrik med fil, färska jordgubbar och Råg Fras.

Till middag var jag lat och gjorde en tråkig soppa och åt knäckemacka till det.
Kvällsmål? Färska jordgubbar och färsk mango. Funderar på att ta något mer också, är fortfarande hungrig!

bebis bebis beeeebis


Skrutten älskar att åka rutschkana, otippat eftersom att hon hatar att gunga!

Hon blir stor nu ska ni veta, man får försöka hänga med i svängarna.

Hon utvecklar sitt språk snabbt nu. Pappa är fortfarande favvoordet som nu fått lite konkurrens med ordet napp(Bapp).

Här har vi Louisas ordlista:
Bapp: napp
Pappa
Mamma
Umpa: Lampa
Bebis
Tatte: vatten
Gatt: Katt
Kacka: Macka
Bajs
Nanne: Sanne
Enja: Renja
Memme: Mormor
Itta: Titta

Och sen såklart en massa annat ännu oförståeligt babbel.

reform

Sedan jag började med den nya kosten, vilket egentligen inte var en så stor omställning, mest bara dra ner på kolhydrater och slopa all skit, har jag självklart snubblat dit och käkat godis och glass och gud vet vad. Det konstiga är att jag inte ens tyckt att glass var särskilt tillfredsställande längre, inte heller godis. Det är bara sött och sliskigt och man lessnar efter första tuggan/biten. Det är nästan så att jag ätit "bara för att".

Däremot har jag fått extrema sug ibland. Då inte på godis eller glass, utan istället på till exempel limpmackor med smör och ost på. Det får det att vattnas i munnen på mig! Eller fikabröd; kladdkaka, bullar, nybakat bröd. Det får mina smaklökar att krampa och min kropp ropar efter bröd i en enda stor suck.


så jääääävla gott



Det här är en favvo just nu; paj! Kan varieras i all oändlighet, och är lätt att göra.
Här har vi min toppkombo; spenat och fetaost!

Pajskal:
150 gram smör
1 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
Bland allt och låt stå i kylen ett slag, klä sedan en pajform med degen och frögrädda i ungefär 15 minuter på 225 grader.

Fyllning:
Ett paket färsk spenat(två om du luuuuve it)
purjolök
Kryddor( jag brukar ta sambal oelek, peppar, salt)
En förpackning Fetaost
Stek allt förutom fetaosten i en stekpanna tills spenaten "svettats"- ni märker när det hänt.

Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
Valfria kryddor


När pajskalet är förgräddat, häll i fyllningen, smula ver fetaosten och häll sist ver äggstanningen. In i ugnen på 200 grader i ungefär 40 minuter!


in till stan


Bild från igår!

Vi tar en sväng in till stan med Finni och Elliott, nu var det allt för länge sedan i sågs.

träning

Det finns inget skönare än att köra slut på sig på gymmet på kvällen, komma hem och äta sitt kvällsmål(vilket igår faktiskt blev fil med lingonsylt och Råg Fras) och ta en hettande dusch.
Igår tränad jag som skrivet med Fia, vilket svinigt pass! Vi körde ben/rumpa och jag fick som vanligt lära mig en massa nya övningar som bränner på det rätta sättet.

Status i kroppen? Jag blir bara nöjdare och nöjdare, saker blir tightare, saker flyttas(hej rumpa som bodde på bottenvåningen!) och jag är piggare.  Det finns lös hud och bristningar, men det stör mig inte särskilt mycket. Försöker mota bort vikttänket, för jag kan likväl väga 60 kilo och vara vältränad såsom flabbig och väga 55 kilo, då väljer jag det förstnämnda!




mellis

Åt lunch inne i stan med Louisas mormor. Nu är vi hemma igen och jag och Lovis har precis ätit mellis. Hon fick äppelbitar och Råg Fras, jag tog fil med äppelbitar, banan och Råg Fras.
Jag har en sådan otrolig dille på fil just nu, kan lätt äta 1 liter på en dag! Måste köpa mer senare..

Dagens träning? Promenerat runt stan i tre timmar och klockan halv sju ikväll ska jag träna med Fia! Får se vad hon har för svettigt att bjuda på, bara det inte ger mig sån träningsvärk som jag hade förra veckan..


goooodmoooorgooon

Fantastiskt är det jag ska berätta nu.
Louisa somnade halv nio(vi lägger henne lite senare för hon är så otroligt pigg på kvällarna). Vid elva vaknade hon till en snabbis för hon tappade nappen. Då stoppade Max i nappen. Fem minuter senare spottar hon ut nappen igen, men somnar sedan om. SEN SOVER HON UTAN ATT VAKNA FRAM TILL KVART ÖVER ÅTTA! Så otroligt jävla skönt så jag tror att jag smäller av. Det är ju helt otroligt, fantastiskt, enastående!

Med andra ord började dagen bra och vi kör vidare i den filen tycker jag. Därför börjar jag dagen med en svingod smoothie och ett löskokt ägg.
Smoothie kan man ju variera i all oändlighet som ni alla säkert redan vet. Min favorit är med hallon i. Den här körde jag på idag:
2 dl yoghurt
2 dl hallon
En halv dl blåbär
En halv banan
3 tsk linfrön

Mixa!

Annars kan du variera med: jordgubbar, mango, äpple, päron, kiwi eller kanske ananas. Allt kan man ha i. För lite matigare smoothie kan du ha i lite fiberhavregryn. Jag skulle rekommendera att aldrig skippa bananen i alla fall, för den ger lite sötma och en lenare konsistens.


Om tre timmar är det dags att äta igen, det går snabbt i svängarna!

myshelg


En bild tagen av Louisas gudfar senast vi var ute.

Vilken härlig helg! Svingod mat, härligt väder och allmänt mysigt.

Fredagen gick bra, jag fick till och med vara med i själva röntgen rummet. Det tog en hel timme, sista 25 minutrarna räknade jag sekundrarna. Jag satt stilla i en timme med hörselskydd på, och det enda jag ville var att gå fram och i alla fall hålla en hand på Max ben då han låg där inne i det förbannat högljudda röret.
Han skötte sig i alla fall exceptionellt, sjukhusveteran som han nästan är.
Vi gick såklart därifrån utan resultat, det kommer om två veckor (såvida inte någon tar semester oach att de då skiter i Max resultat..)

Nu är det i alla fall en ny vecka, en ny månad och nu börjar det strikta livet fram till sommaren. Visserligen känner jag ingen alls vånda över sommarutyrseln, bikini, och vill inte trycka i vassen, men att tighta till resten skulle inte sitta fel.
Började dagen med en smaskig smoothie och två kokta ägg, så jäkla gott!
Vem är med mig? Vi kan väl dela med oss av recept, träningsövningar och motivation? Eller har ni lessnat totalt på att kommentera denna ekande tomma blogg?
Jag byter i alla fall spår, vi kör kost och träning och hälsa i en månad! Matdagbok kan jag dela med mig av, min träning ska ni få reda på och sen när jag skamset gnyr i soffan om kvällarna i hopp om att trolla fram en fet kladdkaka ska jag söka tröst hos er.