Godmorgon godmorgon

Har vaknat med mitt lilla monster, mitt stora monster och min Kola nu. Nu ser jag inte längre fläskig ut utan nu är det verkligen en liten kula på magen, härligt.
Det är så mycket tankar, oro och känslor just nu så att jag knappt kan somna på kvällarna. Går det någonsin över?


Frånvarande

Under mina jobbhelger finns det inte mycket tid för bloggen. Har inte mycket roligt att berätta direkt. Jag vaknar går till jobbet, kommer hem, myser lite och sen somnar jag i princip.
Vi hörs imorgon eller på måndag!

Mammadag

Igår var vi på en fantastiskt god middag hemma hos mormor. Huxflux blev det så att Lisen sov kvar, jag och Max åkte hem och fick en barnfri natt. En god natts sömn kan vara det bästa som finns!
Nu på morgonen har jag städat lite och tvättat. Klockan tio ska jag passa på att träffa Erica i Globen utan barn. Vi ses alltid med något av barnen och självklart älskar jag det men ibland är det skönt att bara vara Klara och Erica och prata i lugn och ro utan avbrott. Så idag är jag en harmonisk mamma, en glad sådan också!
Hoppas ni får en fantastisk fredag.


Barnmorska och barnvakt

Nu ska vi iväg jag och Lisen! Det är mvc besök som gäller för mig och under tiden ska fina Erica passa Louisa. Louisa tjatar och tjatar om att vi ska åka, hon älskar både Erica och Alexander och hon flörtar som tusan med Alexanders pappa Philip. Det blir en bra dag med andra ord!


Lycklig tjej/mamma/kompis

Alla delar av mig är lycklig! En av mina finaste vänner väntar tillökning ungefär samtidigt som mig!!!! Exakt tio veckor efter är hon beräknad. Jag är så glad att jag spricker! Någon att dela bebislyckan med, dela syskontankar med(hon får också sin tvåa), någon att oroas med och någon att vara mammaledig med. Erica Bäckman ska få en knoddis, Alexander ska bli storebror och jag är dödsglad. Följ henne på ericaas.com vettja!

Jag fick äran att vara med på första ultraljudet med lilla Bullen.


Vecka 20


Ny dag

Nu har vi så smått börjat vakna till liv här hemma. Louisa lever på ruschen från igår ännu. Den ungen fick över tjugo julklappar igår. Av oss fick hon bara fem stycken, varav tre var småsaker såsom strumpbyxor, pippistrumpor och ett pussel. Hon är bra bortskämd lilla monstret.
Hon var förvånsvärt modig när tomten(min pappa) kom. Hon tackade fint för varje julklapp och ville krama och pussa tomten.
Hon var däremot inte så pigg under dagen för vi sov hemskt natten till igår. Det resulterade självklart i en stundvis gnällig Louisa. Det gick ändå bra!

En mysig dag var det och framförallt hade Louisa en bra dag.

Vi busade lite i soffan också såklart!


Julkula

Julafton är snart över och Louisa sover sedan ett tag tillbaka. Den tjejen har blivit redigt bortskämd idag ska jag säga Er, mer om det i ett annat inlägg.
 
Efter en ätardag som denna står kulan rakt ut vilket är så härligt. Detta blir bara mer och mer verkligt!
 
Kulan idag, 18+5!

Julstök

Vi bakat Lussebullar här hemma och snart ska vi köra lite Bingolotto för första gången! Anna håller oss sällskap.


Bebisnamn

Sedan vi fick reda på att det förmodligen är en till flicka som kommer till oss i slutet på maj är det verkstad i huvudet på mig. Bebiskläder, bebismöbler, vagn och självklart namn. Något som klingar fint med Louisa, är klassiskt och passar både en bebis likväl vuxen kvinna.
Bebiskläder vill jag ha i vitt, ljusgrått, grått, ljusrosa samt ljusgrönt och ljusblått. Det är så fint med ljusa kläder på små bebisar!
Ni hör, det är mycket som pågår i huvudet. Vänjer man sig någonsin?

 

Kan ni inte ge era bästa namnförslag?

 


Till alla mammor/gravida

Okej har en märklig fråga. Vägde mig nyss hemma hos pappa då vi kommit på att våran våg hemma är helt galen, man kan väga sig en gång och sedan väga sig igen efter tre sekunder och då väger man helt plötsligt fyra kilo mer/mindre. I alla fall, vågen hemma hos pappa stämmer tydligen rätt bra +/- ett halvt kilo. Den visar att jag bara gått upp två kilo sedan jag blev gravid. Är det konstigt? Kan det vara farligt för Kolan? Med Lollan hade jag som sagt gått upp runt tio kilo runt denna vecka..
 
Vad tror Ni?

Morgonmys

Louisa väckte mig med pussar nu på morgonen. Finns det något bättre sätt att vakna på?


