Kolan

Imorgon går vi in i vecka sjutton, skräms av hur snabbt detta går. Kulan har däremot stannat av lite känns det som. Svullnaden har verkligen lagt sig. Måste varje dag säga högt att vi ska få en bebis för att jag ska försöka förstå.


Äntligen

Det snöar! Ingen är gladare än vad jag och Louisa är.

Däremot är jag helt DÖD idag. Louisa hade något strul inatt så jag tror att jag har sovit fem timmar sammanlagt. Det i kombinationen i min infektion i kroppen är inte härligt. Så nu ska jag ta igen sömn och sen hämta lillan för att åka iväg och köpa vintervantar och en pulka.


Mums

Detta skulle ha publicerats igår!

Har haft mina två snygga vänner Anna och Lydia här på middag. Jag gjorde lax med potatis och romsås, otroligt gott!
Lyddan lekte med Louisa medan jag och Anna gjorde julkola.
Jag börjar sukta efter julmat nu. Skulle döda för julskinka..

Sen nattade jag lillan och möttes av det när hon somnat efter en kvart:


Sjuk knäppgök

Igår på jobbet kände jag värken i tänderna, ett av de första tecken jag får på begynnande förkylning. En timme senare kom halsontet, sen kom värmeslag, tryck bakom ögonen och till sist lades det ett stenblock på mitt huvud. Så nej, idag är jag INTE pigg. Stegvis tog förkylningen över min kropp.
 
Dessutom tror jag att jag håller på att bli knäpp. På riktigt alltså. Det har hänt två gånger att jag glömt mat framme. för tre dagar sen glömde jag ett nyöppnat smörpaket och en ny ost framme på köksbänken, det var ju bara att slänga. Igår glömde jag lingonsylten framme. Jag har tappat minnet. Fantastiskt.
Häromdagen satt jag på tunnelbanan när jag i panik drar efter andan och i en sekund tänker " HELVETEEEEEEE jag glömde lämna Louisa på förskolan!!!!!!!!!!!". Det hade jag såklart inte gjort, men för en sekund var jag bombsäker på att jag glömt. Hormoner är ju livsfarliga! 
Det är bara en tidsfråga innan jag tappar bort telefon/plånbok/nycklar..

Jäkla mobilapp

Okej kanske är det jag som inte klurat ut hur man gör ännu men på datorn går det att svara på kommentarer direkt i kommentarsfältet men inte i denna dumma app?
Fick en fråga om "min" ögonbrynspenna, det var min syster på bilden och hon använder hm's egna faktiskt, vilket även jag gör.
Och Sofia undrade när Kolan är beräknad att komma och datumet som är satt tills rutinultraljudet i december är den 16e maj. Snart med andra ord i min värld..


För övrigt var Swedish House Mafia så sjukt bra i lördags! Helt stört! I sista sekund fick vi reda på att vi fick komma in gratis och då tackar man inte nej. Mormor var barnvakt så jag och Max åkte dit på rekordtid! Herregud säger jag bara vad fantastiskt det var. Hade inga förväntningar alls innan men när det väl var igång stod vi helt paffa.


Spontant

Vi kör lite SHM då? Haha jo men jatack! Föräldrarna svirar ikväll!


Jag vet, sämst!

Okej vanan är inte där ännu och tiden går för fort för att jag i mitt hormonfyllda sinne ska komma ihåg att blogga. Så förlåt för att det är tomt när ni klickar in här varje dag..

Som sagt går tiden fort. Jag jobbar, jag lever, jag är med mitt monster! Knappt så att man har tid att stanna och fundera. Har en graviditetsapp som skickar notiser då och då som påminner mig om att jag faktiskt är gravid. Snart är det maj och då åker vi hem från sjukhuset med ett till litet barn att värna om och att älska, surrealistiskt. Det går inte att greppa att jag är gravid!!!!
Tiden sedan Louisa föddes känns som en dag men ändå tio år. Hur snabbt kommer inte detta gå då? Skrämmande, spännande och en extrem förväntan på vad som komma skall!



Babybabyyyy

Här är den fina bodyn! 80 pix på Kappahls Newbie avdelning, ett kap.


Testade igen..

Det är tydligen såhär något man ska göra.. Haha. Louisa frågade vad jag höll på med!


Hahahahahahahaha

Alltså okej, detta med magbilder.. Jag dog av skratt när jag såg den här. Ingen hals, platt rumpa och en död arm hängandes på mig. Hahahaha!

Detta är i alla fall vecka 14+3. Enjoy..


Bio

Fick bio med min syster som födelsedagspresent så snart ska vi gå och se den nya Twilight filmen!


Ledig dag

Idag är snickarna hemma hos oss, vi flyr därför fältet hem till mormor över dagen. Lollan får vara ledig och härja, lycklig tjej är vad hon är.

Jag slog till på bodyn igår, den hängde där så fint för 80 kronor i storlek 50 och suktades. Kan lägga upp en bild ikväll eller imorgon. Den är tårdrypande söt!


Här sitter Louisa med sin lilla sten som hon vill att jag ska "kamera" på. Alltså fota, haha!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1229694/images/2012/pic_50a34c949606ee20adc65d92.jpg" class="image">


Jobb!

Sitter på tunnelbanan på väg in till jobbet. Jobbar idag sen är jag ledig i tre dagar.
Hela gårdagen svävade jag på moln. Det är så fantastiskt hela bebissvängen men ändå mycket märkligt. Hur kommer det sig att jag fortfarande inte kan förstå att jag är gravid? Jag har ju varit gravid förut och vet allvaret med det hela men ändå går det inte att greppa!? Får se när detta sjunker in..

I helgen fick Max gjort hemskt mycket hemma så imorgon kommer det två snickare som ska fixa det största sista. Sen är det bara finliret kvar.

Är det för tidigt att köpa sig en lite liiiiiten body förresten? När jag var gravid med Louisa köpte jag första plaggen i vecka 14. Jag är så sugen och har trånat efter en speciell body från Kappahl så länge nu..

Hoppas ni får en fin dag i solen!


Kolan

Just nu är vi lyckliga föräldrar! En perfekt bebis!!


Spadag

Idag är det spa som står på agendan. Jag fick det i present när jag fyllde tjugo och nu är det dags att nyttjas. Basta, bada och vila känns lockande och jag ser hemskt mycket fram emot det. Sällskapet blir ju av det bästa också, Pippan följer med!

Mannen fixar massa hemma. Det är hyllor, lister och en dörröppning som ska fixas. Det önskade jag mig i födelsedagspresent i år!

Dagen till ära är jag svullen som tusan, magen syns verkligen mycket tidigare denna gång. Jag var inte såhär stor förrän i vecka 18 med Louisa!


Klubbad

Jag är hemma helt klubbad, huvudvärken gör så att jag inte ens kan sova, vänder och vrider mig bara. Så tänkte ta tillfället i akt och svara på de frågor ni kommit med.
 
Har ni vagn, säng, kläder mm sparat sen Louisa? Hur går tankarna med föräldraledighet och livsplanerna? (bo kvar? tex)

Vi har kvar en hel del kläder från när Lollan var liten, har dock inte gått igenom dem på ett bra tag så vi får väl ta tag i det senare, mycket är könsneutralt så tror inte vi behöver handla så mycket i just klädesväg i början för nästa bebis. Säng har vi också kvar från Louisa. Vagn ska köpas så småningom och det blir nog en Bugaboo Cameleon 3 denna gång.
Jag går nog på föräldraledighet i början av April nästa år, beroende på hur bra jag mår denna gång. Främst för att hinna göra klart allt och boa sista månaden. Louisa kom en vecka tidigare än beräknat födelsedatum så tippar på att denna kanske också gör det, finns det siffror på det? Inte så värst roligt att i mitt jobb få värkar i butiken till exempel. Sen hur vi delar upp föräldraledigheten vet jag inte, vi har ett tag på oss om man säger så.
 
Planen är än så länge att bo kvar här tills dess att Louisa börjar skolan och då förhoppningsvis flytta till ett hus. Dyker det dock upp en fyra eller femma i behov av renovering i samma område som vi bor i nu för ett bra pris kan jag tänka mig att slå till. Älskar att renovera och rusta upp. Men det verkar finnas väldigt få större lägenheter här omkring till salu.
 
 
Skulle vara kul att få reda på hur det är med Max, sist du skrev hade han just gått igenom operationen?
 

Max mår väldigt bra sedan operationen. Senaste återbesöket visade fortfarande på att inga tumörrester finns kvar eller återbildats. Han är ju dock så gott som blind på höger öga och det smärtar då och då men inget som verkar gå att hantera för mannen. Han ska jämt vara så tålig när det kommer till just att han varit sjuk..
 
 
 
 
Varför har ni redan gjort ett ultraljud?
 
I min släkt går det tvillingar, på båda sidor dessutom. Så vi fick göra ett tidigt ultraljud där vi fick se ett slående hjärtslag MEN även något mer som läkaren inte var säker på vad det var. Hon sa att det var för tidigt för att se samt att maskinen var så gammal. Därför ska vi göra ytterligare ett ultraljud på måndag för att dubbelkolla igen. Förmodligen var det två men att bara ena utvecklades till ett foster, vilket tydligen händer ofta.
 
 

Typiskt

Hemma med migrän, helt utmattad..


Förväntansfulla

Tack för alla fina gratulationer, det ska bli roligt att dela denna resa ännu en gång mer Er. 
 
