vecka 38(37+0)

Min graviditet - BF Ons 20 jan 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 31 dec 2009.
Din graviditet startade Tors 16 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 30 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 20 jan 2010
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.


sådär ja

Nu var duschen avklarad, efter några om och men. Jag skrattar åt mig själv när jag inser att jag blir andfådd av att duscha och andra annars enkla saker. Men nu är det gjort och jag är i alla fall ren!


Jag tror att detta med namn aldrig kommer riktigt avslutas. Hela tiden tröttnar jag på vissa och hittar nya fina namn. Det kommer helt enkelt bli så att hon får ett namn när vi ser henne, för tills dess är det för svårt att bestämma sig. Vem vet, hon kanske ser ut som en Greta? Det blir säkert något otippat, och jag väntar med spänning för att se vad hon ser som för en.

hej sura och glada

Nu har jag fått välbehövlig sömn. Max gick upp vid sju imorse och for till jobbet, sen somnade jag om och vaknade nu. Funderar på att börja sätta klockan för att kunna gå upp och uppdatera bloggen.
Haha. Fick nämligen en kommentar där det påpekades hur "sämst ever" min uppdatering är. Det var tydligen mycket viktigt att påpeka detta. Ja men bara för att en anonym(vad annars?) pååpekar det ska jag nu när jag är höggravid gå upp tidigt och sitta bänkad framför datorn och kasta ut onödiga inlägg om ingenting dagarna igenom, det är nog bäst så.

Åh, ironi är min bästa vän.

Idag ska jag först hjälpa min syster att göra sig fin inför ikväll, hon skall sminkas nämligen. Sedan ska jag till Vällingby och äta lunch med min Sanne.

Ikväll är det middag med älsklingen som gäller, jag har tänkt laga något extra gott och sedan köra på någon god efterrätt också. Tror ni att en kycklingcurrygryta med ris blir bra? Och till efterrrätt chokladmousse med fruktsallad?

Nu ska preggot vagga till duschen. Är det något som blivit jobbigt är dett att duscha. Det låter helt absurt men att stå upp så länge som det tar för mig att duscha när jag tvättar håret är påfrestande för fossingarna. Men det måste ju göras, jag kan ju inte se ut som en grottmänniska på självaste nyårsafton!? Nej så kan vi definitivt inte ha det.

eller kanske?

Lovisa och Saga har jag idag snappat upp, det tål att tänkas på. Nu ska detta tas upp med Maxen.

huslig

Idag har jag tvättat den resterande tvätten. Alla barnkläder är i och med det tvättade. Nu ska det sållas ut bebiskläder till bb-väskan och sedan plockas in i garderoben. Ni anar inte hur surrealistiskt det är att stå och vika minimala byxor med tanken att "dessa byxor skall pryda min ännu ofödda dotters ben". De yttepytte små byxorna ska värma min dotters kropp, om allt går vägen.

Jag ska nu plocka ihop här hemma så att det blir mysigt tills mannen min kommer hem. Är det något jag älskar att göra är det att boa mig, pyssla hemma och se hur gosig lägenheten blir. Jag trivs så bra med att jag och Max har ett eget hem, som vi själva rår om.

röstning

Nu kör vi på ännu en röstning här på bloggen, självklart gäller det Mini's namn. Jag sätter siffror innan varje namn så lämnar ni siffrorna i kommentarsfältet och sedan gör jag en sammanställning.

1. Nicoline
2. Isabell
3. Rebecca
4. Tilde


Men ingen av dessa känns självklara, vi letar fortfarande efter fler namn. Så ge gärna förslag men ni kan ju rösta ändå.

sökes


Någon som har en sådan här väska som ni vill bli av med eller vet var den finns att köpa? Jag vill nämligen ha den som skötväska, den skulle passa perfekt! Så om ni vet någonstans man kan köpa denna så hojta till!

superfin

Hittade nyss ett dundersött set på h&m's hemsida! Vad jag däremot inte vet är om det finns i butik. Någon som vet? Är det inte hur fint som helst? Om det finns ute i butik ska jag köpa ett i storlek 50(de flesta kläder vi har är i 56-68) och ett i större storlek om det finns.


Bild från HM

barnmorskebesök

Idag har vi varit hos barnmorskan.
Väl där gjorde vi den vanliga proceduren; vikt, blodtryck och kolla bebis.
Allt såg bra ut som vanligt. Det visade sig att jag hade fel angående Mini. Jag har ju gått och trott att hon kanske fixerat sig men nej, inte ännu. När jag fick höra det suckade jag högt i tron om att det betyder att det kommer ta lång tid innan hon ploppar ut. Då sa min barnmorska att det inte alls behöver betyda det, det finns bebisar som fixerar sig samma dag som förlossningen. Kände mig då lite lugnad.

Jag har gått upp 16 kilo sedan inskrivningen och magen hade bara växt en halv centimeter sedan sist. Nu ligger mitt SF-mått på 36,5 vilket även det var fin fint, följer min kurva perfekt.

Idag gjorde vi även en sammanfattning av min graviditet och ett förlossningsbrev där vi skrev vad jag har för önskemål inför förlossningen. Vi bokade in tid och det hoppas vi är den sista som behövs, men man vet ju aldrig. Den 12e är det sagt.

Nu tvättar vi för fulla muggar här hemma. Alla barnkläder tvättas inklusive ett helt lass av mina och Max kläder. Helt otroligt vad tvätt det kan bli, vi måste verkligen bli bättre på att tvätta oftare!



Nu har jag ännu en fråga till er gravida och mammor där ute, har ni tips på bröstpump? Bör detta inhandlas innan bebis kommer och vilken skall man investera i?



pippi


tacktacktack

Tack fina ni för alla tips för vad jag bör packa i BB-väskan! Det känns så skönt att ha några att vända sig till när man är förvirrad, och ni ger så bra tips.
Sen vill jag också tacka för alla synpunkter på namn, det är kul att se hur folk tycker och att några faktiskt heter de ovanliga namnen!

Det känns bara så tråkigt att inte kunna svara på alla kommentarer, därför tackar jag er alla här. Jag uppskattar varenda en av er, mer än ni anar.
Även om jag har fina vänner som jag kan prata med, som ställer upp, så blir det ändå rätt långtråkigt för dem kan jag tänka mig att höra mig tjata om bebis heeela tiden. Det är just det jag vill göra också. Det är dessutom svårt att fråga ens vänner som inte har barn(vilket ingen har) om vad man bör och inte bör packa till bb-väskan.

