Tröttfia

Idag har lollan varit på förskolan för första gången på två veckor! Hon har varit helt galen här hemma de senaste dagarna, extremt rastlös.
Den damen hade lekt som en galning på förskolan för vid middagen innan sex lade hon sig med huvudet på bordet och försökte sova. Så söt liten knäppis!


Kulan

Idag är vi i vecka 25! Bara femton veckor kvar, helt ofattbart.


Vecka 25 (24+0)


Kulan


Tvåbarnslivet

För varje vecka den här graviditeten så kommer vi närmare tvåbarnslivet. Jag känner mig rutinerad i min föräldraroll till ETT barn men hur blir det när man har två?
Någon som har bra tips? Saker att förbereda? Upplägg?
Känner mig lite för lugn inför just att ha två barn, kommer jag bli tokchockad?


Sömn

Nu har jag sovit tjugo timmar.. Jag har nästan bara vaknat för att ta mina mediciner. Kroppen har läkt ganska bra men än så länge är det en bra bit kvar. Tjugo timmar av djupsömn!
Idag ska jag bara ta det lugnt och vila och försöka börja äta så smått.


Helt slut

Herre vad jag är ynklig. Svettig, kall, varm, frossig och trött. Det här är INTE roligt.. Ena sekunden mår jag bättre bara för att i andra må sju resor sämre igen. Efter lunch får jag veta om jag får åka hem idag.


Inte så kaxig

Fantastiskt! Jag ligger inlagd på SÖS för vad de förmodar är influensa. Dropp och mediciner har jag fått. Däremot vet jag inte om jag kan få sova ännu eftersom det ska komma någon och kolla till Kolan. Jag är helt slut och mår förjävligt så hoppas medicinerna hjälper snart..


Nyklippt älskling

Idag har jag klippt Louisa för allra första gången! Inte särskilt mycket framtill men baktill tog vi ändå en fem centimeter för att försöka jämna till barret. Hon har mycket hår den där ungen!


Vildbebis

Hon har disco i magen lilla Kolan!


Vecka 24 (23+0)

Idag går vi in i vecka 24! Nu känner jag mig äntligen verkligen gravid. Kolan sparkar en väldigt massa nu och gör dig som mest påmind tidigt på morgonen och sent på kvällen!
Snart kan jag inte ligga på mage längre alls och magen känns lite i vägen annars också.
Jag har varit helt slut i kropp och knopp men det känns som om järntabletterna hjälper lite. Jag känner av foglossningen framförallt när jag jobbar.
I helheten mår jag bra! Är mer trött den här gången men det är inte märkligt med tanke på att jag dessutom har en snabb treåring att mysa med!

I måndags var det prick fyra månader kvar till beräknad födsel och prick tre månader tills jag slutar jobba. Längtar!


Vad fan?

Igår var Louisa pigg som en mört! Trots att jag försökte få henne att sova på dagen för att försäkra oss om hel återhämtning från febern och höll oss till pyssel hela dagen så var det full fart på damen.
Idag har hon feber igen. Hon har varit vaken mycket inatt och jag tror att jag har sovit sammanlagt fyra ynka timmar. Så idag är det synd om lillan igen. Hon ojar sig och vill "ligga i soffan hela dagen"..
Nu somnade hon mitt i en mening.


Åh nej

Alltså nu sitter jag i skiten! Jag använder ju min skinnjacka från Jofama by kenza till fördärvelse. Nu har Marie serneholt designat för Jofama och jag är helt såld! Den här jackan vill jag så gärna ha! Då har jag två perfekta vår/sommar/höst jackor. Varför ääääär det så dyrt med äkta läder? Grät lite när jag såg prislappen på 2790.. Någon som vill ge mig den i graviditets/förlossnings/födelsedag2013/julklapps present!?


Piggare

Idag mår Louisa avsevärt mycket bättre. Hon har ätit rätt bra och leker på nästan som vanligt. Hon är glad idag vilket gör mig glad!


Lång och seg dag

Lilla tjejen har bara varit vaken sju timmar sammanlagt idag. Vanligtvis ät hon lätt vaken från åtta till åtta. Hon har bara legat still och druckit vatten och blivit matad. Min lilla lilla älskling!
En halvtimme var hon någorlunda pigg då hon passade på att kika lite på sina nya presenter hon fått. Däribland den här fina koftan som hon fick av Jennifer och Melissa!


Jag mår inte bra mamma

Louisa har varit lite hostig de senaste dagarna. Igår kväll efter kalaset blev hon varm och sen inatt var hon uppe och kräktes för att hon hostade så mycket slem. Hon var kokhet och idag är hon inte kaxig lilla damen. Hon har precis somnat i min famn vilket inte har hänt på nästan två år! Kalaset tog ut sin rätt på min lilla skrutt. Hon suckar och säger att hon har feber och att hon verkligen inte mår bra. Söt är hon men usch vad jag tycker synd om henne!


