nervig

Ska snart åka och träna, och är nervös. Missförstå mig rätt, jag litar på Max, men det är jobbigt att vara ifrån lillan. Under tiden jag tränar ska Max gå på stan med Lillan och göra några ärenden. Nervigt! Visserligen kommer hon sova som en stock i vagnen, men ändå! Jag gillar inte att vara ifrån min lilla prinsessa.

Men! Det ska bli skönt att träna ska ni veta, få röra lite på fläsket, bokstavligt talat..

för tidigt

Eh ja, jag är vaken nu. Gick upp med Nickan och Adrian för att äta frukost och vinka av dem. Nu sitter jag och väntar på att lillan ska bajsa klart så att jag kan gå och lägga mig igen bredvid en varm Max.
Känns tråkigt att Nickan åkt nu. Det är en så fin tjej så det känns extra bittert när jag vet att hon bor så långt bort..

Idag ska ni få veta att jag ska träna! Klockan ett ska jag möta Karolina i Thorildsplan för att gå på friskis&svettis! Det ska bli sjukt skönt att få röra på sig ordentligt även om jag kommer att bli helt sliten efter fem minuter, haha.


Nu; blöjbyte och sedan sängen med en glad bebis. Till alla er morgonpigga: ha en fortsatt bra morgon. Till er andra när ni ser detta: godmorgon!


gör annat

Nu i dagarna har jag som ni kanske märkt gjort annat; varit med fina Nickan, myst med Max som varit hemma och då inte haft så mycket att skriva.
I skrivande stund sitter jag vid Max dator, med Nickans kille Adde i soffan. Max och Nickan är och handlar lite ingredienser till kladdkaka, mums! Ikväll ska vi bara ta det lugnt, äta massa gott och så. De två skåningarna ska sova här inatt och sedan gå upp tidigt imorgon bitti för att åka hem till skåneland, tråkigt nog!

trevlig dag

Idag åkte vi in till stan, jag Max och lillan. Där mötte vi Nickan och hennes Adde och så gick vi på stan i fleeeera timmar. Sanne mötte upp oss efter ett tag så gick vi någon timme till, supertrevligt.
Nu är vi hemma och jag är rätt slut i benen känner jag..

Nu: mysa med lillan som legat i vagnen hela dagen!

klänningar


Någon som kan tipsa som var det finns en klänning som denna? En långklänning med tryck alltså.

åååååh

Lillan vände sig nyss från rygg til mage!! Jag är superstolt just nu, haha!


Bevis

spånar

Anna Sophia Louisa

Anna Sophia Mira

Anna Sophia Tilde



synd

Igår såg jag de sista fem minutrarna på Körslaget som går på tv4 eftersom vi skulle se filmen som började efter att det var slut. Det var under de fem minutrarna som det avslöjades vilken kör som skulle åka hem. Gry Forsell tror jag programledaren heter gav beskedet att Team Rongedal hade åkt ut, den andra kören som trodde att de klarat sig blev ju såklart superglada! Sekunderna som följde fick man se en förvirrad Gry Forsell i bild, och sen annonsera att Team Rongedal inte alls åkt ut, utan att det var den andra kören, Team Gyllenhammar som åkt ut. Haha! Gud vad jag skrattade!
Oproffsigt gjort av tv4, roligt för mig!

smart?

Igår lade jag lillan i sin säng halv nio. Efter det passade jag och Max på att se en film på tv. Vi fick hela två timmar helt för oss själva i soffan, välbehövligt! Sen gick vi och la oss och somnade vid midnatt.
Lillan vaknade då kvart i fyra, så det var sjutimmarspasset som gick där! Då åt hon och sov sedan vidare till sju då det verkade vara morgon. Då fick Max ta henne och ligga i soffan så jag fick sova en timma till, skönt! Vad jag undrar är om vi ska göra dessa tider till den nya rutinen för då får ju jag och Max mer tid åt varanda.

