giftermål?

Fick en fråga där någon undrade om jag och Max är gifta.
Nej det är vi inte. Jag kallar honom "min man" för att han är just det, man. Vi får se om vi någonsin gifter oss, men jag hoppas lite på ett drömbröllop någon dag.

sämre..

Nu mår jag ännu sämre så jag ska ringa och sjukanmäla mig för det här går verkligen inte. Hur kan man bli sjuk såhär snabbt? Jag orkar verkligen inte vara sjuk! Det är ett sånt slöseri med tid, irriterande och bara helt utmattande..

memory lane

Nu har jag vaknat, och lyckats dra på mig halsont under natten. Det är som en liten boll med ont som envisas med att sitta i min hals. Vilken förbannad tajming.

Igårkväll låg jag och Max och pratade gamla minnen om hur det var när vi träffades de första gångerna. Vi pratade och var vakna alldeles för länge. Det är underbart att vi fortfarande har saker att prata om, och det i massor. Visst kan vi vara tysta också, vilket även det är skönt, men vi har ändå saker att prata om, jag och min man.

Dessutom fixade vi supermycket här hemma igår! Pappa kom förbi med verktyg som vi saknade och hjälpte oss lite. Sen när han och syster åkr fortsatte jag och Max av bara farten, det blev hyllor, lampa i hallen, draperi i köket och städning. Nu börjar det defnitivt arta sig här hemma, tur att vi är så händiga som vi faktiskt visat oss vara!


Idag är det skolan, toppen.. Har två lektioner och efter det ska jag gå och kika på lite tyg på någon bra tygaffär som finns vid hötorget tydligen. Vi får väl hoppas att jag hittar något fint!


missförstå mig inte

Jag är, och har alltid varit, en väldigt social människa. Jag har älskat att ha folk runtomkring mig, älskar att lära känna nya människor. Jag har gått i många skolor, behövt lära känna nya klasskamrater och lärt mig att anpassa mig och ta egen plats.
I min ålder är det vanligt att det sociala i ens liv är just kvällar och helger, fester där man träffar folk. Självklart under onyktra tillstånd. Det är ett sätt för folk att träffas, våga och umgås under mindre press, vad jag tror.
Jag har haft min beskärda del av fester. Jag har varit en sådan som haft massa folk hemma hos mig, och det har alltid blivit någorlunda lyckat. Där fanns utrymme, på grund av en underbar pappa, att kunna bjuda hem folk.
Ja, det dracks. Ja, det fanns konflikter. Däremot så verkade det som om hemma i vårat hus blev det ändå alltid bra. Jag var nykter och njöt av att ha folk omkring, folk att prata med och knyta nya band. Det har alltid varit roligt för mig.
Många i min omgivning då ansåg och gör nog fortfarande det att umgänge måste ske på fest, med alkohol. Det finns inget nyktert alternativ. Ser ni vart detta leder?
Jo, för när jag blev gravid ville jag inte vistas runt onyktra människor, nära rök eller vara uppe så sent. Och även om jag ville så har jag inte kunnat på grund av illamående eller trötthet. Den världen har inte lockat längre. Den värld som lockar mig är den hemma, i soffan, under en filt med Max arm runt mig.

Men ikväll saknade jag den världen.
Max är iväg på fest, för honom är fortfarande den världen tilltalande, och möjlig.
Jag fann mig själv stående i dörren med gråten i halsen, tårar i ögonen och insåg att jag saknar det till viss del. Jag saknar möjligheten och viljan att vara nära en massa folk. För en sekund önskade jag att jag verkligen skulle följa med och festa loss, utan någon tanke på imorgon.

Missförstå mig inte nu, jag är lycklig som blivande mamma. Bara att just denna kväll blev omställningen så påtaglig. Hade det varit för ett år sedan hade jag varit den som stått i dörren vaknande av och an från fot till fot, fixad från topp till tå i någon tight klänning och sminkat ansikte, snygg som tusan.
Nu står jag istället i mjukisbyxor med osminkat pluffsigt ansikte och ser världens snyggaste man gå ner för trappan.


Däremot är det ett väldigt lågt pris att betala. Vad är en kväll som sträcker sig in i natten mot ett väntande liv som mamma? Liv som mamma där jag har det mest värdefulla i världen hos mig. Det är ett väldigt lågt pris att betala, men ibland saknar man det som var. Vare sig man vill det eller inte.


lördag förmiddag..

..och jag sitter nyduschad hemma i en tom lägenhet.
Igår lagade jag middag till Max och hans kompis, vi såg på Idol och tog det lugnt, alla gjorde det förutom Mini såklart som tycks älska att trycka ut en fot på min högra sida. Det syntes mer tydligt än någonsin igår!
Max var helt död eftersom att han tog vaccinet igår, han fick feber, yrsel, huvudvärk och mådde illa. Han hade riktigt ont i armen också. Tyckte så synd om honom så vid varje ljud han gav ifrån sig inatt vaknade jag och strök honom över pannan och ryggen. Har vakat som en liten hök över honom.

Nu har jag som sagt tagit en välbehövd dusch, och sitter som en blöt hund i sängen. Känner mig seg och vet inte vad jag ska göra under dagen. Ska till Ingela(ja, någon dag kommer del 4) och hämta lite saker senare, tills dess ugglar jag väl här hemma.


Ny magbild kommer under kvällen förhoppningsvis.

den nya planen

Tanken har fram tills nu varit att jag ska tillbaka till skolan nästa höst, då Max ska vara pappaledig. Det har ändrats en smula nu i och med att Max behöver jobba minst ett halvår på det jobb han blivit erbjuden innan han kan vara pappaledig.
Därför är nu planen istället att jag är mammaledig ett år. Alltså från Januari 1010 till Januari 2011. 2011 ska jag avsluta skolan, läsa de cirka 400 poängen jag kommer att ha kvar. Då kommer alltså Max vara pappaledig i ungefär 4 månader, och efter det får prinsessan börja på dagis. Då är hon ett år och fyra månader. Lite tidigt tycker jag, hon är ju så liten! Men vi får försöka kompromissa och se till att hon får korta dagar på dagis.

