lyckaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

Åh herregud jag är helt överväldigad!!! Min bebis är idag i vecka 11+1 alltså vecka 12, fick jag förklarat för mig, men jag förstår fortfarande inte riktigt hur det där går ihop för det finns så många olika sätt att räkna på verkar det som!

Jag kom till farsta mödravårdscentral vid kvart i två med min älskling som stöd, emla i armvecket och hjärtklappning. Blodprovet gjordes med musik i mina öron och panik, men visst gick det och det var inte så farligt!
Efter provet satt vi i väntrummet och pustade ut. Kvart över två kom specialistläkaren och ropade in oss. Där pratades det och sedan kläddes det av och sen började undersökningen. Det var bara en liten bebis i min mage, till max lättnad, mig hade det varit välkommet vilket som.

Men våran bebis var en livlig en! Så livlig så att läkaren började skratta. Vi fick se på plutten och då spred sig värmen i min kropp, herregud vad underbart det var! Hjärtat på mig fladdrade lika snabbt som bebisens hjärta. Man såg små armar och ben som sprattlade och huvudet, hjärtat slog så snabbt! Herregud det är en obeskrivlig känsla! Jag har inte slutat le en endaste gång sedan vi fick se plutten. Hon sa att allt såg ut som det skulle vid denna tidpunkt.
Älskling tyckte att bebisen såg ut som en alien, jag tyckte den liknade mer en bläckfisk än något annat.

Nu känns det så säkert, så skrivet i sten, så avgörande. Jag har ett levande liv i min mage och där ska du stanna, hör du det bebis!! Jag längtar så mycket!!

Första BF-datumet är nu satt, den 18 januari 2010! Självklart kommer det antagligen flyttas senare, men det känns ändå som en milstolpe.

Jag ville springa iväg och köpa det första plagget, eller kanske ett paket ministrumpor? Men max tycker det är för tidigt, vilket säkert är sant men jag vill ha saker som påminner om bebis på utsidan också! Inte bara på insidan!


Någon som vet någon ungmamma-grupp? Eller någon som kanske vill styra upp en grupp där vi kan fika alternativt turas om att ses hemma hos någon? Jag bor i Stockholm!


hej! grattis till graviditeten och hoppas det går bra för dej (: tack för din kommentar på min blogg, måste säga att det är jobbigt att vara höggravid såhär på sommaren men det är ändå helt klart så man står ut med det, skönt i solen ju (: sålänge man kan gå och svalka av sig nånstans så funkar det ju. bebisen verkar gilla solen också för hon är så lugn därinne när jag solar.

du skrv i ett inlägg längre ner att du undrade hur man räknar veckorna? jo, du räknar i fulla veckor+fulla dagar hur länge din bebis vuxit i din mage. alltså 10+5 är 10 fulla veckor sen bebisen blev till och 5 dagar. då säger man att man är i vecka 11 för det är ju den veckan du "gått in i". jag vet inte om du förstod mer men jag vet inte hur jag ska förklara bättre!

2009-07-01 // 19:53:26

Vad kul :)



Det är inte för tidigt att handla små strumpor, haha.

Det första jag gjorde när jag plussade var att köpa en liten body ;)

2009-07-01 // 20:25:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback