vill inte mer

Jag vill inte amma längre..

Det är bekvämt- maten är alltid med, jag behöver inte gå upp om nätterna. Men! Louisa bits som tusan, till den vidd att jag skriker rakt ut och gråter av smärta. Hon strular vid i stort sett varje amning, vill inte ta tutten, ålar sig ur mina armar, ser åt helt andra håll. Det är en enda stor kamp!

Jag vet inte vad jag ska göra! Hon vägrar flaskan och all annan mat än gröt och fruktpuré, vad ska jag göra!?

till Sara

Du lämnade ingen bloggadress att svara på så jag svarar här:
Jobbigt att din son också har det som Louisa, och jobbigt för oss som inte vet vad det är! Louisa har fått två tänder redan, tanken på en till har slagit mig men hon är ju inte gnällig i övrigt så jag vette tusan vad det kan vara.

staden

Idag har vi varit i stan med Louisas Gudmor! Inställning: shopping! Utkomst: inget.. Alltså ingenting köpt. Lika bra det antar jag. Sen mötte vi Max på hans jobb och samåkte med honom hem.

Hur fungerar vardagen? So and so. Louisa och amning är ingen match made in heaven, Louisa och mat är ingen match made in heaven; hon ratar i princip allt.

Vi kämpar på med andra ord.


Louisa ungefär två månader gammal- pappas flicka!


andas in djupt

Louisa Louisa Louisa..

Oftast somnar Louisa vid tutten på kvällen. Då lägger jag ner henne i sin sng och så sover hon tills dess att hon vill tutta lite. Nu blir det ett sjuhelsikes liv då jag lägger ner henne. Ibland somnar hon själv efter ett rejält högljutt bök och mitt hyjjsande, ibland måste jag till slut ta upp henne för att vagga henne till sömns. Kan det vara någon slags utvecklingsfas detta? Så hemskt jobbigt är det inte; men det är svårt att inte veta vad det är som är "fel".

snygg


Jag hade stil även som fyraåring..

till morfar

Idag ska vi äta middag hos morfar! Max ska jobba över så jag och Louisa åker nog dit snart, passa på att vara ute en dag som denna.

fiskboll


I min nya skjorta och i en fiskbensflätad boll, jag gillart.

värmen blir vår död

Louisa blir knäpp av denna tryckande värme som inte låter någon komm undan. Hon äter inte som hon brukar, beter sig inte som hon brukar och sover inte heller. Det är gnäll gnäll gnäll och strul strul strul. Hon som annars brukar sova en timme åt gången två gånger per dag sover nu bara en halvtimme. Detta resulterar förstås i att hon är alldeles slut och övertrött mot kvällen. Det är för varmt för allt!
Inte finns det något att göra heller, värmen är överallt.



sisternight

Igår kväll kom min lillasyster hit och spenderade kvällen och natten. Vi såg på film, åt gott och busade med Lollan. Mycket trevligt! Hon fick dessutom en hel hög av kläder av mig och jag fick de perfekta jeansshortsen av henne.

Nu har vi varit vakna ett bra dag och sett på One Tree Hill och ätit god frukost.


Phu! Allt gick bra och nu väger hon 7450 o...

dsc00051 (MMS)

Phu! Allt gick bra och nu väger hon 7450 och är 65 lång!


nervvrak


Louisa fick doppa fötterna i vattnet på landet.


Idag ska vi till bvc.......... IJag är nervös. Förhoppningsvis har hon gått upp som hon ska nu. Drömde inatt att hon gått upp över ett kilo. Om det ändå vore så väl. Väntar bara på att lilla damen ska vakna, för nu sover hon som en stock.
Natten var helt okej. Hon vaknade tre gånger och åt.

Hon har under den senaste veckan varit superkinkig med maten. Inget annat än gröt och fruktpuré går ner i matväg. Hon ratar flaskan som om den innehöll kolera. När jag ska amma henne så strular hon ofta tills dess att hon skriker sig svettig. Det är ingen dans på rosor detta vill jag säga. Vet inte heller vad som är fel. Ringde till slut vårdguiden då klockan var fem och hon inte ammat sedan åtta på morgonen; därimellan en portion gröt och fruktpuré. De sa bara att så länge henner "allmäntillstånd" är detsamma är det ingen fara. Även att hon bör dricka och i sin tur kissa är viktigt- vilket hon gör.
Det är så svårt! Man vet ju inte vad som kan vara fel. Är det bara så att hon inte är hungrig?

Vi får helt enkelt se. Nu ska jag fortsätta vänta på min plutt som borde vakna snart.

tuttstor


Louisas huvud är lika stort som en av mina tuttar. Hett eller bara sorgligt, det är frågan.

vackra vackra vackra unge



Äta själv? Pyttsan, visst kan Lovis det; eller inte. Hela alltet vad täckt av spaghetti och köttfärssås spetsat med mangopuré för att lura i henne det när hon var klar. Vips, av med kläderna och in i duschen i stolen. Härligt säger vi allihop och hoppas på att hennes bordsskick förbättras avsevärt i framtiden. Men söt så att man får ont i magen och tänderna är hon.

sedärja!



Jag har ingen fin mun som ni märker på slutet..

kan själv



Louisa kan ta lite egna egopics ser ni, jag har lärt henne allt jag kan!

utveckling


hemma!


Nu är vi hemma! Såhär har dagarna sett ut; mys, underhållit Louisa och bara varit. Men som skrivet, nu är vi hemma och blir det ett tag. Under kvällen bjuder jag här på en rad bilder som tagits då jag varit frånvarande. Håll utkik!

Louisa sex månader!