Så detta är den nya planen som känns riktigt bra. Nu längtar jag till mammaledigheten!

tråkigt men skönt

Som tidigare nämnt så sover jag fruktansvärt dåligt. Det tar lång tid att somna, och sen vaknar jag när Max bestämmer sig för att gå och lägga sig, och måste då göra om hela proceduren. Mini härjar i magen hela natten och kissblåsan har inte den största av platser när det ligger en tvåkilosbebis där inne.
Dessutom så snarkar Max, och pratar i sömnen!
Så inatt sov Max på soffan, för han skulle bestämt vara uppe mycket längre än mig.

Så hur har jag haft det inatt? UNDERBART! Jag sov hela natten utan att behöva gå upp och kissa, jag somnade igårkväll och vaknade kanske bara en gång inatt så vitt jag vet. Nu är jag utvilad.

Det är tråkigt att inte kunna sova med Max, för även om han är odräglig i sömnen är det ju så mysigt. Men denna natts sömn behövde jag, så nu är jag pigg.

inkomna frågor

Har du bott i bromma innan? om inte, vart bodde du innan?
Jag har inte bott i Bromma innan, har bott hela mitt liv söder om stan. Jag föddes i Tallkrogen(farsta hållet) och bodde där tills jag var ca 6, sen flyttade vi till Skarpnäck i några år, och efter några år flyttade vi tillbaka till Tallkrogen.


Har du tänkt på vilken skola ditt barn ska gå i? blir det äppelviksskolan eller alviksskolan?
Riktigt så långt har jag inte kommit ännu, vi vet ju inte ens om vi bor kvar här när lilltjejen är 6-7 år. Men jag får helt enkelt se mig om. Jag vill gärna ha en skola som är väldigt öppen, där elever får mycket utrymme och hjälpsam redovisning. En trygg skola helt enkelt.

Vad gör Max för något?
Max går tredje året på gymnasiet nu, eftersom att han bytte linje efter ettan. Han går fordonslinje på en svinbra skola. Är riktigt stolt över honom.
Vad tänker han isåfall göra efter skolan?
Han är erbjuden jobb direkt efter skolan så han kommer att börja jobba med en gång när han slutat, som det ser ut nu.

Vad ska eran dotter heta i efternamn?
Som det ser ut nu kommer hon att få ett av Max efternamn, men det är inte helt klart ännu, definitivt en pågående process.

Jag undrar om ni bestämt något namn ännu?

Det där med namn är klurigare än vad man tror, herregud vilken djungel. Men kan uppdatera listan lite i nästa inlägg så ska ni få se hur "långt" vi har kommit.

intensiv dag

Imorse gick jag upp och åkte till skolan. Gick på min första lektion, hade arbetstid på den andra. Gick och såg på barnvagnar, igen! Max mötte mig där och vi diskuterade fram och tillbaka, vi har nästan bestämt oss på en helsvart Brio Happy.
Sedan åkte vi till farsta där vi gick till barnmorskan. Idag i vecka 32+0 låg mitt sfmått på 33.5. Jag ligger fortfarande högt på kurvan men fortfarande under den översta. Alla mina värden var bra och bäst av allt: ÄLSKLINGEN HAR VÄNT SIG MED HUVUDET NEDÅT! Jag kände mig så lättad. Hjärtljuden låg på 148 denna gång. Jag ryser varje gång jag får höra hennes hjärta. Maxen satt och log.
Sedan skynda skynda tillbaka till skolan, engelska i en timma. Möte med lärare som var extremt feg, lång historia. Sedan möte med rektorn angående skolgången, vilket gick någorlunda bra.

vecka 33(32+0)

Min graviditet - BF Ons 20 jan 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 26 nov 2009.
Din graviditet startade Tors 16 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 30 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 20 jan 2010
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.


Allt går i en rasande takt, förhoppningsvis går denna sista tid lika snabbt, för nu blir jag snart knäpp av att vänta på vår älskling!!


Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket


denna vill vi ha


Detta är en Brio Happy, en sådan jag och Max vill ha. Problemet är att de just nu knappt finns i svart verkar det som. Dessutom säljes Brio Duo(samma som den ovan men plus sittdel) för 5500 just nu, på rea alltså. Problemet är att den då bara finns i skrikiga färger; Orange(usch!), rosa(tjoho, superfint, men dumt val och Max vill inte ha det), turkos(helt hysteriskt blå vagn).
Det är alltså år 2009 vagnar som reas just nu. Men jag vill så gärna ha en svart! Det känns så tidlöst och så diskret men ändå snyggt..

Någon som vet om andra återförsäljare i Stockholm av denna vagn förutom Babyproffsen?

ni bör uppmärksammas

Människan i allmänhet har en tendens att mest lägga märka till och minnas de negativa sakerna som sker omkring en. Det är ofta bråken som tar på en hårdast i ett förhållande, det är tragedierna i ens liv som bryter ner en. Kanske är det just för att vi älskar så mycket och vill bli älskade så mycket att det är det som motsäger en önskan som gör oss så ledsna.
Jag märker själv att även jag, självfallet, är så. Däremot är jag medveten om det, och försöker motarbeta det genom att försöka belysa allt det positiva i den mån jag kan. Varför vara ledsen och uppmärksamma de få negativa saker som händer i mitt liv när andelen positiva lägger det negativa i lä.

Jag har oftast svarat på de få negativa kommentarer jag fått här på bloggen. Just för att jag vill dementera det som påstås. Jag ska inte sticka under stolen med att jag blir upprörd, självklart blir jag ledsen och förvånad när någon påstår att det är synd om min dotter.

Men ni är ju så många som är så godhjärtade och fina mot mig! Jag har aldrig upplevt att kompletta främlingar varit så ömsinta som så många av er är, som majoriteten är.
I jämförelse är de negativa kommentarerna en nål i en höstack.

Så tack fina ni som lägger ner tid på att stötta och visa uppskattning.

deal

Nu har jag och Max gjort en deal. Vi ska i december köpa en ny Brio vagn. Det är planen just nu i alla fall.
Har lagt upp barnvagnen och skötbordet på blocket nu.

tre alternativ

Har som sagt hittat en vagn på Blocket, se nedan. Den kostar 2500 kronor och är från 2008.