Vecka 19 igen

Vi blev ju tillbakaflyttade på ultraljudet så nu byter vi vecka på onsdagar istället vilket betyder att jag idag är i vecka 19.


Godmorgon

Vi har precis vaknat till liv här hemma och nu äter vi frukost i soffan framför Bolibompa.
Jag somnade med huvudvärk igår och vaknade med den nu idag också. Tror att det kan vara ett migrän på väg som jag i så fall finns det inget att göra förutom att härda ut då jag är nästan säker på att det inte finns någon migränmedicin som man kan ta när man är gravid.
Idag jobbar jag 12 till 20 så ska lämna Lisen på förskolan vid halv elva ungefär.
Ha en bra dag!


Och vi ska få en..

Hemligheten är ute även om den inte är hundraprocentigt säker.



Gulleskit

Hon är så stollig mitt söta lilla monster till dotter.


Nyklippt

Idag har jag klippt av femton centimeter av mitt hår samt slingat det ljusare. Det är så skönt!!
Efteråt unnade jag mig ett par mammajeans och en tshirt.


Inget annat än lycka

Jag känner mig lugn efter dagens besök på SÖS. Innan bultade mitt hjärta så hårt att jag trodde att jag skulle kräkas upp det! Det första jag såg var ett fint litet minihjärta som tickade på så fint. Resten var bara ännu mer goda nyheter om att allt såg så fint ut och helt utan anmärkningar. Kolan sparkade på i början men slumrade nog till lite mot slutet.

Och ja vi fick veta vad vi förmodligen får i Maj. Men mina fina vänner har arrangerat en "pre"babyshower där vi ska tillkännage könet imorgon så tills dess klämmer vi på nyheten!

Jag är så lycklig, glad och väldigt lugnad!


Dödsnervös

Det är 17 timmar tills jag ligger på en brits med kall gel på magen och ser vår Kola, och jag är så nervös att jag inte vet var jag ska göra av mig själv.
Ska försöka somna tidigt ikväll så att det blir imorgon snabbt!


Första tydliga sparken

Igår kväll när jag låg i sängen och skulle sova så kände jag den första tydliga sparken! Jag har nästan alltid en hand långt ner på magen, gravid och ickegravid. Precis under min hand fick jag en spark! Det var helt annat än fladdret jag känt tidigare. Bra timing för att stilla min oro en aning. Så där låg jag med hjärtat hårt bankande av kärlek länge och bara kände efter. Äntligen!


153 dagar är ingenting


Vecka 19

Idag är det fredag vilket innebär att vi går in i en ny vecka. Idag har jag gått 18 fulla veckor.
 
I jämförelse med när jag var gravid med Louisa mår jag nog ganska så likadant i denna vecka. Största skillnaden är väl att jag är ljushårig denna gång.. Däremot så började jag på tyngre men har gått upp mindre i denna vecka med Kolan än vad jag hade med Louisa. Med Lollan hade jag nog gått upp runt tio kilo, medan jag nu bara gått upp runt fem kilo, vilket känns bra iom att jag har några extrakilon att gå ner sen när Kolan är född redan från början. Men vi får se vart vi hamnar helt enkelt. 
Magen är faktiskt mindre den här gången märker jag vilket är skönt men oroväckande såklart på samma gång. Det enda jobbiga är egentigen att jag är så hemskt förbannat trött jämt. Jag skulle kunna sova tre gånger på dagen och ändå somna klockan åtta på kvällen. 
 
Just det. Jag känner mig hemskt ful också. Liksom ofräsch jämt. Spelar ingen roll om jag sminkar mig och fixar håret känner mig så sliten hela tiden, kanske har det med tröttheten att göra. Men jag är hormonfylld till bredden vilket de flesta i min närhet kan intyga. Jag gråter för allt. Jag gråter till och med till programmet Sjunde Himlen, då är det illa va?
 
    
Gravid med Kolan i vecka 18+0                                       Gravid med Louisa i vecka 18+0
 

Livrädd

Om fyra dagar är det ultraljud och för varje timme blir jag mer nervös och orolig.
Jag var väldigt orolig under graviditeten med Louisa men då visste man inte till hundra procent vad som man skulle kunna gå miste om om något gick snett. Denna gången jag jag en livs levande treåring som påminner mig om vad jag kan förlora. Det skrämmer mig och jag är så rädd för att något ska visa sig vara fel på måndag.
Känner efter i kroppen hela tiden och blir orolig över set faktum att jag knappt känner Kolan. Med Lisen kände jag tydliga fosterrörelser runt den här veckan. Kan det vara så att moderkakan är i framvägg denna gång så att den dämpar eller bör jag oroa mig? Sånt tänker jag på jämt..


Mosterhäng

Lollan är överlycklig för nu får hon hundra procent uppmärksamhet av tre älakande mostrar. Anna, Lydia och Karro är här. Vi har ätit middag och nu leks det sista kvarten innan Louisa ska sova.