Kalas för min älskling

Idag har vi haft kalas för Louisa! Vänner, bullar, saft och tårta bjöds det på. Louisa har fått så många fina presenter som hon nu är i full fart med att inspektera.
Själv är jag helt slut och ligger strandad i soffan efter en dag med full fart.


Kulanbulan vecka 23


Vårat mirakel

Jag är så stolt över Louisa. Hon är så smart och stark och rolig. Kan aldrig se mig mätt på miraklet vi skapar och det fantastiska barn hon är!


Vecka 23 (22+0)


Hurra hurra hurra!

Idag fyller mitt livs mirakel tre år! För tre år sedan vankade jag av och an hemma med hanterbara värkar. Vi åt finncrisp till frukost och jag skrattade mellan värkarna. Den bästa dagen i hela mitt liv!


Surrealistiskt

För tre år sedan låg jag förmodligen och sov. Helt ovetandes om att jag morgonen därpå skulle vakna med värkar som till slut gav oss det bästa som någonsin hänt oss! Tiden har gått i en blinkning, samtidigt som det känns som om Louisa alltid varit en del i våra liv.
Har slagit in presenter nu på kvällen dom hon ska få imorgon. Jag är nog mer exalterad än vad hon är. Tänk att man kan älska någon så mycket!?


Spadag

Idag är det dags för spa igen. Vi ska fira Karros födelsedag lite sent.

Har precis lämnat Louisa på förskolan. En glad tjej med ett paket glass i handen var hon idag. Hon ska bjuda sina kompisar idag för att fira att hon fyller år imorgon för imorgon ska hon vara ledig!


Trög helg

Jag skulle egentligen ha jobbat i helgen men det har inte gått. Min kropp har strejkat och jag har haft hemsk huvudvärk. Ska ringa barnmorskan imorgon och be att få komma dit och kolla mitt järnvärde. Så här kan det inte fortsätta..

Louisa sov hos mormor inatt så vi var och hämtade henne imorse. Sen har vi bara donat hemma och sen fick monstret duscha. Hon avskyr att duscha!
Ren blev hon i alla fall.


nykär

Jag är så tacksam över att jag fortfarande känner mig sådär pirrigt kär i Max. Jag blir glad när han ringer om dagarna och känslan när han kommer hem från jobbet kan inte beskrivas med några andra ord än lugn och lycka. Vissa dagar vill jag visserligen kasta honom från balkongen med huvudet före. Man lessnar på varandra i vardagsbestyren. Men i slutändan vet jag att han alltid kommer vara min klippa såsom han varit de senaste sju åren!
För nästan exakt fem år sedan skrev jag det här:
"Jag är fast, och stannar utan protester, dig vill jag dela allt med, varje natt, varje måltid och varje leende med, alla tjafs alla sura kvällar och alla jobbiga dagar, för att det räcker att dom är med dig. Så länge dom är med dig, klarar jag mig."
 
Tänk att man kunde veta redan då? Märkligt det där..
Kreta sommaren 2008
 
 
 
 
 
 
 
 

Parken

Eh ja.. Vi har gett oss ut i parken. Snö överallt, sönderfrusna leksaker och för påklädd mamma! Men Louisa har kul!


Universums vackraste unge


Mysmorgon med Pappan

Nu på morgonen har vi haft en riktig mysmorgon. Max gick upp med Louisa halv åtta och lät mig sova en halvtimme till. Sen gick jag upp och så åt vi frukost tillsammans alla tre. Det är så härligt att se hur glad Lollan är de morgnar när Max är hemma. Han har nytt jobb så då börjar han nio varannan vecka, lycka!

Idag ska vi vara barnvakt åt fina Alexander i någon timme när Erica ska iväg på sitt mvc möte. Louisa är lyrisk ska jag tala om. Hon tycker hemskt mycket om Alexander.


Sällis

Ikväll har vi sällis av Anna! Louisa far runt som en galning och har snart visat varenda leksak hon äger.
Vi har precis ätit en god middag i form av helstekt kyckling med currysås och ris och en tomat och mozzarellasallad! Mums!


Kolan

Nu är det vecka 22 som gäller! Och såhär ser kulan ut idag.


Vecka 22


Åh neeeeeeeeeeeeeeej

Snön kom tillbaka! Jag lät mig själv vara naiv och hoppas på att våren var på väg, men icke. Att pulsa i snö upp till Louisas förskola tar dubbelt så lång tid mot vad det gör utan snö.

Idag är huvudet lite bättre men det ömmar fortfarande. Jag ska försöka sova någon timme sen ska jag städa och tvätta idag.


Vitaminer

Ätit en god sallad till lunch med frukt till efterrätt. Försöker proppa kroppen med vitaminer. Ligger däckad hemma och ömsom sover ömsom vilar..