Nu är vi uppe sedan ett tag tillbaka, eller jag och lillan i alla fall, Max sover vidare en stund.

Undrar vad dagen har att bjuda på.. Pissdåligt väder verkar det som i alla fall.


nyligen


Mamma och gosfian för bara någon timme sedan.

hur gulligt?

Nickan kom förbi här en snabbis även idag. Hon hade med sig en så fruktansvärt fin present till mig(ja, alltså till lillan såklart!). Hur gulligt är inte detta?


knäpp

Efter matning följer rapning.
Lillan är såklart den som förväntas rapa där hon ligger mot min axel. Men jag tycks alltid lyckas rapa jag med, de flesta gångerna är det jag som rapar först. Jag är ju knäpp..

lyckat

Jag hade supertrevligt igår med Nickan! Vi möttes i Alvik och tog sedan tunnelbanan in till stan där vi gick lite i affärer och fikade lite. Sen åkte vi hem till oss och här gjorde vi lite egen glass och såg lite på Let's Dance.
Nickan är verkligen en supergullig tjej! Det känns skittrist att hon bor nere i Skåne, det är ju så långt bort. Förhoppningsvis ska de upp hit fler gånger framöver och vi kanske kan åka ner.
Idag ska vi kanske träffas igen, men då med våra pojkvänner också. Förhoppningsvis kan de komma hit.




Nickan och lillan

byebye


Nu ska vi snart ge oss av tror jag allt, väntar bara på Nickan's klartecken.
Klämmer i lillan en sista slurk så att hon är mätt och belåten i vagnen ett tag.

finbesök

Idag får vi finbesök här i stockholm. Nämligen Nickan, en supergullig bloggläsare från skåne ska hälsa på mig och lillan. Vi har pratat genom bloggarna i princip från det att jag startade bloggen. Hon var den första som någonsin kommenterade i min blogg tror jag.
I alla fall, hon kommer hit någon gång vid två tror jag allt, och det ska bli spännande att träffa henne face to face.

Så nu städar vi här hemma, inte kan det se för taskigt ut när vi får sådant finbesök inte! Det är bra när vi får gäster, då har jag en anledning till att städa ordentligt.

livet som mamma

Känslorna om förlossningen har nu hunnit ikapp mig och jag känner mig nästan snuvad på det underbara i och med min operation. Jag är rädd för att föda vaginalt igen även om min barnmorska förklarade att jag inte alls fick en sfinkterruptur* utan att jag bara fick en djup vaginal ruptur. Ändå känner jag att själva förlossningen med värkarbetet och allt inte är särskilt farligt alls.

Kroppen har återhämtat sig fruktansvärt bra. Downstairs ser och känns nästan precis som innan lillan tog sig ut där. Än är det inte helt läkt men det är fritt fram för att ha sex enligt min barnmorska. Och ja, jag kan erkänna att vi travar oss ditåt även om jag är väldigt nervös, men något fullbordat har ännu inte genomförts..
Bristningar har jag men de stör mig inte särskilt mycket faktiskt. Jag har på tuttarna, magen, insida låt, kärlekshandtag, utsida lår och några till och med på vaderna. De som syns mest är de på insida låt och kärlekshandtagen men äsch, de bleks och det är ju helt klart värt det! Magen drar ihop sig mer och mer och är nu bara en kula längst ner på magen med lite slappare hud på. Kan liknas med en jäsande deg, så känns den! Jag har 3 kilo kvar till min inskrivningsvikt och fem till vad jag vägde innan jag var gravid. Allt detta utan några större ansträngningar alls för att försöka gå ner det!
I övrigt kan jag då och då få ont där de försökte sätta EDA på mig. T.ex. om jag står framåtlutad en längre tid ömmar och strålar det.
Tuttarna är mjölkfyllda och ändå hängiga. Men med så stora tuttar som jag haft och har fanns det nog ingen annan utväg. Tur att det finns en fin uppfinning som heter BH. Amningen den första veckan var hemsk. Jag hade blödande sår och det gjorde så ont! Då är det att rekommendera en amningsnapp, det är en slags plaskgrej man sätter på bröstvårtan som hjälper jättemycket! Det tog ungefär en månad tills dess att amningen funkade exemplariskt, vilekt är väldigt vanligt så ha tålamod. För mig är amningen oftast mysig men kan också vara rätt stressande ibland, vid ett fåtal tillfällen.

