orkar inte

När blir man frisk? Kanske när ens barn sover lite lite på nätterna..

Vi är hemma hos Finni och segar. Barnen sover (thank god!) och vi spelar spel på Finnis telefon samtidigt som vi kollar på tv. Vi är båda två helt utpumpade, vi får ingen sömn, vi är sjuka och allmänt sega. Riktigt synkade med andra ord..



Världens finaste extrafamilj!

jävla skit

Idag tog min dator sina sista andetag verkar det som. Den hängde sig, varpå jag slog av den. När jag sedan försökte slå på den igen så blinkar det bara ett stort frågetecken på skärmen och det går inte att göra någonting.. Kul, jättekul.
Man har verkligen tur jämt.

fina fina moster



Inatt sov Louisas moster här. Vi åt middag med min pappa, hans tjej och Sanne igår, och efter det stannade Allis kvar på mys.
Louisa älskar sin moster! Följer efter henne, ger henne leksaker, busar med henne, myser med henne. Det är så fint att se och jag blir så innerligt glad. Det var motvilligt som Louisa sa hejdå till moster när hon skulle gå, hon klamrade sig fast runt halsen på henne.
Louisa har en enorm tur som har Allis som moster!

teckenspråk

Ni är  några få som undrat varför vi lär Louisa lite teckenspråk, är hon döv?

Nej Louisa är inte döv. Varför vi lär henne teckenspråk är för att barn har snabbare att lära sig teckna, alltså att använda kroppen, än att använda det svenska språket. Ett litet barn har inte utvecklat språket än, men kan lätt lära sig teckna. Själv kunde jag teckna att jag ville ha en apelsin redan när jag var 10 månader.
Det underlättar mycket att hon kan kommunicera med en. Hon kan t.ex teckna vatten, vilket hon gör när hon vill ha det nu. Man kan såklart gissa på vad hon vill ha men ack så underbart det är när hon tydligt visar vad det är hon vill ha.

Idag har Louisa dessutom lärt sig säga "katt" på teckenspråk, duktig tjej!

Är det någon som är intresserad av en video på några "basic" tecken för era små?

duktiga

Har precis ätit en riktigt god lunch. Jag och Finni slängde ihop en spenat och fetaostpaj. Lätt, enkelt och nyttigt. Ni ska självklart få receptet.

Pajbotten:
125 gram smör
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl

Blanda ihop till en smidig klump och klä en form med degen, förgrädda sedan i cirka 12 minuter i 225 grader.

Fyllning:
100 spenat
vitlök
sambal oelek
salt&peppar
purjolök

Stek alltihopa och häll det i formen med den förgräddade bottnen.
Smula över fetaosten(en förpackning) och häll sedan över en blandning med:
3 ägg
3 dl mjölk
Salt&peppar
paprikakrydda



In i ugnen i 225 grader i ungefär en halvtimme. Servera med sallad och keso. M-U-M-S, vi blev själva förvånade!


kamouflage




En hel del smink senare ser jag ut såhär, kamouflerar sjudomen ganska bra.. Vi ska träffa Finni och Elliott idag, de är också förkylda så vi får lida tillsammans.
Hur stavas kamouflage?

sjuka



Vi är sjuka.. Louisa är snorig och gnällig som en tok, jag är snorig, trött i kroppen och har halsont. Kul.. Jag har inte tränat med Fia på fyra veckor nu, så otroligt tråkigt! Först var jag sjuk, sedan var hon bortrest och nu är jag sjuk igen. Känns som om vintern har varit en enda lång förkylning.
Det värsta är att det blir en ond cirkel i och med att Louisa knappt sover, då blir jag och Max ännu mer sjuka för vi får ingen sömn, och då blir Louisa ännu mer sjuk, sover ännu sämre och ja, ni förstår.

Ska försöka kurera mig idag med te, c-vitamin och vila, vilket inte är så lätt med en sjuk unge som är sjukt pigg.

mammatid



När pappa är ute på äventyr och knytet sover, myser mamma uppkrupen i soffan framför tårdrypande program och njuter av tystnaden, samtidigt som hon börjar längta efter morgondagen.

smääääärta

Fy fan vad jag har ont i min kropp från igår.. Body pump är tortyr.

Tog mig iväg till gymmet imorse också, lämnade Louisa på barnpassningen, tio minuter senare pep min dosa och min bebis vad nästintill otröstlig. Hon ville verkligen inte att jag skulle gå, chockerande i och med att hon aldrig varit så.
Det var bara att klä på oss och traska hem igen. Sedan dess har vi lekt.


Gammal bild på min tjockis!

skön dag

Dagen började med One Tree Hill maraton, sedan åkte Louisa och Max till farmor och farfar och jag gick och tränade med Finni. Ett mördarpass där det verkligen skakade i kroppen efteråt, skönt!
Sedan hem, slänga ihop lite kesoplättar till middag(sjukt enkelt, otroligt gott) för att sedan välkomna hem resten av familjen.

Nu nattas prinsessan av pappa, jag sitter här nyduschad och ska slänga mig på skolböckerna ett slag. Nej nu blev det change of plans.. Hon vägrar somna, trollunge!



Louisa och hennes Gudmor Sanne!

utveckling

I dagarna har Louisa lärt sig att teckna "frukt" och "vatten", det går otroligt fort att lära di små vill jag lova. Alla föräldrar borde få en crashcourse i teckenspråk för sina barn.