Just idag är jag i vecka 14 och vi har vetat om Kolan(tillverkningsnamnet) i snart två månader. Den fjortonde september klockan 14:44 var det ett otroligt starkt plus på vårat Clearblue test. Jag visste redan innan att jag var gravid, kände det på mig ända in i benmärgen. Mensen var två dagar sen vilket den aldrig brukar vara och jag kände mig lite konstig i kroppen. Och där var det, skrikande blått. En bebis!
Skrattande, skakande och gråtfärdig stapplade jag ut till Max som satt och väntade i soffan. Du ska bli pappa! Sen var det lite av ett virr varr av känslor och vi båda kom på oss att känna oss något likgiltiga och "det känns naturligt".
 
Veckan efter kom illamåendet. Å fy i helvete vad jag mådde dåligt i två veckor. Sov, mådde illa och var yrslig dygnet runt. Mycket värre än med Louisa! Men efter två intensiva veckor var det över och nu mår jag tiptop. Svullen som tusan är jag dock som ni såg på bilden. Magen är större denna gång tidigare men tror att det lugnar ner sig mer nu för svullnaden känns inte lika påtaglig idag, peppar peppar.
 
På måndag är det dags för andra ultraljudet vilket vi ser fram emot. 
 
Vad mer? Är det något ni undrar så kör på, som ni märker har jag lite svårt att finna orden.
 
Tänk att denna söta tös ska bli storasyster om ett halvår.

Trodde ni att det var allt?

 
Vi har påbörjat ännu ett äventyr!
Maj 2013 blir vi fyra.

En ovana

Helgen har gått fort och jag som är så ovan vid detta bloggandet. Jobbhelgen har gått fort och jag är helt utslagen känns det lite som, är så hemskt trött nuförtiden.
 
Ny vecka och jag är ledig både idag och imorgon. Det betyder städdagar... Blööööh. Tvätta, diska och plocka, det är som om denna nya lägenhet är hemsökt av nerstökande små tomtar som smyger runt om natten. 
 
Känner att jag borde fixa en kamera dessutom, hur tråkigt med bildlös blogg? Dödstråkigt! Använder bara min telefon för att fota nuförtiden, kameran är aldrig med.
 
 
 
Nu: tvätt...........

Livet

För ett och ett halvt år sedan såg livet bra mycket annorlunda ut. Vi bodde i vår lilla tvåa i Alvik, jag pluggade halvhjärtat, lollan gick på förskolan och Max jobbade på. Vad har vi gjort sedan dess?
 
Jag har skaffat mig ett jobb, vilket känns som en extrem lättnad. Jag jobbar som säljare på Scorett 25 timmar i veckan sedan ett år tillbaka. Jag trivs så fantastiskt bra. Trodde aldrig att jag skulle  tycka om att jobba men säljare men tydligen passar det mig fantastiskt bra. Dessutom, kan det bli bättre än skor? 
 
Sedan till den största förändringen.. VI HAR FLYTTAT!!!!!! I mars tidigare i år köpte vi vår första lägenhet, och flyttlasset gick i maj. Lyckan är total och vi är så nöjda. Vi gjorde ett kap på en gammal lägenhet i området där vi båda vuxit upp. En trea som vi i stort sett totalrenoverat. Det har varit ett väldans slit i processen. Måleri, golvläggning, rivandet av en vägg, helt nytt kök och omplanering har vi kämpat med. Än är det inte färdigt men vi har kommit en bra bit på vägen och vi känner oss verkligen hemma här. 
 
Detta är en del av det rivna köket för några månader sedan.
 
 
Jag och Max kilar stadigt och jag tror att jag är mer kär än någonsin, lite fnittrig om ni förstår vad jag menar?
Jaa det var en snabb catch up. Tiden går så fort att jag knappt hinner med känns det som.
 
Märks det att bloggandet är ringrostigt? Jag tror det jag.


 
 
 
 
 
 

Godmorgon!

Jag och Louisa har precis vaknat till liv här hemma, hon har sovit över tretton timmar..
Nu gosar vi i soffan och äter lite frukost. Snart är det dags för förskola men först liiiiite mera mys!!


Fallit för grupptrycket?

                                 
 
Nämen, vad är det ni ser? Jo galenpannan är tillbaka. Efter diverse påtryckningar och rent ut sagt tjat ger jag nu efter och ger mig hän åt bloggandets sfär än en gång. Kanske är det andra gången gillt som gäller?
Min fina vän Finni har varit på mig sedan dagen jag lade ner bloggen för ett och ett halvt år sedan att jag måste återuppta det. Ihärdighet är tydligen något den kvinnan besitter. 
Såååååååå nu kör vi väl då. Vart börjar man? Känner mig ringrostig, stel och lite nervös.
 
Livet har ändrats drastiskt sedan sist vi hördes vill jag meddela, tänkte köra en catch up imorgon. Nu ska jag sjunka ihop här hemma i min lägenhet och njuta av tystnaden.

Phu, here we go again.. Spännande!