Finni och Elliott

Idag hänger vi med Finni och fina Elliott. Barnen bråkar och leker vi sitter döda i soffan!


Slut

Garnet tog slut för en timme sedan, 60 meter.. Får åka imorgon och köpa mer och ta en bra bild på de jag åstadkommit hittills. Nu ska jag sova för tredje gången idag. Godnatt!

Sticka

Japp, jag har börjat sticka. Louisas mormor kom hit och lärde mig. Det blir en stor mysig grå bebisfilt till Kolan. Det dumma är väl kanske att jag inte kan sluta. Känner ett måste att det ska bli klart nu nu nu. Garnet räcker dock inte till men det kommer lätt att ta slut under kvällen..

Svettigt

Det är snö överallt. Att dra Louisa i pulka till förskolan är som ett tretimmars träningspass. Det är uppförsbacke hela vägen i 40 centimeter snö, huvva. Jag var med andra ord alldeles svettig när jag kom upp på höjden, min anträningsastma gjorde sig påmind och jag stod och frustade och pustade ett tag. Inte bra för mitt hemska virus jag har cirkulerande i kroppen med andra ord.
 
Idag är det en vecka kvar till rutinultraljudet! Sju dagar tills vi får se vår lilla Kola igen. Lillebror eller Lillasyster? Spänningen är olidlig. Jag är orolig känner jag. Tänk om allt inte står rätt till? Tänk om tänk om tänk om.. 
 
Nu har magen stannat av, precis som jag trodde, den är mindre än vad den var med Lollan tror jag. På morgonen så ser jag mest bara lite köttig ut runt magen, ingen kula där inte. Längtar tills den verkligen är sådär rund och go som den blir runt vecka 22 eller något.
 
Louisa vill också vara med på bild, än är hon helt ovetandes om att hon ska bli storasyster. Idag är det vecka 17+3, på fredag har vi gått arton fulla veckor!
 

Lycklig tjej

Idag fick Louisa ha nagellack för första gången, dessutom likadant som mammas till hennes stora lycka!

Inser nu när jag ser bilden att det är dags för en ny nageltid, känns som om graviditeten gör att naglarna växer i rekordfart. Det har bara gått två veckor sen jag gjorde naglarna och de har redan vuxit ut!


Svisch

Äh men hörni! Idag är jag i vecka arton, absurt och skrattretande. Det är tio dagar kvar till ultraljudet. Det känns nervöst, vill bara se nu nu nu att allt är bra med Kolan. Ultraljud är ju en fantastisk upplevelse men just rutinultraljudet är så häftigt eftersom man ser allt så tydligt.
Från Louisas ultraljud har vi tre inramade bilder där man ser så tydligt vad hon gör. Hon suger på tummen och sedan är en bild på bara hennes minifot.

Jag kan knappt bärga mig ska jag tala om för Er!


Vagn?

Så småningom är det dags för ny vagn. Denna gång ska vi köra på en Bugaboo Cameleon 3. Sparandet är igång och jag tror faktiskt att vi beställer den från Holland, där Bugaboo tillverkas. Det blir en hel del billigare på det viset. En all black vill vi dessutom ha. Det som är skönt den här gången är att Max håller mer till hundra. När Louisa skulle komma var vi lite oense angående hela vagndjungeln. 
Med en ståbräda till så blir den perfekt för Louisa som då är tre och ett halvt. Hon åker knappt vagn alls nuförtiden så det blir nog bara roligt för den aktiva damen.
 
 

Tönt

Trodde aldrig att det skulle hända men jag har blivit sådär töntig som inte vill avslöja våra potentiella bebisnamn för alla. Vi har ett flicknamn som börjar på A och ett pojknamn som börjar på J. Mest är det nog för att inte alla ska veta just för att jag om någon vet att man kan ångra sig när man lär känna sin bebis.

Namnen är inte direkt ovanliga men vill inte känna att vi "paxat" dom. Äsch märker själv hur nördig jag låter. Inget är spikat men jag har mina absoluta favoriter som även Max tycks hålla med om.

Däremot så har vi ett knäppt fint mellannamn om det skulle komma att bli en liten lillebror. Min pappa heter Nils Anders men kallas bara för Anders. Max heter Jupiter i mellannamn. Därför tyckte vi att Nils Jupiter som mellannamn är roligt! Nästan som ett helt galet dubbelnamn blandat med en sci fi riddare? Haha!

Vet inte om jag sagt något men jag har sedan första stund trott att vi får en till flicka. Det är ingen magkänsla utan baserar det helt på att jag mått nästan exakt likadant som jag gjorde under graviditeten med Lisen och varit sugen på samma saker.
Vi vill ha en frisk bebis men jag ska inte sticka under stolen med att det skulle vara hemskt roligt med en av varje. Det återstår att se!

Ni kan väl gissa? Vad tror Ni? Får vi en pojke eller flicka?

Bild från idag, vecka 16+6!