Jobbigt gullig!

panikfilm

Det blev bio i Heron city med mannen denna kväll. Vi såg Sanctum com hade premiär idag. Den handlar om ett gäng "äventyrare" som blir fast i en grotta samtidigt som den sakta(sjukligt snabbt) fylls med vatten, nu måste de finna en ny väg ut då ingången bommats igen av Moder Natur. Allt detta i 3D dessutom.
Vilken jävla panikdödsfilm. Det kändes på riktigt som om någon höll ett ständigt strypgrepp på mig, jag fick en sådan ångest av att se filmen! Panik att leta efter luft, panik för att överleva, panik för att inte drunkna, panik för att se efter alla andra. Död, panik och ångest. Den är ganska bra gjord, men 3D effekten var inte särskilt effektfull, till och med stundtals en stor besvikelse, ibland glänsande.

Beskriver den som ett äventyr med ett stypgrepp av panik..

panikdag

Idag har jag varit i stan med Finni. Herregud säger jag bara. Vi blev bara helt helt slut, jag kom hem tomhänt men Finni kom hem desto mer shoppingtillfredsställd, lyllos. Det enda jag köpte var en sketen sallad för en hundring och betalade en del på Finnis byxor, vilket skämt!

Ikväll ska jag och Max gå på bio är det tänkt. Louisas morfar ska vara barnvakt så att jag och Max kan fira vår femårsdag som faktiskt var i måndags! Det ska bli skönt vill jag lova, just nu gör Louisa oss allihopa tokig. Världens trotsunge.
Får hon inte som hon vill sätter hon sig och dunkar huvudet i golvet, hur knäppt är inte det? Tålamod har blivit min bästa vän och mitt nya mantra.


Glad tjej i parken med pappa häromdagen.

För er som undrar angående teckenspråket; min pappa är teckenspråkslärare, och tecknade med mig när jag var liten. Det är lättare för barn att kommunicera genom teckenspråk eftersom det talande språket ännu inte är tillräckligt utvecklat. Därför kan jag fråga louisa t.ex om hon vill bada, varpå hon tecknar "bada" medan hon inte kan säga bada ordentligt. Smidigt, utvecklande och roligt!

bonusson

Idag har vi varit med Finni och Elliott! Imorse tränade vi hårt på World Class, i vanlig ordning. Sedan åt vi lunch, stod ut med gnälliga barn, åt middag och lekte med två så otroligt kinkiga barn så att det inte är sant!
Jag har gosat med vad jag anser vara min bonusson, Eliott. Fina fina Elliott.. Jag blev idag utsedd till Gudfar för honom, vilken ära!


"Jag och bruden på fest hemma hos The Godfather, vilket party!"

stolt som en tupp

Har inte uppdaterat om hur Louisas utveckling går på ett tag, men sedan ettårsdagen har det hänt mycket.

Hon kan:
Säga "hund", "bada", "sova", "äta" på teckenspråk
Säga titta, där, pappa, mamma, äta
Hon går som en tok- springer när hon blir exalterad
Hon älskar att läsa böcker
Om man säger "Ska vi läsa Louisa? Hämta en bok då" så hämtar hon en bok och ger den till en
Hon sover bättre och bättre, hon sov hela nätterna i egen säng fram tills hon blev magsjuk
Hon äääääälskar att öppna dörren när någon kommer
Hon kan äntligen gå i skor- nu vill hon ha på sig skor jämt
Pappa är favoritpersonen, hon ropar och letar efter honom hela dagarna


chock

Jag och Max somnade halv tolv igår kväll. Kvart i ett vaknar jag med ett ryck av att Louisa hostar hysteriskt. Kastar mig upp i panik och slänger mig på lampknappen samtidigt som jag ruskar om Max. I ljuset möter mig ett spykaos.. Hon sitter på knä och spyr och spyr med nappen i munnen. Lilla lilla älsklingen. Ut med nappen och vänta på att hon spytt klart, lyfta upp henne och gå till badrummet där hon fortsätter kräkar och skakar alldeles utmattat i kroppen.

Klädde av henne och sköljde henne medan Max ryckte sängkläderna. Sedan satt vi uppe ett tag med henne tillsammans. Klockan två gick Max och lade sig, för han skulle ju upp och jobba idag. Jag och Louisa låg kvar i soffan där hon fortsatte att kräkas ungefär varje halvtimme. Till slut somnade vi och vid halv sex imorse gick vi och lade oss i sängen. Klockan sex spydde hon igen sedan sov vi till halv nio.

Vilken jävla pärs. Vilken jävla pärs. Tycker så sjukt synd om skrutten som blir alldeles chockad själv när hon spyr. Som tur är dricker hon en massa och visar att hon är hungrig så hon har fått några skedar gröt. Vill inte skynde med att mata en massa med risk för att hon spyr upp det igen.

Usch usch usch..

frukost mums

Dagens frukost: två stekta ägg, smoothie gjord på naturell youghurt, hallon, linfrön och lite banan. Till det ett stort glas vatten och två omega3 kapslar. Nyttigt och gott!


Töntmorsan.

min andra hälft


Gotland sommaren 2009

övermodig



Idag ahr vi varit med Finni och Elliott. Vi inspekterade barnpassningen på World Class, varpå Finni tecknade ett träningskort, nu kan vi träna tillsammans!
Efter det åt vi en nyttig lunch och promenerade då en ordentlig runda i det fina vädret.

Jag var övermodig som vanligt i mina våriga kläder och sommarhjulen på buggan..