Så tack, ni hjälper mig verkligen!

bb-väskan

Nu vänder jag mig till er, mina kloka och erfarna läsare, med förhoppningar om att ni kan vägleda mig i vad jag bör ha med mig i bb-väskan. Hittills har jag packat:

12 st blöjor
Amningsinlägg
Mjukiskläder till mig
Amningsbh
Våtservetter(tvättlappar- menar ni handdukar då?)
Tofflor


Sedan ska jag även lägga i

Kamera(på laddning)
Ipod(på laddning)
Bebiskläder (Hur många ombyten?)(skall tvättas imorgon)
-Strumpor
-Mjukisdress
-Mössa
-Overall
-Body
Sköna trosor(skall tvättas imorgon)
Hygienartiklar(skall köpas imorgon)


Sedan ska även bilbarnstolen med såklart!


Vad saknas?


listan utökas

Sitter, som ni kanske förstår, och kikar på "ovanliga" namn, och listan bara växer. Jag behöver råd!!

Chanel/Chanelle
Aurora
Ofelia
Lykke
Celia
Lilly
Savannah
Nikki

eller?

Eller Aurora?

fint?

Är namnet Chanel/Chanelle fint? Jag kan inte riktigt bestämma mig.


att göra-lista

  • Tvätta bebiskläderna
  • Tvätta bebissängtillbehören
  • Sortera in bebiskläderna i garderoben
  • Köpa skötväska(tips?)
  • Köpa blöjor
  • Packa BB-väskan(tips!?)
  • Klippa mig
  • Köpa bröstpump
Det är ungefär detta vi har kvar, jag har säkerligen glömt massor. Något ni ser som fattas?

tjurigt

Att genomlida en dag på IKEA i hopp om att få komma hem sedan och fixa mysigt i bebishörnan visade sig helt ovärt. Jo för självklart är madrassen vi köpte liiiiite för stor så det blir bara knäppt.. Där förr all min lust till att fixa någonting överhuvudtaget!

Men nu finns allt vi behöver hemma i alla fall.. Inte fan gör det någon nytta säger jag idag. Imorgon hoppas jag på lite gladare tankar.

otippat

Trodde aldrig att jag skulle ägna tid åt att spela Forza motorsport med pojkvännen, men det var innan jag fick reda på att man fick göra sin egna bil, och i och med det lacka den vilken färg som helst! Vem skulle inte vilja ha chansen att ha en ROSA racingbil!?
Så nu har jag gjort det, men inte fan var det kul att spela för det!


fördriver tiden

Gjorde mig hastigt och lustigt klar i förmiddags och åkte in till stan med Sannisen. Några timmar flög förbi i alla fall. Det är prio ett nu; få tiden att gå fort, passera i en snabbare takt än vad den gör när man inte gör någonting. Lite ömma fötter är värt det.


Imorgon är det IKEA som gäller. Det sista ska inhandlas.
Jag behöver dessutom köpa en skötväska, någon som har tips på någon bra?

blod igen

Jag har ju som jag nämnt tidigare blött näsblod under graviditeten ett flertal gånger. Idag var det värre än någonsin, herregud det bara rann och rann. Det är verkligen läskigt, speciellt för mig som aldrig någonsin blött näsblod innan graviditeten..

Men nu ska jag stilla min ängslan under mitt täcke med sömn. Förhoppningsvis drömmer jag fina drömmar om min kommande dotter.

Såhär på kvällskvisten(who am I kidding, det är natt!) blir min längtan än mer påtaglig. Jag sneglar på vagnen som väntar på att bli använd, stryker lätt över de minimala kläderna som finns och suckar belåtet när Mini gör en kullerbytta i min mage. Jag är överlycklig över att bära på detta underbara liv, jag är överlycklig över att få vänta på det finaste som någonsin kommer att hända mig, överlycklig. Snart är detta som heter graviditet över och vi är föräldrar, antagligen fortare än vi själva anar. Så jag försöker njuta, även om det ömmar och är jobbigt.

skamligt söta

Idag fick Mini ett par skor av sin mormor, som är så söta!! De ska hon kunna ha när hon är ett år ungefär.



På bild ser ni även skorna som jag fick. Vad tycks?



DETTA inlägg har nu uppdaterats med bilder på kulan bulan.

helt utslagen

Hemma nu. Helt död i kroppen.

Mini har fått en massa fint av sin mormor idag! Även jag fick ett par skor.

Det var galet med rea på stan.


Nu ska jag pusta ut i soffan och stryka mig över magen för den är stenhård!

kramp

Nu är jag vaken! Imorse fick jag den värsta krampen i vaden någonsin, haha. Helt otroligt var det, jag bara fnittrade åt hela situationen när jag låg där och försökte stretcha. På det så var magen hård som en kanonkula. Sammandragningarna/förvärkarna avlöser varandra.

Nu ska det ätas frukost, pussa på monstret som ligger i sängen och sedan iväg på stan(herregud, hjälp mig vad det kommer att vara folk).



sammandragningar

Hela kvällen har kantats av sammandragningar och vid middag fick jag min första förvärk som gjorde ont. På något sätt blir jag glad, detta betyder ju att kroppen jobbar.

Nu ser vi på sista Sagan om Ringen filmen och ska sedan sova. Imorgon ska jag gå på stan, försöka hitta något fint och byta en present som jag fick av syster till Mini, den var nämligen alldeles för stor för att kunna användas nu i vinter.


glad avundsjuka

Nyss när jag slog på min mobil fick jag ett sms från Sanne, en av de unga mammorna jag träffade häromveckan, där hon meddelade att inatt föddes hennes son! Åh vad jag blev avundsjuk men självklart glad för hennes skull!

Grattis Sanne till din lilla son!

god jul

Hoppas ni fina människor har haft en fin jul!
Jag har haft en toppendag med fina presenter, sällskap och god mat. Nu sitter jag hemma igen med Max, som installerar sitt nya xbox, i en av mina julklappar- en pyjamas som jag fick av svärföräldrarna. Den är så skön!

Nu; limpmackor med oboy, tjing!

skrämd

Sitter och läser trådar på familjeliv och blir skrämd. Läser om de som haft magar(sf-mått) som växt enligt kurvan men ändå haft tillväxthämmade barn som inte upptäckts och då i värsta fall dött i magen. Ett tillväxthämmat barn klarar inte av värkarna, de återhämtar sig inte mellan, så de kan skadas eller som sagt i värsta fall dö.