Idag fyller Louisa sex hela månader, är det bara jag eller går tiden så fort så att man inte hinner med? Det känns, på fullt allvar, som om det vore igår jag födde henne. Sex månader sedan jag gick runt med värkar hemma och packade ihop det sista i bb-väskan. Detta skrev jag morgonen den 15e januari:

"Hit me with your best shot säger jag bara. Nu har jag haft värkar sedan halv sex imorse, så vi får se om det drar igång ordentligt eller om det lugnar ner sig. Max är underbar såklart och tjatar om att vi ska åka in för att han vill ha lustgasen, haha.
Värkarna kommer var 5 till varannan minut och varar i en minut ungefär. Ont gör det men inte värre än grov mensvärk och imellan värkarna känns det inte överhuvudtaget. Jag är mest bara trött och önskar att jag skulle få sova några timmar för att vila upp mig för det som komma skall.

Förlossningen är varslad och jag fick rådet att stanna hemma så länge jag orkar, vilket jag definitivt ska, vill inte bli hemskickad..

spännande spännande"


Louisa vid sex månaders ålder:

Sitta själv
Åla sig fram
Har två tänder
Ammas
Äter två mål "mat" per dag bestående av gröt och fruktpuré
Vaknar ungefär två gånger per natt
Rulla från rygg till mage
Rulla från mage till rygg
Skrattar
Har börjat visa tecken på blyghet mot de hon inte känner
Är väldigt charmig mot de flesta då hon vant sig vid dom
Är väldigt mammig
Drar en väldigt gärna i håret
Stoppar in nappen själv

Är mammas lilla gosegris.



Bild kommer!

kryp ditt kryp


Nej hon är inte röd! Webkameran på denna dator har fel inställningar som jag inte vet hur man ändrar.

Kan nu stolt meddela att mitt barn, Louisa, ålar som bara fan! Hon är uppe på alla fyra men orkar inte riktigt sätta maskineriet igång men hon ålar, och det fort! Hon jagar sin lilla plastburk, daddar och ropar. Fatta hur stolt jag är? Film på detta kommer upp när jag kommer hem!
Hon sitter också helt av egen styrka, mitt lilla hjärtebarn. Hon sitter ett bra tag, men ofta slutar det med att nyfikenheten tar överhanden och hon då kastar sig åt något håll.
Idag har vi varit på stranden, Louisa i skuggan, jag i halva skuggan och mormor i solen. Det var riktigt skönt i vattnet vill jag lova, men jag mitt smartskaft glömde att jag hade amningsinläggen i min bikini som då såklart blev alldeles genomblöta. Plats på fräschskalan: 0.

Max är i västerås, kommer hem imorgon förmiddag, tills dess äter vi som om det inte finns någon morgondag, vi solar och glassar. Vi går på loppis också, jag älskar loppis. Har fyndat en elvisp för 30pix och tre kjolar för 20 kronor styck, vilket kap!

ute igen


Vi är ute på landet igen, skönt! Det är otroligt varmt och man blir sjukt seg; skönt att slippa några krav. Och nej jag är inte så röd som det ser ut på bilden..

fräscha klubben


Såhär sitter vi nu! Jag i mitt ässe(?) och Louisa bajsar.. Glamouren är ett faktum!

stackars lollan

Louisa fick sitt femmånadersvaccin igår, vilket inte var särskilt poppis. Men det var inte förräns på kvällen runt åtta som hon började bli hängig. Det var gnäll och gråt och feber. Skillnaden blir så stor i och med att hon annars väldigt sällan är ledsen. Hon var verkligen supervarm så vi gav henne en alvedon och då somnade hon. Natten var ändå inte bra vilket jag räknat med, men vad gör egentligen det? Sömn får jag om några år.


Idag? Läkarbesök. Läkaren ska ännu en gång kolla på Louisas utslag och nu även vad som kan vara fel med att hon inte gått upp.
Appropå det, igår skrev jag ner varje gång jag matade henne. Vad säger ni om detta?

8:30: amning
10:45: amning+ halv liten burk spaghetti och köttfärssås
12:10: amning
14:20: amning
15:30: liten burk fruktpuré
16:10: amning
18:15:
halv liten burk spaghetti och köttfärssås+ några skedar fruktpuré
18:45: amning
20:30: amning
22:00: 90 ml risvälling
22:45: amning


Vid alla matningstillfällen har hon fått äta så mycket hon vill, alltså tills hon inte vill ha mer. Vilken djungel detta är!

back in the game

Hej alla fina! Hoppas ni njuter av sommarvärmen.

Vi är hemma nu; skönt men ändå inte! Tiden på landet var guld värt. Nu är vi hemma i lägenheten som fortfarande renoveras..

Vad ska jag säga? Jag saknar er!
Sedan sist har Louisas tand spruckit upp rejält och en andra är på väg. Kan meddela att det gjort ont att amma de första dagarna vill jag lova, men nu har hon lärt sig.
Hon sitter själv nu och äter mat! Hon är så jäkla stor.. Vi har bytt till sittdelen och allting; vilken hit! Däremot ser hon ut som en liten plutt i vagnen men hon gillar det.

Hon kan utan att hålla i händerna också- men hon måste finslipa balansen.



Hon älskar spaghetti och köttfärssås och till efterrätt mango och äpple. Slurk säger det.

Men hon går ändå inte upp som hon ska så vi ska på läkarbesök imorgon. Man känner sig så otroligt otillräcklig och jag känner mig så dålig. Jag matar, ammar och ger välling. Inget annat än risvälling går på flaska. Det är så svårt!


Bjuder på två bilder med dålig kvalité..