idag
Nougatchokladtårta
- Tillagningstid: Över 20 min
- Svårighetsgrad: Medel
- Portioner: Ger ca 14 mindre bitar
Ingredienser
- 250 g mandelmassa
NOUGATTRYFFEL
- 250 g mörk choklad
- 250 g nougat
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 2 msk rom eller konjak
KÖRSBÄRSGELÉ
- 2 dl körsbärsmarmelad
- 2 gelatinblad
- ev godisägg och myntablad till garnering
Gör så här
1. Klä en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Riv mandelmassan grovt. Tryck ut den i ett tunt lager på bottnen av formen. Blöt fingrarna med lite vatten så går det lättare.2. Nougattryffel: Bryt chokladen och nougaten i mindre bitar. Värm försiktigt grädde, choklad och nougat i en kastrull på låg värme tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa. Rör då och då. Ta från värmen och blanda ner rom eller konjak.
3. Häll smeten i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen. Låt den stelna i minst 4 timmar.
4. Körsbärsgelé: Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Hetta upp hälften av körsbärsmarmeladen i en liten kastrull. Ta från värmen. Skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta i den varma marmeladen. Rör ner resten av marmeladen och häll försiktigt gelén i ett tunt lager på tårtan. Låt stelna i kylen.
5. Lossa kakan från formen. Dekorera ev med godisägg och mynta.
» aye
Hejhej'¨Haft en bra dag idag? :)
Trackback