Jag är kanske alldeles för lättoroad men känner att jag vill göra ett tillväxtultraljud, bara för att vara på den säkra sidan. Nu växer ju min mage enligt kurvan och allt, men tydligen betyder inte det att allt är lugnt, tyvärr.

Så nu frågar jag er; kan man be om att få göra ett tillväxtultraljud? Jag sitter och skrämmer upp mig själv och känner att jag vill ha svart på vitt hur det är med Mini där inne.

vecka 37(36+0)

Min graviditet - BF Ons 20 jan 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 24 dec 2009.
Din graviditet startade Tors 16 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 30 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 20 jan 2010
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

 

Uppdatering med bilder:



julaftonspigg!

Max hade satt klockan på tio i sju. Jag var uppe kvart i och kissade, efter det kunde jag inte somna om och när jag väl väckte Max när hans klocka ringde var jag pigg som en mört! Kanske är det för att jag har förvärkar, kanske är det för att det är julafton, vad vet jag?

Nu är vi båda två i alla fall uppe och har precis ätit frukost. Max ska gå till jobbet och jag ska mysa i täcket i en timme eller så, sedan göra mig i ordning. Jag ska möta pappa och syster vid rådmansgatan kvart över tio för att sedan gå på något slags julspel i St Adolfs (ingen aning om det är rätt) kyrka.

Känner på mig att det blir en rejäl tupplur när jag kommer hem till pappa idag, för det är inte nådigt att vara uppe klockan sju!

farligt

Är det bara jag som tycker att skogaholmslimpa är något så fruktansvärt farligt gott?


Bild från Google.

pust

Idag har vi varit i Vällingby och köpt de sista julklapparna! Det köptes present till min syster, Max syster och några småsaker mest bara.
Imorgon ser planen ut såhär: Max jobbar från tidigt på morgonen till kvart över två. Vid elva ska jag gå på något slags julspel med min pappa och syster i någon kyrka. Efter det följer jag med dem hem. Sedan kommer Max dit efter jobbet och så ska vi äta julmat, tjohooo, jag längtar efter pappas goda skinka!!
Sedan ska vi hem till Max familj och jula lite. Sedan hem till våran koja och somna utmattade gissar jag på efter lite julaftonsmys i soffan.
Phu! Det blir mycket far och fläng för en höggravid..


Nu ska här ätas chili con carne med ris, mums!!

sjuk?

Igår när jag gick och la mig hade jag lite ont i halsen. Idag känns det som om någon dragit ett rivjärn på insidan av min hals.. Toppen.
Det är bara på ena sidan av halsen dessutom, helt knäppt.

Vad roligt att så många röstar förresten! Hoppas att ni andra lägger er röst. Just nu leder Nicoline stort över de andra två namnen.

rösta!

Nu kör vi en röstning här i bloggen nu när det ändå börjar dra ihop sig.

Vilket av dessa namn tycker ni Mini ska få?

Nicoline

Isabell

Rebecca


Rösta rösta rösta i kommentarerna

gladgladglad

Idag är jag bara så glad. Jag njuter av att vara gravid idag och tänker på den dagen jag kan pussa min dotter under de små små fossingarna hon kommer att ha.
Jag är glad över att jag är nu ledig ett år, glad över att jag har världens finaste pojkvän och glad över att jag nu är nere på de sista 29 dagarna tills våran dotter kommer!


Här var Mini 13 veckor gammal precis i magen

genier..

Klart jag är inställd på att hon kommer sent, det har jag väl redan sagt? Den fjärde februari har jag som riktmärke, men jag kan ju för tusan fortfarande hoppas på att hon kommer lite tidigare?

Smartskaft..

uppdatering från sängen

Igår somnade jag vid ett. Halv tre stapplar någon in i lägenheten. Jag hann aldrig uppfatta något förräns Max smyger in i sovrummet och konstaterar att det är han. Överlycklig, då jag trodde att han skulle sova borta, drog jag ner honom i sängen.

Nu är vi vakna och ska snart äta frukost.

Max ska iväg idag igen och mecka, och jag har faktiskt tänkt plugga. Jag har en psykologiuppsats som ska vara klar efter jul, men det känns skönt att ha den klar redan nu.


En olustig känsla har rotat sig i min kropp, det känns inte som förut. Det trycker och spänner på vis det inte gjort förr. Det gör inte ont på något sätt, men det känns annorlunda och konstigt.

ensam..

Ikväll är jag ensam, jag och "mitt asstora barn" som något snäll anonym läsare påpekade. Jag och mitt asstora barn ska nog ta ett bad, vila lite och be en stilla bön om att bebis kommer ut runt den tionde januari.

Idag har jag varit i Kista med två vänner. Jag köpte julklappar till min älskade pappa och till min lillasyster.


Så nu ska jag bada i denna tomma lägenhet och längta efter min man som befinner sig på annan ort inatt.

annorlunda känsla

De senaste dagarna har jag haft som en strålande i smärta i rygg/rumpa och lår. Det känns som växtvärk blandat med mensvärk. Dessutom känner jag ett tryck neråt, mot blygdbenet.
Detta har alltså kommit den senaste veckan eller så. Vad kan det vara för något?


älskling härjar


Här är Mini 35 veckor och 3 dagar gammal i magen
Där inne leker hon rövare, kastar sig runt och runt


fina fina vänner

För två timmar sedan åkte mina fina vänner härifrån efter att ha varit här. Vi åt lussebullar, knäck, vörtbröd och drack glögg och julmust.
De hade så fina presenter med sig!

Av Sanne och Elin fick jag ett sådant set som man gör fot och handavtryck i sedan med bebis. Verkligen en toppenpresent! Av dem fick jag även rumpsalva till bebis, haha.

Av Moa fick jag en rosa fleecemjukisdress som är så gosig och fin! Den har jag klämt på många gånger på h&m men aldrig köpt.

Av Karro fick jag en babybok, en sådan där man skriver in t.ex första stegen och ultraljudsbilder. Även det en superpresent som jag verkligen kommer kunna använda och är så roligt att ha.

Och av bästa Malin fick jag två par strumpor till bebis, en sparkdräkt och en jättefin body!

Jag har så fina fina fina vänner. Tack så mycket till er!! Mini kommer att ha många fina "tanter" att te sig till.

h-e-r-r-e-g-u-d!!!