Back to normal

Jag är dålig i migrän igen. Joy to the freaking world. Någon som vet något medicin man får ta som gravid under migrän?

I alla fall, idag öppnar förskolan igen så dit ska Lollan i några timmar idag. Jag måste sova för att bli av med huvudvärken tror jag. Moster hämtar monstret på förskolan vid halv tre någon gång, till Louisas stora glädje.


Storasyster

Louisa hävdar att hon hör lillasyster i magen. Min fina stora tjej. Hon är så snäll och godhjärtad!


Mot badhuset!

Idag kör vi en utflykt till badhuset med Lollans favvo moster!


Sprattel

Igår höll Kolan mig vaken med sitt sprattlande. Det är en fascinerande känsla som man nog aldrig vänjer sig vid.


För tidigt?

Är det för tidigt att beställa en vagn? Kidzshop har nämligen tio procent på barnvagnar just nu! Vad tror ni?

Foglossning?

Jag är deppig! Foglossningen har kommit. Om jag inte minns helt fel hände det under graviditeten med Louisa också men gick sedan över efter några veckor. Hoppas att det blir ikadant denna gång för att jobba åtta timmar ståendes är inte sådär tokskönt om jag säger så. Det ilar i hela högra höften. Då tycker jag faktiskt lite synd om mig själv.
 
Imorgon jobbar jag också elva till kvart över sju, lång dag med andra ord. Sen är jag ledig lördag och söndag. På lördag ska jag ha mamma halvdag med Erica! Åh vad jag ser fram emot det. Vi ska gå på bio och sen äta en härlig middag på Fridays. Hon är så fin Erica, jordnära, snygg, rolig, lättsam, omtänksam och en så himla himla bra mamma! Vi klickar så bra på alla plan. Nu försöker jag bara få dom att flytta hit till samma område som vi bor i. Tänk vad idylliskt att bo i samma område, ha barnen på samma förskola, vara mammalediga ihop. Hoppas hoppas hoppaaaaaaas!
 
Snyggingen på våran balkong i somras!
 

Jobb!

Nu är vi hemma hos mormor och jag ska snart iväg till jobbet. Hoppas ni får en bra dag allihopa!


Vecka 21(20+0)

Idag är det onsdag vilket innebär att både jag och Erica byter vecka. Jag till vecka 21 och hon till vecka 11.
I våran vecka är bebisen ungefär 16 centimeter mellan huvud och rumpetuss! Hur stort är inte det? Märkligt att man inte ser konturerna av en bebis..
Just exakt nu är det en väldig aktivitet i magen. Det sprattlas hit och dit vilket det även gjorde igår kväll. Dessutom är vi inne i månad sex! Det är mindre än fem månader kvar nu kära vänner.


Lilla lilla Kolan

Idag har det sprattlats väldigt mycket i magen! Tror nästan att lilla Kolan fortfarande ligger med ryggen utåt och alltså med ansiktet mot lin rygg precis som på ultraljudet. För de rörelser jag känner är som sprattel långt ner i magen och mer som svepande put än tydliga sparkar.
Magen är fortfarande mindre än med Lollan. Får väl försöka finna tröst i att ingen graviditet är den andra lik.


Halvvägs

Nu har vi gått exakt halvvägs! Förstår ni hur sjukt snabbt det går? Vi längtar!!!!



Nyårslöften?

Har inte tänkt så mycket på mina nyårslöften, brukar aldrig ha några och de få jag haft har jag aldrig hållit. I år har jag två som jag verkligen vill förverkliga, som jag SKA förverkliga.

- Spendera så mycket kvalitetstid med Louisa som möjligt. Hitta på roliga och annorlunda saker så att hon inte känner sig åsidosatt i bebisruschen.

- Bli vältränad och ligga på max 60 kilo i tid till min 22 årsdag. Är det realistiskt?


Har ni några nyårslöften?


Världens vackraste unge

Har varit uppe sedan nio med min trollunge. Vi har städat lite på balkongen och pantat burkar på Konsum vilket Louisa tyckte var hemskt roligt..
Nu lägger vi pärlplattor och ska snart gå in och väcka pappan som fått sig en redig sovmorgon. Själv är jag ovanligt pigg vilket tillhör ovanligheterna dessa dagar!

Louisa har precis gjort klart en helgul pärlplatta, superstolt är hon!


Hej 2013

Tolvslaget kom och gick. Innan dess åt vi fantastisk middag med vänner.

2013 blir ett skrämmande år. Året då Louisa fyller tre år(!!), jag och Max firar sju år tillsammans och året då vi får vårat andra barn. Tänk vad mycket nytt detta år kommer bjuda på. Jag längtar och är skräckslagen samtidigt som jag är så lycklig att jag vill skutta omkring!