Sedan fick jag ett tips om en hemsida där de säljer vagnar för ca 3000. Hemsidan är www.annaaxel.se. Det är ett års garanti och det är en duovagn. Det är ett rätt nytt märke verkar det som, inte så känt. Se nedan




Vad tycker ni?

vad är meningen?

Fick en kommentar av en anonym som tycker att jag verkar tro att min ännu ofödda dotter kommer vara som en docka. På vilket sätt då?
Jag förstår verkligen inte mig på folk som känner att de verkligen behöver säga så elaka saker till andra. Vad är meningen med det? Känns det som om en stor sten lyfts från ditt bröst när du säger något så elakt?

Min dotter, en liten människa, kommer vara min dotter. Jag ska ta hand om henne, göra det som jag och Max tror är bäst för henne. Sen om det är precis samma uppfattning som alla andra föräldrar är en helt annan sak.

Jag längtar efter det mänskliga min dotter kommer tillföra, livet hon kommer ge oss. Jag längtar tills blöjbyten, jag längtar tills gråten, jag längtar tills amningen på morgonen, jag längtar tills då jag känner mig alldeles förvirrad för att jag inte vet hur jag ska göra. Jag längtar till det tuffa. Jag har ingen drömbild av hur det kommer vara, jag VET att det kommer vara tufft, och jag LÄNGTAR tills det börjar.
Å andra sidan längtar jag såklart också till morgonstunden när jag vaknar för dagen och ser min dotter, jag längtar tills jag får se min dotter le för första gången, jag längtar tills jag kommer hem om ett år och Max möter mig i dörren med henne i sin famn. Jag längtar tills jag får se henne ta sina första steg, jag längtar tills den dagen hon säger mamma för första gången. Jag längtar ihjäl mig efter den lilla människa som jag om två månader ska börja lära känna.

Så utveckla gärna, på vilket sätt beter jag mig som om jag tror att min dotter kommer vara en docka?

svar..

Jag förstår verkligen inte hur du tänker när du bestämt dig för att INGEN annan ska få hålla bebisen förrän den är TVÅ månader?? Herregud, bara de tvättar händerna och ser till att inte hosta eller nysa på bebisen så är det ingen fara..
Jag tycker synd om bebisens släktingar!

För det första tycker jag att du kan formulera dina tankar lite smartare, vem är du att döma mig? Jag dömer ingen av "er" som låter andra hålla i era barn.
För det andra så har jag inte sagt att det kommer vara exakt så. Vad jag menar är att jag JUST NU känner att jag inte vill slussa mitt barn bland folk i influensatider. Jag vill inte känna pressen av att jag behöver lämna bort mitt barn. Jag vill få ta det i min takt. Jag är fast övertygad om att jag efter den första vänjningstiden säkert kommer fråga om t.ex min pappa vill hålla i sitt barnbarn. Men att hon ska slussas bland alla släktingar på middagar t.ex VILL jag inte just nu. Det tar tid att vänja ett barn vid saker, och JAG tror att om man låter bebisen gå från famn till famn så kan hon bli förvirrad.
Jag är hennes mamma och Max är hennes pappa, vi är utgångspunkten.
Självklart kommer Mini's mormor, morfar och moster få hålla i henne i sinom tid, bara de är friska. Självklart kommer Mini's farmor och farfar få hålla i sitt barnbarn. Men vad jag vill slippa höra är "åååh, får jag hålla" för då kommer jag känna mig pressad. Jag vill få be om hjälp och ta initiativ själv, vilket säkert kommer vara tidigare än vad jag nu säger att det kommer vara. Men det är väl bättre att säga för lång tid istället för att bjuda hem alla på fika samma dag vi kommer hem från BB?
Det kommer vara en stor omställning för oss alla, och jag kommer vara väldigt försiktig och ovan.
Jag kommer säkerligen vilja visa upp henne för världen, men hon ska ha sin bas hos mig och Max.

Detta är vad JAG känner NU, sen när hon är  vecka kanske vi bjuder hem folk på fika där de får chans att se sin nyblivna familjemedlem. Jag kommer kanske be om hjälp, jag kanske vill ha henne i min egna famn. Jag kommer inte vilja att folk ska pilla på henne. SÅ ÄR DET BARA. Det kanske ändras, det kanske inte gör det.

vilket flyt, peppar peppar

Tjugo i tio igår kväll dök det upp en annons på en spjälsäng på Blocket. Jag ringde. En halvtimme senare satt jag hemma och monterade ihop en spjälsäng till vår dotter! Vilket flyt va?

Nu har jag hittat en superfin vagn från 2008 på Blocket också. Den ser så gott som oanvänd ut på bilderna. Jag har mailat och frågat om jag får komma och kika på den, så att man kan kolla ordentligt hur fräsch den är. Det är en Brio Duo vagn, precis en sådan jag vill ha och blivit rekommenderad av min kusin Johanna. 2500 kronor går den loss på vilket känns extremt värt då en sprillans ny kostar 5400 kronor. Men vi får se om jag får svar..
uppdatering: jag fick tag i de som säljer vagnen och ska kika på den imorgon! vad tycker ni? Det är en Brio duo, från 2008.


Nu; middag med min man.

jag är kär i en tönt

Jag är kär i en liten nörd, en stundtals barnsligt romantisk nörd. Han är en sådan som kan skratta åt mig när jag är frustrerad och säga att jag är hiskeligt söt när jag tjurar. Han är en sådan som använder sig av de klyschigaste klyschorna som får mig att flina brett.
Han är en sådan som fortfarande, efter snart fyra år, lämnar lappar i köket efter ett bråk. Lapparna är prydda med kärleksförklaringar och det töntiga hjäratat ifyllt med "M+K= Sant". Jag kan inget annat än smälta åt den tönt jag är kär i, för vem kan motstå något som är så sött, även om det förekommer mer frekvent hos sjätteklassare.

Jag är alltså kär i en tönt, som lämnar lappar med söta kärleksförklaringar efter bråk. Jag kan inget annat än smälta, oavsett hur hårda ord som utbytts i det nämnda bråket.

Max, jag älskar dig.





som en besatt..