Idag är det 31 dagar kvar till beräknad födsel! Det är exakt en månad kvar tills vår prinsessa är beräknad att födas. Det är ju extremt lite tid egentligen! Alltså jag vet inte vart jag ska ta vägen, så otroligt är det. Om en månad och 14 dagar är vi definitivt föräldrar till en liten prinsessa.

Nu ska jag hålla igång den här sista månaden så att det går fort, F-O-R-T!!!

mammaträffen

Nu har jag kommit hem!
Vi var fyra tjejer på mammaträffen och det var supertrevligt! De tre tjejerna var så trevliga och söta. Hoppas man ser mer av dem i framtiden så att man har någon att gå på promenader med under våren.

Lussebullarna blev inte särskilt bra då det blev helt knäppt i våran förbannade gasugn.. Men vad gör man?


Snart är min prins hemma, då blir det mys och middag kan jag tänka mig.

just nu



Just nu ser lussebullarna ut såhär. Nu ska de jäsa till dubbel storlek nästan och sedan in i ugnen!

lång och slitsam natt

Igår efter jobbet följde Max syster med hem hit. Allt jag kan säga är att det blev en lång natt då hon hostade hela tiden.
Dessutom hade grannarna över oss någon slags fest, till den graden att jag var på väg att gå ut och skrika på dem från balkongen.

Till slut somnade jag och sov ytligt från 4 någon gång till halv tio..

Det sista jag drömde innan jag vaknade var att jag och Max stod vid altaret och skulle gifta oss. Men min pappa var inte där så till slut rusade jag därifrån gråtandes och lämnade Max vid altaret. Ni kan ju gissa vilken ångest jag hade när jag till slut vaknade! Det första jag gjorde när jag vaknade var att gå upp och gå till Max och sa förlåt och att jag aldrig skulle lämna honom. Konstigt hur man kan få sådana verkliga känslor som hänger kvar efter att man vaknat ur drömmen.

Nu står lussebullsdegen och jäser och jag vilar ryggen i soffan tills dess att det ska bakas ut. Jag ska även sätta igång och göra mig i ordning lite smått så att jag inte bara fokuserar på degen och står här i mjukisbyxor när det är dags att åka till mammaträffen.

svar på fråga

Fick en önskan om att jag skulle skriva topptvå bland namnförslagen.

Nicoline(oss båda)
Rebecca(Max, haha)
Isabell(Mitt)

Det är så det ser ut nu i alla fall, men inget är hugget i sten! Tar gärna emot förslag fortfarande!

helgplanerna

Ikväll bjuder jag min Sänni på middag i form av ugnstek med potatis och sås. Sedan ska hon hjälpa mig städa lite här hemma.
Imorgon ska jag baka lussebullar på förmiddagen, och sedan klockan 15 ska jag på ungmammaträff i Gamla stan med några andra unga gravida tjejer! Det ser jag verkligen fram emot.

Sedan på söndag ska jag upp och fixa det sista här hemma och klockan 14 kommer mina tjejer. Jag ska nämligen ha min Babyshower, för att alla ska få se lägenheten och för att jag ska hinna träffa alla innan det är dags. Det kommer väl antagligen dröja innan jag lyckas träffa alla när Mini är född, så jag vill passa på nu!
Jag ska bjuda på julfika och prat, det ser jag också fram emot rejält!

Nu ska jag titta till steken i ugnen bara sedan är det bara att invänta Sannisen.

godmorgon i vintern!

Ute är det vitt och kallt förmodar jag, jag sitter inne och ska gå om tio minuter och mumsar på knäck som jag gjorde igår.
Idag är det julavslutning i skolan! Min sista dag som elev på Globala Gymnasiet, ni anar inte hur skönt det här ska bli, hur skönt det redan är. Känner mig så lättad och glad för att det är så gott som över. Förutom några timmar nästa termin där så är jag mammaledig, hemma med min lilla trollunge!

Världens sötaste Max ligger utsträckt över hela sängen och sover så sött. Egentligen vill jag bara krypa ner bredvid honom och trycka mig nära hans element-varma kropp!


Nu ska här avslutas gymnasiestudier, för en längre tid i alla fall, wish me luck!



mat häromdagen



Häromdagen panerade jag torskfileer till middag, till det kokade jag potatis och skar upp gurka och morot och en citronklyfta. Supergott blev det, till och med Max instämde och han gillar inte fisk. Cred to me.

kan inte hålla mig

Idag känner jag mig fin, och inte särskilt enorm..


Mini är idag 35 veckor gammal precis

vecka 36(35+0)

Min graviditet - BF Ons 20 jan 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 17 dec 2009.
Din graviditet startade Tors 16 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 30 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 246 av 280. (87,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 20 jan 2010
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

tjocka preggot


Här är Mini 34 veckor och 6 dagar gammal i veckan, tjohoooo vad tiden går, imorgon ny vecka!

svar till Hallonmamma

Hallonmamma undrade hur jag gör med skolan nu.
Nu tar jag jullov och avlöser jullovet med mammaledighet. Sedan är jag ledig ett helt år, till våren 2011, och då läser jag de resterande 400 poängen jag har kvar!

risky



Nu är jag hemma efter att ha kämpat mig från tunnelbanan hem på alldeles för släta skor. Det var kämpigt och jag halkade flera gånger, såg säkert superroligt ut.
Jag är i alla fall hemma nu, och är superglad! Jag känner mig så lättad, jag har gjort klart alla uppgifter som ska vara klara i skolan innan jul! Jag har inget kvar att göra, och jag är så glad!

vilket skämt!

Den första lektionen i Filosofi denna termin tog våran nya lärare, som bara för några år sedan kom till Sverige, kort på oss med namnskyltar hållna framför oss. Detta gjorde han för att lära sig våra namn snabbare. Han sa dessutom att dessa bilder skulle enbart han se.
Min tur kom i klassordningen, jag höll upp min namnlapp och väntade på blixten. Den kom, läraren inspekterade bilden och började gapflabba. Jaha, tänkte jag, det var den snygga bilden det.. Han tog en ny med förklaringen att "det borde vi nog göra", med stark fransk brytning.

Vad sker nästa lektion? Han har sammanställt ett bildspel på oss alla, och självklart har han tagit med den misslyckade bilden på mig där det ser ut som om jag halsat en liter sprit själv och inte ens kan hålla koll på musklerna i mitt ansikte, med sådär smickrande halvstängda ögon..
Hela klassen bryter ut i skratt och jag sitter där och förbannar vår nya lärare och tänker att jag aldrig ska ställa upp på kort igen..

lite efter

Lite på efterkälken uppmärksammar jag nu snön. Ja alltså jag har ju sett den men bara inte nämnt den här, haha. Det är så skönt med snö, det blir ljusare och mysigare allt på samma gång, det är ju supermysigt.

Sådana här dagar får mig att längta till när jag får igen min gosiga och värmande vinterjacka igen, traskandes i ett par gummistövlar med en mössa neddragen till kragen på min jacka med en barnvgan i händerna framför mig. I barnvagnen ligger vår dotter och jag får rosiga kinder, av kärlek och av den bitande kylan.
Det går varma slingor längs min kropp när jag tänker på det! Hur tusan hade jag sån här tur i mitt liv? Världens finaste pojkvän som jag ska få en dotter tillsammans med. Jag måste ha vunnit ett vad någonstans.

Jag längtar tills jag går ute i januari(februari?)-kylan med min dotter i barnvagnen.

växer jag?

Nu på morgonen gick jag upp lite tidigare för att göra frukost till den alltid lika morgontrötta Max. Tände lite ljus och dukade fram mysig frukost till morgonmonstret. Förhoppningsvis var han vaken nog för att minnas det senare.

Idag, då ni, har jag en lektion, toppen.. Utöver det ska jag arbeta med en psykologiuppsats och göra klart en film. Full rulle, verkligen..


Nu siter jag invirad i mitt täcke i soffan med en filt över och grämer mig över smärtan som har bosatt sig i mina smalben och fötter, det känns som extrem växtvärk! Den sprider sig sakta uppåt, känns superskumt.
Ja ni, är det något som hänt under denna graviditet är det en massa spännande(?) och märkliga kroppsliga symptom som aldrig tycks kunna förklaras.

till Mona

Du som anmälde dig till mammaträff som heter Mona, skicka en kommentar och lämna även din mailadress så att jag kan höra av mig angående detaljer!

se se se se





Här är vår nya rolls royce till barnvagn, som på bild ser grå/blå ut men den är nattsvart, alldeles underbart fin!
Sedan är det bild på bilbarnstolen, som även den blev knäpp på bild, men den är superblå där det är blått och sen är resten svart som tusan.
Jag är så extremt nöjd!

Har någon frågor är det bara att smälla till, svarar på allt.

superglad!

Nu är jag hemma igen!!
Nu har vi ny vagn!!
Det blev en Brio Happy Duo!! Sitt och liggdel med svart tyg såklart!
ÅH jag är så glad, den är så fin. Nu ska jag bara trä på tyget och sätta ihop den så slänger jag snart upp bild på min ögonsten också.

Dessutom köpte vi en bilbarnstol också, som även den är superfin!

upp upp och iväg


Bjuder på en dålig cambild och med det säger jag hejdå, nu åker vi och köper barnvagn, min drömbarnvagn.




kom igen nu!

Jag har blivit inbjuden till en ungmammaträff här i stockholm. Men tydligen var det inte så många andra som vågade sig på att ge sig in i den underbara värld det är, haha.
Nej men ärligt talat. Är ni några unga mammor/gravida som bor i stockholm som känner sig manade så hojta till här i kommentarerna så fixar vi det.
Vad jag förstått så blir det kanske fika alternativt middag eller så med våra magar.



jag älskar min dotter



Här är några av de fina bilderna som togs av duktiga Fanny häromdagen
Jag kan bara inte låta bli att lägga upp dessa extremt fina bilder!

skillnad?


Här är Mini 24 veckor och 5 dagar gammal i magen, jag tyckte magen var stooooor, men ser nu att den är ju faktiskt rätt liten! Jämfört i alla fall..


Och här är Mini 9 veckor äldre i magen!

myskväll

Igår kom min prins hem och la sig med mig under täcket i soffan och så gosade vi framför den fina filmen som gick på femman igår, Pass it forward.
När den var slut gick vi och lade oss i sängen där jag blev bortskämd med att bli struken på ryggen och i håret. Kan ju lugnt säga att det påskyndade min insomningsprocess.

Max hade riktigt svårt att komma upp imorse så det vara bara för honom att klä på sig och gå ut för att han skulle hinna till skolan.
Jag däremot sitter hemma och ska gå om fyrtio minuter, seg som ett as..


Jag och lilla lilla kulan i vecka 16.

snart snart snart

Då och då trycker jag upp min blogg, bara för att snabbt scrolla ner till nedräknaren jag har till höger. Där ligger en bebis och under står det dagar jag har kvar, dagar som jag ska ta mig igenom tills vårat mirakel kommer. Idag står det 38 dagar. Nästa söndag är det en månad kvar till beräknad förlossning, 31 dagar.
Då börjar den rejäla nedräkningen. Men när som helst efter nyår kan det vara dags, då är ju älsklingen där inne färdig i magen, om jag inte minns fel?

31 dagar är inte mycket, och med julafton och nyår och mammaledighet borde det gå fort. Denna kommande månad ska jag ta det lugnt och försöka njuta av de fina stunderna jag har kvar med kulan, för innan jag vet ordet av det är den borta.

Så nu blir jag förvirrad. Är det julkänslorna som spirar eller min förväntan inför våran dotters ankomst?

julkänsla

Sitter här hemma och fantiserar om julen, med kalkon, julskinka, kokt potatis, köttbullar, prinskorvar, lussebullar, hemmagjord knäck och apelsiner pyntade med nejlikor.
Allt detta skulle jag vilja göra. Jag fullkomligt älskar att hålla på i köket. Det bästa jag vet är att trixa med recept och se folk tycka om maten jag lagat. Tyvärr blir det alldeles för sällan eftersom jag äter ensam så pass ofta.
Jag vet inte hur ni är men jag avskyr att laga mat till mig själv, det är så tråkigt. Att däremot göra omständig mat med mycket arbete till Max, det är underbart.