.. har jag under dagen ringt på ett tiotal annonser på Blocket. Det är en vit spjälsäng från Ikea jag vill ha. Det finns två höjdlägen för liggdelen och ena sidan går att montera bort senare när barnet är tillräckligt stort för att gå ur och i sängen själv.
Utan någon som helst lycka! Åh jag som vill börja få klart här hemma, med våran lilla bebishörna för prinsessan. Men antingen är det för gamla modeller av den sängen, eller så har sängen precis blivit såld. Snyft.




middag

Nu blir det iväg till pappsen för middag! Härligt att ha någon att bli bortskämd hos, saknar hans mat nu när vi flyttat.

drömmen

Nu när det börjar dra ihop sig rejält tills beräknad nedkomst för vår prinsessa dras tankarna alltmer åt hur förlossningen kommer att bli. Självklart har jag en bild av hur jag verkligen vill att min förlossning ska gå till, likaså som jag har bilder av hur jag verkligen inte vill att det ska bli. Men en förlossning kan man inte styra, det kan gå precis hur som helst.

Jag vill, när jag fått värkar, stanna hemma så länge som möjligt. Jag vill vänja mig vid smärtan och andas mig igenom den tillsammans med TENS apparaten. Jag vill bada och få massage av Max. Jag vill använda vetekudden och försöka slappna av till den grad det kommer att gå. När det blir outhärdligt och värkarna kommer tätt nog vill jag åka in.
Jag vill ha med mig Max under hela förlossningen.
Jag vill ha klarat av att öppna mig drygt 5 centimeter tills dess att jag kommer in. Väl inne vill jag bada igen, och testa lustgasen.
När det är dags att gå upp vill jag använda TENSen mer. Om värkarna blir såpass outhärdliga att jag känner att jag inte har kontroll vill jag vid det tillfället ha EDA.
Jag vill hålla mig ifrån lustgasen så mycket så möjligt då jag vill vara klar i huvudet.

När jag kommer till utdrivningsskedet vill jag inte föda liggandes på rygg. Jag vill helst föda på knä i sängen, på pall eller på sidan, för att dessa ställningar minskar risken för att spricka. Jag vill även ha varma handdukar "där nere" för att minska risken för sprickor.


När vår prinsessa är ute vill jag att Max klipper navelsträngen, och att vi får lite ensamtid med det nya livet.


Vad jag verkligen inte vill ska ske:
Kejsarsnitt
Klippas

Men detta är vad jag förbereder mig på:
Att vår prinsessa inte vänder sig med huvudet neråt. Då vill jag nog inte försöka med ett vändningsförsök. Då blir det ett planerat snitt.
Det är vad jag förväntar mig. Däremot hoppas jag på något helt annat.


Efter förlossningen vill jag stanna på BB tills dess att amningen funkar riktigt ordentligt. Sedan vill jag att jag, Max och prinsessan åker hem och är ensamma i en vecka där vi får utrymme och tid att vänja oss lite vid omställningen, lära känna våran dotter utan att behöva ta emot en massa besök.
Helst av allt vill jag att under de första två månaderna att ingen annan än mig och Max tar på henne eller håller i henne, dels för att hon ska inte slussas mellan famnar, dels för att det kommer att vara extrema influensatider. Detta kanske ändras efterhand, jag kanske känner efter en månad att jag frågar t.ex. min pappa om han vill hålla i sitt första barnbarn, men jag vill inte ha en massa folk som frågar " åååh får jag hålla?". Där går mina och MAx åsikter isär, det är svårt. Jag kommer inte känna mig bekväm med att vår dotter ska slussas bland famnar och att folk ska pilla och ta i henne.
Någon som känner likadant eller har några råd angående detta?

allvar

Nu börjar det dra ihop sig på riktigt. Ser ni nedräknaren? 60 dagar kvar. Det är mindre än två månader. Herregud. Snart snart snart är vi föräldrar. Det känns som en evig väntan.
60 dagar är inte mycket! Det känns som om det var igår vi var på rutinultraljud.



sitter och lipar..

Jag är en riktig bölfia nu. Jag gråter åt kärleksförklaringar, jag gråter åt död, jag gråter åt glada människor. Jag blir alldeles fylld och det finns inget som kan stoppa det.
Ligger Max bredvid mig i soffan och jag råkar slänga ett öga på honom när han flinar som bara han gör, ja då brister det. Hur kan man älska en människa så mycket? Bara genom att sitta bredvid mig, ryser jag och blir så stolt så att jag inte vet vad jag ska ta mig till.

Jag lipar åt allt, det går inte att hejda.

oops

Hade satt klockan på åtta. Jag snoozade första ringningen. Max hade gått upp vid halv åtta och duschat. Sen kom han in vid fem över åtta och lägger sig bredvid mig för att pussa på mig. Vad händer?
Vi somnar om båda två och vaknade för 25 minuter sen, hoppsan!

Så nu är det bara till att raffsa ihop lite smink, på med jackan och ta sig till skolan!

Glöm inte att ställa frågor några inlägg ner!

info vecka 32

Barnets rutiner. Vid det här laget känner du säkert igen ditt barns vanor och rutiner. Du vet när det brukar vara aktivt, när det rör sig som mest och du känner igen rörelsemönstret. Du vet förmodligen också när det har sina sömnperioder. Mot slutet av graviditeten är det viktigt att notera förändringar i dessa rutiner och om du märker att barnets vanor ändras påtagligt kan det vara klokt att ringa din barnmorska och diskutera med henne. Upp och ner. Din lilla akrobat kanske står på huvudet just nu. De flesta bebisar lägger sig i denna vecka i huvudändläge, d.v.s. med huvudet nedåt. I bästa fall stannar de kvar i detta läge ända fram till förlossningen. Men det kan hända att det ändrar läge flera gånger innan det föds. Du kan känna hur barnet tränger sig fram när det vänder sig, särskilt i slutet av graviditeten.

Större och större. Mängden fostervatten i din livmoder – ungefär en liter – gör att det är ganska lätt för ditt barn att vända sig upp och ner. Under de närmaste åtta veckorna kommer vätskan att minska allt eftersom barnet växer.

Vikt och längd. Ditt barn väger nu mellan 1,5 och 1,8 kg och är ungefär 43 till 46 cm lång i utsträckt tillstånd.