Så ikväll när min älskade man kommer hem ska jag fråga om det finns någon möjlighet att vi kan ha en dag då vi bara gör en massa julmat och julgodis i mjukiskläder och pussas.


ni är fina och smarta

Självklart förstår jag att när någon säger att jag blivit stor så menar de magen. Det förstår jag verkligen, men det blir tufft att höra i längden; "tjockis" "oj, vad stor du är" "Säker på att det inte är tvillingar?" "Du är verkligen stor för att vara i den veckan, är du inte?".
Ja, en salig blandning helt enkelt av sådant som just nu bara sätter galler i huvudet på mig. Och dessa galler tillsammans med resten blir bara för mycket. Det är sluttampen nu, om en vecka är det bara en månad kvar till beräknad födsel.
Mini är värt allt, herregud vad jag skulle genomgå för henne, utan att ens ha sett henne. Det är en obeskrivlig känsla, att veta att jag ska bli mamma till en liten tjej som jag snart ska få lära känna. Snart får jag pussa henne på fötterna, snusa henne i nacken och stirra mig blind på det minsta hon gör. För henne är denna baggis som kallas graviditet busenkel i jämförelse.

Detta betyder inte att det är tufft.

Ni är fina och genialiska, varenda en, och jag uppskattar er så fruktansvärt mycket. Självklart njuter jag också av denna graviditet, herregud det bästa som händer mig är ju resultatet.
Vissa dagar blir det extra tungt också. En graviditet är inte bara guld och gröna skogar, vilket jag tycker att alla bör veta om även det.

Det är i svaghet som de mest obetydelsefulla sakerna gör mest ont.
De första fyra månaderna med Mini inneboende gick jag bara upp 4 kilo, och hade en liten kula som jag varje kväll önskade skulle växa, mer och mer. För växer magen betyder det att Mini växer. Växer Mini betyder det att hon mår bra, det räcker egentligen för mig!
Men mitt psyke har tagit hårt, det ska jag erkänna, och nu har jag satt mitt mål. Mitt mål är då jag går ut med Mini på promenad för första gången, det är ditåt jag ser när det är som tuffast. Vad händer då? Jag smälter och flinar som om jag vunnit en jackpot.
Det nya riktmärket är 4 februari, då blir jag igångsatt om inte Mini bestämt sig för att kika ut innan dess. 4 februari.. Det är ju snart!

ger nog upp lite

Jag tror att denna blogg gör mig mer skada än väl just nu, jag får bara ångest tyvärr över att höra hur stor jag är och så.
Därför kommer uppdateringen bli sämre från och med nu, veckovis kommer jag uppdatera om de nya veckorna och vad som skett.. Men inga magbilder eller så kommer att komma upp, de kommer nog efter att lillan är ute i så fall.

Just nu känns det lättare såhär men vi får väl se. Kanske är det dumt. Men jag blir mest bara less av att ständigt få höra hur stor jag är, det räcker med att få höra det i verkliga livet istället, och att behöva se sig själv i spegeln..

mamma älskar dig..


smakprov


Det bådar gott tycker ni inte?

Jag gjorde bilden svartvit själv för att då blir inte det nakna lika naket, enligt mig.


fotograferingen

Hemma nu!
Åkte hem till tjejern som skulle fota mig, en kompis kompis. En supersöt tjej som fick mig att känna mig väldigt bekväm och lugn. Förhoppningsvis blev det fina bilder!
Lägger in en länk till hennes blogg i mina länkar så kan ni gå in och kika!

Nu ska jag vila mig ett tag, inatt har jag nämligen sovit sju timmar och alla dessa timmar med extrem huvudvärk. Jag började gråta igår för att jag hade så ont, jag visste inte vart jag skulle ta vägen, blev riktigt rädd. Nu börjar smärtan göra sig påmind så jag får försöka vila bort den.

gårdagens middag


Detta var vad vi åt till middag igår:
Köttbullar i citronspetsad tomatsås med tagliatelle och röd linsröra.
Mumsfillibabba förutom den förbannade linsröran som smackade päck!

fotografering

Imorgon är det dags för fotografering med en kompis kompis som tar superfina bilder! Hon ska fota mig med magen, jag ser verkligen fram emot det och att ha lite fina bilder, proffsiga liksom.

Så nu förbereder jag mig här hemma, haha. Har precis fixat naglarna. Ska snart raka benen och smörja in mig i lite brun utan sol, jag är ju så gott som genomskinlig av blekhet! Imorgon ska jag fixa håret, vågigt får det bli och sedan sminka mig ordentligt. Jag slår på stort helt enkelt.

min fredag

Har varit hos min barnmorska idag efter skolan. Där fick jag veta att allt såg fin fint ut, som vanligt. Knoddis ligger med huvudet nedåt men fortfarande rörligt. Mitt sf-mått är nu uppe på 35 cm, så jag är på den översta kurvan fortfarande. Hjärtljuden låg på 148, som även det är alldeles normalt. Det kändes så skönt att få höra Mini's hjärtslag, jag blir lika glad varje gång.
Jag förklarade för min barnmorska att jag är trött nu, less på allt. Hon sa att det är inte så konstigt och att hon förstår. Det kändes skönt att höra..

Nu är jag hemma efter en god middag hos min kära pappa med Maxen. Max gick sedan iväg till jobbet där det var personalfest ikväll.
Sitter i soffan med passionsfrukt, choklad och julmust och ska se på Idol som börjar om ett tag.

Hoppas ni får en fin kväll.

oops, glömde igår

Min graviditet - BF Ons 20 jan 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 11 dec 2009.
Din graviditet startade Tors 16 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 30 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 240 av 280. (85,7%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 1 full dag (v34+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 20 jan 2010
Du har 40 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


okänsligt mot den känsliga

oj! gud så stor du är!

Antagligen var väl inte detta något som var menat elakt. Men vem tänker sig inte för i sin formulering?

Ja jag är överkänslig. Ja jag är väl ENORM, jag kan ingenting göra åt det och jag vet inte vad som är värst..

älskling älskling älskling


Idag är Mini 34 veckor gammal precis i magen.

gladare

Både igår och idag känner jag mig lite piggare, trots att sömnsvårigheterna blir värre.
Jag känner mig mer tillfreds med allt, även om det är tufft. Jag har bara högst 55 dagar kvar, och sedan har vi våran knoddis här. Hon är värd en glad mamma, Max är värd en glad flickvän och jag själv är värd att vara lite piggare.

Så i och med ny vecka och allt, så försöker jag vara mer positiv, för detta är ju det bästa som någonsin hänt mig! Idag går vi in i vecka 35 och Mini är exakt 34 veckor gammal i min mage. Hon är tor och tar mycket plats och jag blir lika varm jag får en fot i handflatan när jag stryker mig över magen.

lille tim

Idag var jag i skolan i ungefär två timmar. Sedan träffade jag Ingela ett tag för vi skulle gå på teater som min syster var med i. Syster var superduktig och söt!