Din graviditet En armbåge i sidan. Aj! Nu när det blir allt mindre plats i din mage kan du känna hur din bebis häl eller armbåge stöter till dig i revbenen. Ibland kan du känna vilken kroppsdel det är som. Prova att ligga på sidan eller byta ställning för att förmå bebisen att flytta sig.

Tätare kontroller. När du kommit in i 32:a veckan vill de flesta mödravårdscentraler att du kommer på kontroll varannan vecka. Din barnmorska håller utkik efter tecken på infektioner, för tidiga värkar eller preeklampsi (havandeskapsförgiftning), en sjukdom man kan drabbas av i samband med graviditet.

Studiebesök på förlossningen. De flesta förlossningsavdelningar har "öppet hus" då du och din partner får bekanta er med förlossningsavdelningen och där ni oftast kan diskutera de smärtlindringsalternativ som erbjuds. Vanligtvis går de flesta på detta besök under den sista graviditetsmånaden. Det kan vara klokt att boka in det i kalendern redan nu. . (Om du går på en föräldrakurs på MVC kan det hända att det ingår ett besök på sjukhuset, så kolla detta först.) På en sådan här rundvandring får du besöka förlossnings- och BB-avdelningen och bekanta dig med rutinerna för registrering, inskrivning och övrigt pappersarbete. Att veta i förväg vart man ska gå och vad man ska göra betyder att man slipper onödiga stressmoment i sista minuten, precis innan man ska föda.

Föräldrautbildning. Din föräldrautbildning startar ungefär vid den här tiden. En bra föräldrautbildning går igenom de olika förlossningsstadierna, smärtlindring och de vanligaste sjukhusrutinerna. Var aktiv på din föräldrautbildning – ställ frågor och våga prata om dina förhoppningar och bekymmer. Det är viktigt att ni båda går tillsammans på föräldrautbildningen så ni båda är lika förberedda och din partner kan hjälpa dig på bästa sätt när det stora ögonblicket kommer. Om du redan har fött ett eller flera barn kan det ändå vara klokt att gå en kurs för att friska upp minnet.

Så säger experterna. Sex är något naturligt, och mycket mer än bara en fortplantningsmetod. Men under graviditeten kan sex bli ett bekymmer för en del par. "Din livmoder drar ihop sig när du får orgasm", säger Elaine Zwelling "Men dessa lätta sammandragningar är inte farliga, och de är heller inte ett tecken på förlossningsvärkar".

Källa: Pampers



Uträkning utgår från dagens datum: Tors 19 nov 2009.
Din graviditet startade Tors 16 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 30 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 218 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 20 jan 2010
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.

vecka 32(31+0)



Tiden går och magen växer i vanlig ordning. Ser ni någon skillnad från förra veckan?

pissdag

Jag har vaknat för ett tag sen, och jag vet redan att denna dag kommer vara förfärlig.
Jag är trött på skolan, vi göööör ju ingenting! Jag ber konstant om att få extrauppgifter inom olika ämnen, men får aldrig någon respons av våra lata lärare! När en elev ber om extrauppgifter borde dom väl kunna ta tummen ur och ge några skriftliga eller i alla fall en extra bok att läsa!

Dessutom är jag så fruktansvärt trött hela tiden. Jag sover knappt någonting, jag vänder och vrider mig och får ont hela tiden. Vår dotter sover knappt uppenbarligen!
Sen, när jag går som en zombie vaken om dagarna får jag ont vad jag än gör! Igår var jag tvungen att ställa mig upp under lektionen för att jag inte kan sitta så länge.
jag får ont av att sitta, ont av att ligga, ont av att halvligga och ont av att gå. KAPA MIG PÅ MITTEN SÅ ATT JAG SLIPPER SKITEN.

Jag är så utled på att vara gravid nu. Allt blir värt det när hon reagerar på att jag stryker magen eller pratar me henne. Men det är besvären som jag är så trött på, kan man snabbspola tills januari!?


Så idag kommer suga, jag ville bara dra täcket över huvudet när jag vaknade ensam i sängen imorse, aldrig gå upp. En dålig dag.

uppdatering imorgon

Imorgon kommer det ny magbild, lite bilder på bebiskläder och så går jag ju faktiskt in i en ny vecka!

FRÅGOR!

Nu när jag varit borta ett tag kan vi köra en frågestund. Ni kanske undrar något?
Så ställ era frågor så svarar jag när jag fått in ett par.

kemi

Jag har klurat ut att om vi döper vår dotter till Isabell(eller något annat namn som börjar med I) så bildar våra första bokstäver i vår familj K(jag) M(Max) och I(Isabelle) alltså KMI, MKI, MIK typ. Tänk då om vi får en till dotter, som jag hemskt gärna skulle vilja döpa till Emilia. Då skulle våra första bokstäver kunna bilda ordet KEMI.
Helt random men det är vad jag tänker på om dagarna, haha!

ang. barnvagn

OM vi skaffar en ny vagn så kanske vi säljer denna vi har på blocket.
Men det är inte sådär superaktuellt, förutom att jag verkligen vill ha en ny. Jag kollar runt efter en ny suflett till vår vagn vi har nu. Hittar jag en som passar så behåller vi nog den vi har.
Det är superfjantigt jag vet, egentligen, för vi har ju en vagn. Men jag vill ju så gärna ha en ny vagn för våran älskade prinsessa.

äntligen

Nu har vi internet här hemma! Så skönt, sjukt nog.

Jag har precis kommit hem från skolan och sitter nu och kollar på vagnar på nätet. Ja, jag är sugen på att ha en helt ny vagn. Jag fick pengar i födelsedagspresent och vill väldigt gärna ha en ny vagn.

Jag är inne på Brio happy och emmaljunga duo smart combi. Någon som har erfarenhet av de två eller kanske vet någonstans där de just nu säljs billigt?

tack tack tack

Sitter nu i skolan och har gått igenom de mail jag fått under de senaste dagarna. En massa fina gratulationer har jag fått!
Tack till alla er som gratulerat här också. Jag hade en perfekt födelsedag igår.
På morgonen blev jag överraskad när min pappa och lillasyster satt sig i bilen och kommit ut till oss. Jag blev väckt med sång och tårta.
Min älskade pojkvän lyckades bra med att hålla det hemligt.
Efter att pappa och syster gått fick jag den dunderfrukost jag önskat mig av Max. Det var allt från nybakta varma baguetter med ost och grönsaker till oboy, juice och nykokta ägg. Som sagt, vad skulle jag göra utan Max?

Sen gjorde vi oss i ordning och åkte in till stan på min begäran. Där strosade vi lite, jag köpte mig nya underkläder från h&m; en amningsbh som var ovanligt fin jämfört med alla andra. Köpte även två mössor och några strumpor till Mini.
Sen åkte vi hem och städade och hade det mysigt tills dess att Max föräldrar+syster och min pappa och syster kom igen och fikade med oss.

Jag fick så fina presenter och jag är så ytterst tacksam för alla de jag har i min närhet.


Mest av allt vill jag tacka Max som köpte mig en tunn fin guldkedja som jag nu kan bära min ring på och för hur snäll han var mot mig hela dagen igår. Det var nämligen inte bara min födelsedag utan också vår ettårsdag som rinbärare eller vad man nu ska säga.

Kvällen avslutades med marängschwisch och mys i soffan.


Imorgon får vi internet hem! Mellan 8 och 12 kommer det en tekniker som ska installera nya uttag. Så imorgon eftermiddag är bloggen up and runnign som den ska.


inget internet!

Vi har inget internet hemma, därav den dåliga uppdateringen..
Just nu är jag hemma hos pappa och ska äta middag här med honom.
Imorgon fyller jag 18! Helt sjukt vad fort tiden går. Max skämtar om att jag har blivit för gammal för honom nu hela tiden, haha. Vi blev ju trots allt tillsammans när jag bara var 14, så nu känner jag mig gaggig.
Igår bjöd Ingela oss på middag för att fira mig. Jag fick fina presenter och god indisk mat.
Imorgon stannar jag hemma från skolan, just för att jag fyller år. Är det någon gång man verkligen får stanna hemma är det väl ändå på ens födelsedag?
Det är så skönt, att fylla 18 alltså. Det känns fritt, på någon konstigt sätt.
Mini sparkar för fullt fortfarande, min lilla gosmaja.
Vi får se när jag uppdaterar igen, förhoppningsvis får vi internet hemma i veckan.

barnmorskebesök- orolig

Idag var jag hos min nya barnmorska för första gången. Hon tog blodtryck, vilket var perfekt som vanligt.
Sedan lyssnade vi på hjärtljuden, som även dom var bra, låg på 140 slag i minuten. Mini lät som en groda där inne, hennes hjärtljud var så tydliga och jag blev lika glad som vanligt.
Sen mätte barnmorskan mitt sf mått- vilket är för att mäta livmoderns tillväxt och ge en grov uppskattning på att bebisen växer som den ska.
Visserligen så sa min barnmorska att hon och min tidigare barnmorska mätte olika, och att min förra antagligen hade angett ett lägre tal. De mäter olika helt enkelt.
Mtt sf-mått ligger idag i vecka 30+1 på 31 cm. Jag har alltså klättrat rejält på min egna kurvan men ligger fortfarande under det övre strecket. Men har som sagt skjutit rejält nu.

Sen fick jag reda på att Mini inte vänt sig med huvudet neråt ännu, hon ligger alltså i säte. Det var en till anledning till att mitt sf-mått var så "högt" tydligen.
Jag blir nervös, även om Mini fortfarande har 6 veckor kvar på sig att vända sig med huvudet neråt. De flesta bebisar ska ligga med huvudet neråt i denna vecka, men inte min envisa bebis inte.

älskade


Lilla Knyte
Mamma älskar dig
Mamma tänker på dig
Mamma blir varm när du visar att du finns där inne
Mamma kommer alltid skydda dig
Mamma kommer alltid stötta dig

 

Du kan bli vad du vill bli
Mamma kommer alltid att vara stolt över dig
Mamma kommer alltid att ge dig nya utmaningar
Mamma kommer alltid ge dig utrymme att utvecklas
Mamma kommer alltid älska dig

 

Du ska få leka likt en vilding
Mamma kommer aldrig säga nej till bakning"för att det blir kladdigt"
Mamma kommer aldrig hålla dig inne bara för att du inte ska bli smutsig
Mamma kommer ha galna kalas för dig
Mamma kommer alltid älska dig

 

Du ska få lära dig allt mamma kan
Mamma kommer sätta regler och gränser för dig
Mamma kommer att försöka lära dig vad som är rätt och fel
Mamma kommer inte låta dig komma undan med allt
Mamma kommer alltid älska dig

 

Du kommer aldrig att vara ensam
Mamma kommer alltid göra allt för dig
Mamma kommer alltid älska dig


 

 




nu ni!

Här fångade jag en rejäl spark på film, äntligen! Ser ni den?



tadaaaaaa

Här har ni, era nyfikna små frön i en burk! Lägenheten som den är idag.

Vårat ofixade sovrum


Badrummet



I köket står älskling och lagar mat



Här är vardagsrummet och hallen.



Nu vill jag ha mycket feedback, vad tycker ni?


mammas och pappas älskling



Här är Mini 30 veckor gammal i magen precis. Hon har varit vild idag, det ska ni veta. Kulan är så fin så fin. Mini's pappa klappar mycket på henne, och han får ofta svar. Ligger hennes pappa bredvid mig i soffan och pratar simmar hon ofta åt det hållet hans röst kommer ifrån.

vecka 31(30+0)

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 12 nov 2009.
Din graviditet startade Tors 16 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 30 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 20 jan 2010
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.




Vecka 31: 12 nov - 18 nov 2009

 Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.




knäppa ideer

Jag har fått en fix idé att jag ska fixa och dona i främst vårat rum.
Först och främst ska jag måla insidan av våra garderober vita, för just nu är de i ful träfärg. Sen ska jag spraya klädkorgarna i guld!
Sen när vi väl köper en spjälsäng om vi nu gör det, ska jag spraya även den i guld tror jag allt. Det passar nog rätt bra i vårat rum med beiga väggar.
Sedan ska jag sätta upp en tygklädd tavla ovanför spjälsängen med ett tyg som jag nog ska måla på, det blir något rosa/guld/lila/svart mönstrat tror jag allt.
Sen ska prinsessan självklart ha en liten baby-lampa som lyser svagt i rosa och kanske någon halv sänghimmel. Det ska bli ett myshörn där hon känner sig riktigt säker.