Nu är jag och Max hemma och suckar här hemma, båda lika trötta antar jag.

Imorgon är det skola, eller aa, har inga lektioner men ska redigera en film.


motivation, skräck, längtan

Sitter här hemma och längtar tills jag får sätta igång och träna i vår! Ta rejäla promenader med vagnen varje dag och sedan i mars kunna komma till bara till gymmet i alla fall en gång i veckan i 90 minuter. Jag mår som bäst när jag får röra på mig ordentligt, jag blir alert glad och stark. Jag får mer ork, sover bättre och mår allmänt bättre av träning.
Det är frustrerande att vara så otymplig som jag är nu, och att få ont av att gå till tunnelbanan, det tär på psyket att inte kunna vara så rörlig som jag varit så länge jag kan minnas.
Jag har förstått och accepterat att jag aldrig kommer att få tillbaka den välsvarvade kropp jag hade innan jag var gravid, saker kommer att flyttas och så. MEN det betyder inte att jag kan bli stark, fast och njuta av träningen.
Däremot ser jag bilden nedanför som en sporre, kan jag komma tillbaka till det tror ni? Det tror inte jag, men det är en bra morot.





pannkisar

Har precis gjort pannkakor och mumsat i mig, det är verkligen barnsligt men gott, lätt som tusan att göra dessutom. Nu segar jag i soffan och ska snart ta tag i all tvätt som vi hängt upp över hela lägenheten.
Älsklingen jobbar och kommer hem vid nio.


Tips på vad ni vill läsa om?

mjukis


Idag är Mini 33 veckor och 5 dagar gammal i magen.


rädd

Ibland händer saker som får en att inse vad det är man faktiskt har. Man vet ju annars också men det är när man ställs mot väggen och tvingas se på som man inser hur mycket man har att förlora.
På ett sätt älskar jag det, på ett sätt avskyr jag det.
Jag älskar sättet det får mig att reagera, för jag får ett så obegränsat begär att visa min uppskattning, bevisa hur det är på insidan av mig ifall att det skulle ske något som i framtiden skulle kunna sätta stopp för det.
Jag avskyr sättet det får mig att reagera, för rädslan stockar sig i halsen, tar strypgrepp på mig och jag får panik. Jag blir livrädd för att förlora det jag har, rädd för att förlora det utan att jag visat tillräckligt med uppskattning.

När jag hör om folk som dör, får jag plötsligt bråttom hem för att slänga mig runt halsen på mitt livs kärlek och försöker övertyga honom desperat att förstå. "Se mig, se insidan på mig och vet!", skriker jag på insidan, panikartat försöker jag trycka mig så nära så att de känslor jag har kanske kryper över till hans hjärta, så att han förstår.




ovärd dag

Inga direkta lektioner idag, mer bara arbetstid, som vanligt!!
Ändå ska jag snart klä på mig något bekvämt och ta mig till skolan..

Mini är vaken också, och det med råge. Hon slår och slår där inne, försöker väl gräva sig ut.

sussa

Nu ska jag och älskling gå och lägga oss.
Imorgon är det skola och tvättstuga som står på schemat, kanske även hårtoning!

Sov sött

buffé med fint sällskap

Vår vän bjöd oss på mongolisk buffé, supergott och trevligt var det!

Nu är vi som ni kanske förstår hemma igen och jag har hunnit göra mig bekväm med täcke i soffan. Har haft lite sammandragningar under kvällen så pustar ut nu.

Har kommit på hur jag ska uthärda den sista månaden nu! Jag ska köpa mig en ny fin mjukisdress, som jag ska bo i i stort sett. Sedan ska jag vara lycklig över att vi ska beställa vår nya vagn och sedan längta efter den. Jag ska vara lat, såsom min visa kusin rådde mig till. Jag ska gå i skolan, komma hem, sova, äta middag, vila och sova. Därimellan ska jag försöka få med promenader för att jag inte ska bli alltför stel och fet..

favoritnamn till Mini uppdaterad

Här ska jag samla mina favoritnamn på min älskade Mini. Nu när vi vet att det är en tös är det såklart bara flicknamn som gäller, och dessa är de vi har än så länge.

Listan har blivit kortare:

Rebecca
Angelica
Nicoline
Isabell
Elin


Några förslag?


ny dag nya tag, eller?

Nu är vi uppe här hemma. Till min stora fasa har vi inte tvättstuga förräns imorgon, som om min redan begransade garderob inte räckte så ska jag nu försöka hitta något att ha på mig när allt är smutsigt. Det är ett skämt!
Idag är en ny dag, det ska sorteras tvätt och sedan ska en kompis ta ut oss på middag!
Funderar på att innan dess åka in till stan och köpa en mjukisdress. Har hittat en lila på barnavdelningen på hm. Eftersom mjukiskläder är allt jag tycks kunna bära borde jag kanske slå till.

Sitter och finner tröst i att vi i veckan beställer nya vagnen!

Denna blir det men med svart Chassi, alltså HELSVART, superfint!

uppgiven men uppskattar

Just nu är jag helt nere. Ärligt talat är jag så trött på detta och känner verkligen hur denna graviditet tar ut sin rätt på mitt psyke såväl som min fysik. Jag är så utled på detta nu, nio nästan tip månader är lång tid.
Det är svårt att gå från en sågott som perfekt välsvarvad tjej till denna otympliga människa jag är nu. Jag kan inte göra något själv längre, och känner mig så hopplös och irriterande.
Jag längtar tills det jag väntat på så länge nu börjar, att få vara mamma. Jag vill ha vår dotter här hos oss, och få börja det liv vi alla väntar på. Jag vill kunna sätta på mig mina egna skor, kunna sitta i soffan utan att dö av ryggont efter tre minuter.

Min kula och det som finns i den är min största stolthet men även min största last. Det är motigt med allt just nu och jag känner mig så less. Gråtandes beklagade jag mig i Max famn igår och önskade att det hela var över.

Detta är allt jag vill, bli mamma åt en liten människa. Det betyder inte att det inte är värt det men i stunder av svaghet så känns allt så hopplöst och jag vill bara sova tills dess att hon är här.

Jag är en svag avbild av mitt forna jag, på alla vis, och det är motigt att inse vad man blivit. Det är en process men en smärtsam sådan. Nu räknar jag dagarna som tycks gå saktare för varje dag.

I januari blir jag mamma, det är ett mantra jag har. Senaste den 4e februari är jag och Max föräldrar, det känns nästan som en evighet, men jag blir mamma. Jag blir mamma, jag blir mamma, jag blir mamma, jag blir mamma. I min väntan blickar jag mot de fläckar av ljus som många av er hjälper till med, när ni säger att jag är fin-även om jag känner mig som raka motsatsen-, när ni säger att bristningar bleknar-även om det känns som om jag kommer vara en enda stor bristning till slut- det är då jag kan sucka lite av lättnad. Tack.



det är värt det...

Några streck är egentligen så obetydliga men just nu vill jag bara gräva ner mig efter att jag hittat strimmor på magen.. Små tunna streck som är ett resultat av det som komma skall, det underbara som komma skall. Det är bara det att just nu är jag så less på allt, det känns så motigt och jag ser redan så förjävlig ut i övrigt så varför kan inte jag få slippa dessa förbannade bristningar på min förut så fina släta mage?
Jag suckar tungt och önskar för en sekund att jag skulle få slippa. Jag vet att det är fel men jag måste få tänka så ibland. Just nu är jag bara så trött på att vara 16 kilo tyngre än vanligt, rödrandigt prydd överallt och smärtor som känns som om de aldrig kommer ta slut.

Känner mig tjock och ful, förstörd och helt värdelös..

Det är värt det, ekar bekant i mitt huvud. Det må så vara men...

mamma+kula



Mini i mammas mage idag, hon är nu 33 veckor och 1 dag gammal, mammas lilla älskling.



Idag har Max släkt varit här och dagen till ära gjorde jag mig för en gångs skull fin.. Jag hade håret uppsatt slarvigt med de svarta blommorna ni ser tillsammans med min röda klänning. Nu har jag tagit ut alla de 14 hårnålarna som hade fästs i mitt hår, tagit av mig klänningen och bhn och sitter i strumpbyxor och linne i soffan och ser på Idol.

speciell dag!

Idag är det fredag! Inte bara fredag, fredag den fjärde december till och med. Det betyder att idag fyller Max 19 år!! Min prins blir bara äldre och äldre, men ibland ser jag honom fortfarande som en liten femtonåring på moppe, bara för att det var då vi blev tillsammans! Min lilla älskling är verkligen inte så liten längre.

Nu ska här hemma fixas inför ikväll, för min prins förtjänar det bästa.

kulisen


Här är Mini i mammas tjocka kropp, hon är idag precis 33 veckor gammal.

länge sedan



Här är jag på min fest jag hade när jag fyllde 17, nästan precis ett år sedan alltså. Tiden går fort.


verklighet

Min graviditet - BF Ons 20 jan 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 3 dec 2009.
Din graviditet startade Tors 16 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 30 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 232 av 280. (82,9%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 20 jan 2010
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.

vecka 34(33+0)

Idag är kroppen trött, gårdagen har väl satt sina spår.
Däremot har jag ändå sovit nästan hela natten, vaknat någon enstaka gång, men då gosat upp mig mot Max och tryggt somnat om.
Nu sitter jag och äter pepparkakor och samlar krafterna för att klä på mig och göra mig klar för skolan.

Idag är det som ni alla säkert vet torsdag, vilket innebr ny vecka. Så idag har jag gått 33 fulla veckor, och är alltså i vecka 34. Om fyra veckor är bebis färdigutvecklad i magen, och om sju veckor har jag gått hela tiden.
Igår märkte jag att magen har sjunkit, Max påpekade det också. Däremot är jag fast övertygad om att jag fortfarande kommer gå över tiden.

vad är det för fel?

Idag har jag sedan jag gick utanför dörren känt mig tung i kroppen, som om det inte finns någon ork. Jag hade yrsel och kände mig allmänt svag. Jag åkte till skolan och gjorde en redovisning och åkte sedan till stan för att köpa strumpbyxor.
Väl där började det göra ont i magen, precis som en välbekanta mensvärken men i hela magen och ryggen, även ner mot låren.
Jag satte mig på tunnelbanan helt utmattad och satt mest och försökte andas igenom illamåendet och yrseln. Jag kände mig snurrig och febrig. Mer och mer spred sig smärtan i magen.

När jag kom av tunnelbanan fortsatte det mest bara göra ont och jag fick gå riktigt sakta den annars 9-minuterslånga promenaden hem. Det tog tjugo minuter..

Väl hemma klädde jag av mig. Sen kom näsblodet.

Försökte stoppa blodet och gick och la mig i sängen. Även om det gjorde ont fortfarande så somnade jag som en stock och sov i två timmar.

Nu har jag vaknat och är öm i hela kroppen.


Vad fan är det för fel?

virrpanna

Jag är helt virrig i skallen nuförtiden. Nyss var jag på väg att ta tvål på tandborsten. Jag glömmer saker. Jag tror varje morgon att jag glömt låsa dörren, även om jag varje gång jag låser dörren tänker "nu låser jag", bara för att minnas det. Jag glömmer saker hemma och kan leta efter min mobil när jag pratar i den.
Visst, jag var virrig innan jag blev gravid, men nu är det ju extremt! Jag blandar ihop ord och uttryck, låter som en dumburk.

Nu väntar jag bara på att något extremt ska hända, typ att jag går ut i morgonrocken.. Det är bara en tidsfråga!

vart tog tiden vägen?

Nu är det alltså 50 dagar kvar tills våran prinsessa är beräknad att komma, är det inte helt sjukt!? Det är surrealtistiskt hur fort tiden passerat. Jag hoppas att den sista tiden går lika fort för det enda jag gör är att vänta på att få föda bebisen i magen. Jag är utled på att vara tjock, osmidig och äcklig. Jag vill få ha min dotter här med mig och börja livet med henne, för just nu är det som om livet bara står stilla.

50 dagar kvar, det är mindre än två månader!!!!!

bra idé..



Sjuk idag igen, och hade dessutom ingen lektion. Så när Max bestämde sig för att vara hemma idag för att han bara hade studietid tyckte jag att vi kunde gå ut och ta en promenad. Sagt och gjort. Det var väl en bra idé förutom att jag tyckte uppenbarligen det var smart att gå ut och gå i mina vita skor, i skogen! Jag kan ju säga som så att de vita skorna inte är lika mycket vita som gråa nu.. Toppenbra Klara, verkligen..

Men promenaden var mysig i alla fall..