Sen ska jag ju klä om vårat babynest vi köpt. Jag tror att det blir något i ljusrosa eller kanske lila.
SEN så har jag ju kommit på en briljant idé för att kunna klä om vår fula suflett. Jag ska fästa det med kardborreband. Det är svårt att förklara. Jag vill i alla fall ha ett vitt innertyg med silvriga stjärnor och ett svart vanligt yttertyg. Det kommer, om jag lyckas, bli så fint!

När jag ändå är inne i tygsvängen så kan jag ju också förklara att jag ska sätta upp ett kornblått tyg i köket för att avskärma där städskrubben är för att kunna utnyttja den ytan som annars inte används.

Ngot mer tygaktigt: jag ska köpa ett fint duschdraperi till badrummet, något i färg. Sen ska vi nog ta bort badkaret för att ha plats för en eventuell tvättmaskin där. Tills tvättmaskinen eventuellt kommer dit så ställer vi in skötbordet där, vilket är ultimat, då det är nära till vatten och man har en samlad plats att ha all babyvård på.

Det kommer bli så fint!

oväntat blod

Jag stod och duschade igår och spottade i badkaret. När jag tittade ner såg jag att det var en massa blod i badkaret! Skräckslagen drog jag undan duschdraperiet och kollade mig i spegeln med öppen mun för att se vart all blod kom ifrån. Då ser jag att det verkligen rinner blod från min näsa! Jag har aldrig någonsin blödigt näsblod, inte ens lite. Men igår bara forsade det ut kändes det som.
Efter ett tag slutade det men innan dess hade jag både hunnit ropa på Max, spritt språngande med klistrat hår i ansiktet och fått honom orolig. Jag blev beordrad att sitta ner och duscha ifall att något skulle hända.

Läskigt, minst sagt. Vet någon vad detta kan bero på?

föräldrautbildning och vildingen i magen

Imorse gick vi upp okristligt tidigt och åkte iväg till föräldrautbildningen som började 8:15 i Farsta Centrum. På kursen fick vi i en grupp på 7 gravida med sina respektive sitta och lyssna på en barnmorska, ställa frågor och diskutera.
Vi fick se en förlossningsfilm som var riktigt bra faktiskt. Vi pratade smärtlindring och fick prova på en Tens apparat. En tens apparat är en apparat som man har elektroder ifrån och de slutar i två klisterlappar som man fäster på ryggen och så får man elektriska stötar i den grad man vill ha dem. Man kan själv justera styrkan på impulserna. Den tror jag faktiskt att jag ska testa att ha som smärtlindring på förlossningen.

Ända från kvart över åtta till halv tolv härjade vår dotter i magen som om hon utövade alla gympaövningar som någonsin uppfunnits. Nu börjar dessutom styrkan i sparkarna tillta, till den grad att det känns riktigt obehagligt när hon tar i som mest. Inte ont men det känns rejält gör det.

Efter utbildningen skjutsade älskling hem mig och jag slocknade med en gång, helt utmattad.

Nu är jag vaken, Mini likaså, med råge! Sitter och väntar på min älskade man som strax är hemma och då ska vi äta mat!


hela jag är en stor bristning

Nu börjar jag lessna på att vara gravid. Jag har bristningar på lår/rumpa, tuttar och kärlekshandtag. Jag har tillochmed några på vaden(!?). Jag har gått upp ca 15 kilo hittills. Jag har ständigt ont i ryggen. Jag sover knappt någonting.
Ja ni ser, det mesta är tungt. Det enda som gör det värt är att det är för min älskade dotters skull jag gör detta. Hon är värd varje sekund. Det betyder inte att varje sekund blir rosaskimrig och helt fantasktiskt.

Jag börjar helt enkelt lessna på att vara gravid nu.

tips?

Någon som har tips på bra tygaffärer i stockholm? Jag behöver dels tyg till sufletten, dels ett med något guld/rosa mönster och ett kornblått.


veckan som väntar

Tisdag:
Föräldrautbildning 8:15-12:00
Köpa tyg

Onsdag:
Föräldrautbildning 8:15-12:00
Barnmorskan 14:00

Torsdag:
Skola 09:40-16:00
Eventuellt träffa Karolina

Fredag:
Skola 09:40-12:40
Idol

Lördag:
Fixa och dona i lägenheten

Söndag:
Fixa och dona i lägenheten

bullmamma med barn på höften

När jag tänker framåt tänker jag mig en söndagsförmiddag i mitt hem. Där bor jag med mina barn och vi bakar och blir mjöliga och köket ser ut som ett bombnedslag. Våra gäster kommer och jag öppnar dörren i rufsigt hår med ett av mina barn vant på höften.
När folk frågar mig hur jag vill att framtiden ska se ut, är mina enda tankar på att jag vill att min familj ska må bra, ska känna sig säkra och lyckliga.

Naivt kan tänkas, men man måste sikta högt..

tänk lite..

Fick en kommentar där jag blev krävd att uppdatera mer. Snälla någon, jag har precis flyttat och är helt utmattad av graviditeten. Jag uppdaterar när jag har något att säga.

bölar..

..framför Sex and the City filmen som går på tv nu. Vad skulle jag göra utan Max?


älskling

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 7 nov 2009.
Din graviditet startade Tors 16 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 30 apr 2009
Du är på dag 206 av 280. (73,6%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 2 fulla dagar (v29+2).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 20 jan 2010
Du har 74 dagar kvar till beräknad förlossning.

skola, möte sedan Idol

Om 50 minuter ska jag iväg till skolan för att gå på min enda lektion. Efter det tror jag att jag ska ha utvecklingssamtal med min mentor. Sen ska jag tillbaka hit till Alvik för ett möte som tar drygt en timme. SEN, hihi, massa sen, ska jag hem och städa inför ikväll.
Min lillasyster kommer nämligen ikväll, hon ska äta och sova här. Så jag, Max och syster ska se på Idol, äta godis och mysa. Min söta söta lillasyster ska sova hemma hos oss, i min lägenhet. Det är märkligt hur saker kan ändras så pass fort som de gjort under de senaste 8 månaderna.

Och för er uppmärksamma; ja jag ska städa och fixa lägenheten, vilket betyder bilder till er söta på vår lya! Det ni.

kulis


Den första bilden är från vecka 11, visserligen på kvällen och jag hade ätit rejält mycket. Men är det bara jag som inte tycker att magen har växt extremt mycket? Jämför de två bilderna, den första är från vecka elva och den andra är från idag, vecka 30.
Märkligt det där.

vecka 30(29+0)

Stora framsteg. Barnets hjärna fortsätter sin fantastiska utveckling. ända tills nu har ytan varit slät. Den här veckan börjar hjärnan få sina karaktäristiska veck. Dessa veck kallas vindlingar och gör att hjärnan kan få plats med fler hjärnceller.

Samtidigt som vissa saker utvecklas försvinner andra, som till exempel de superfina lagunohåren som täcker barnets kropp. Det kan visserligen finnas kvar fläckvis på ryggen och axlarna.

En gemensam måltid. Att äta ordentligt är viktigt under den sista tre månaderna eftersom barnet tar näringen direkt från dig för att bygga upp sitt lager och gå upp i vikt. Kalciumet från mjölken du dricker går direkt till att bygga upp barnets ben och järnet i vitaminerna ökar på järnförrådet som räcker tills barnet är mellan 6 och 9 månader gammalt. Protein är också viktigt de sista månaderna då det påverkar tillväxten av friska celler i hela kroppen.

Vikt och längd. Ditt barn väger omkring 1,4 kg den här veckan och är lite mer än 27 centimeter från hjässan till stjärten. Den totala längden med benen inräknade är cirka 40 centimeter.

Din graviditet Sjunde månadens klåda När det har gått så här långt är kanten på livmodern 10 centimeter över din navel. Den spända huden på magen kanske sticker och kliar och det är helt normalt. Försök att massera magen försiktigt, eventuellt kan du använda en mjukgörande kräm. Hur frestande det än är, riv inte - det kan göra klådan ännu värre. Det kan också klia på armar, ben, fingrar och tår.
Så säger experterna. Har du börjat göra i ordning åt ditt barn? "Det börjar bli dags att tänka på var barnet ska sova, i babysäng, vagga, korg eller i era sängar. Det börjar också bli dags att tänka på sängutrustningen.

ny vecka!!

Idag är det ju för tusan ny vecka, tiden bara springer iväg! Nu är det vecka 30 som vi går in i, alltså bara tio veckor kvar tills vår prinsessa kanske är här. Är det någon skillnad på bilderna nedan?



De översta två är från i lördags, då var Mini 28 veckor och 2 dagar gammal i magen. Den nedersta bilden är från idag, när Mini är 29 veckor gammal precis i magen.

morgonen är min sovtid

Eftersom jag knappt sover om nätterna funkar det rätt bra när jag har sovmorgon i skolan för då kan jag ta igen den missade sömnen på morgonen, för då kan jag sova.
Så nu sitter jag nyvaken i lägenheten och har precis ätit frukost. Klockan tio över ett börjar skolan och då har jag bara en lektion.

Till er som frågar om bilder på lägenheten, det kommer jag lovar! Imorgon kan det säkert komma upp bilder på vårat lilla krypin. Allt är inte klart ännu men det mesta står på sin plats, det är mest bara småfix kvar. Nu har vi till och med ett köksbord, härligt nog. Så håll ut, imorgon kan jag knäppa bilder.

mammas älskling


Idag är Mini 28 veckor och 5 dagar gammal i magen.

ofattbart

Igår kväll tog jag ett bad. Med magen upp ovanför vattenytan och hett vatten kände jag mig lättare än på länge i vattnet som gjorde mig så gott som tyngdlös. Mannen min satt på toalettlocket och masserade min arma rygg med ömma tag i det svaga ljuset från stearinljusen vi tänt.
Sen somnade vi utmattade i våran gemensamma säng, i vårat gemensamma hem tillfreds, och jag kunde inte minnas när jag var så lycklig senast.
Allt är långt ifrån en dans på rosor, missförstå mig inte. Men allt det där svåra blir på något sätt pyttelitet i jämförelse med allt det fina vi lyckats ordna för oss själva. Innanför dessa väggar är vårat hem som nu bara väntar på vårat lilla knyte. Vi har lyckats bygga ett tryggt bo för framtiden och jag trivs så otroligt bra.
Jag är så glad för att Max gör allt detta med mig, att han också vill detta. Jag älskar honom så fruktansvärt mycket och känner mig så oerhört tacksam för allt det han ger mig, dag in och dag ut.

favoritnamn till Mini uppdaterad

Här ska jag samla mina favoritnamn på min älskade Mini. Nu när vi vet att det är en tös är det såklart bara flicknamn som gäller, och dessa är de vi har än så länge.


Flicknamn:
Melissa
Isabell(e)
Rebecca(max favorit)
Nellie(max favorit)
Pixie(mellannamn)
Anna(mellannamn)
Tilde
Nicoline
Angelica
Emilia
Elin
Ellenor


Max kom på ett nytt, det fetstilta.

intensivt!!

Hela gårdagen spenderades åt flytt. Max och hans två kompisar hyrde släp och körde sakerna medan jag och Sanne var i lägenheten och ordnade med allt. Herregud vad vi slet. Fort gick det och i slutet av kvällen kunde jag och Max inte göra annat än att stupa i soffan, sucka och bara le åt att nu har vi vårat egna hem!
Vi somnade som två små barnrumpor vid halv ett inatt efter att ha hållit igång sedan klockan nio på morgonen.

Imorse åt vi vår första frukost här i lägenheten, så surrealistiskt men ändå så självklart!

Nu ska vi snart äta vår första middag, det blir kycklingspett i jordnötssås med ris till. Älskling var söt och köpte chips och dipp så det ska vi äta till efterrätt.

Jag är så lycklig, det känns som om jag drömmer. Allt som saknas är vår lilla dotter som ska fylla väggarna med bebisskrik och mys. Det är konstigt hur allt kan bli perfekt.