Blödningen slutade efter ungefär en och en halv månad eller så. Eller det var bara de första tio dagarna det verkligen kom blod, sedan dess minskade det varje dag. För er som inte vet; efter en förlossning får man något som kallas för avslag, vilket är en blödning som kan pågå i upp till åtta veckor. Man blöder från "såret" i livmodern där moderkakan tidigare satt fast. Det kan ofta lukta päck, vilket det verkligen gjorde för mig. Det luktade verkligen som om ett djur krypit in, dött och sedan ruttnar i mufflan på en!

Sömnen har jag inte haft några problem alls med. Jag är en bortskämd mamma har jag börjat inse. Lillan sover som ni vet hela nätterna och då sover även jag. Jag är pigg som tusan käns det som även om jag såklart ibland känner mig seg. Jag tror att det faktum att jag får sova har hjälpt mig psykiskt. Man blir knäpp utan sömn.
Som förälder känner jag mig väldigt stolt och lugn, det märker nog även lillan av och jag tror att det har stor inverkan på hur hon är som bebis. Jag känner mig tillfreds med att vara mamma och är verkligen lycklig.

*Sfinkterruptur är en bristning i underlivet där man spricker till ändtarmen i olika "grader". Ni kan läsa mer om det HÄR.

på begäran

Nu är vi hemma från BVC igen. Det gick superbra och lillan var som alltid snäll. Hon verkade gilla massagen eftersom hon sov sig igenom den större delen. Det var kul att se alla andras bebisar och prata och diskutera lite sinsemellan. Självklart var jag och Finni yngst, men det gjorde inte så mycket. Vi var snyggast där så det kändes bra, haha!


Fick en förfrågan om att jag skulle göra en sammanfattning såsom Finni precis gjort om hur allt har gått, läkt och känns nu efter att vi fått lillan. Självklart kan jag det! Börjar knåpa på den nu och publicerar den om ett litet tag, så håll utkik!



lyckligt lottad

Igår slog lillan igen ögonen vid kvart i elva. Då fick jag och Max lite ensamtid som vi utnyttjade till tusen. Att kunna krypa upp nära nära hans i jämförelse stora kropp och snusa in hans doft är få förunnat, och sker inte särskilt ofta. Så jag njöt till tusen av att bara kunna andas tungt på hans bröst. Vi pratade namn, på allvar för första gången! Just nu är vi båda två väldigt inne på Louisa faktiskt. Max gillar smeknamnet Loo, jag gillar Lollo. Jag vet, man ska inte döpa någon till ett annat namn än vad man tänkt kalla det, men; jag gillar lite längre namn som faktiskt har fina smeknamn!

Sen somnade vi nära varandra, jag och Max. Jag vaknade inte förräns vid sex!! Inte förräns då vaknade lillan och ville ha mat. Alltså sju timmar! Är jag bortskämd eller bortskämd?

Idag då? Jo idag är det första föräldraträffen på BVC, babymassage står på schemat!

chocolate fudge brownie

Nej, jag kan inte hålla mig, glassen är så god. Mina största laster är just choklad och glass, då blir chokladglass oemotståndligt..

Dagen har varit lång. Kom hem hit imorse vid halv elva ungefär. Sedan åkte vi mot söderort vid ett där jag mötte upp Karolina som nyss kommit hem från Indien. Vi tog en lång promenad i det fina vårvädret. Sen gick jag hem där jag umgicks med lillans moster och hennes kille och hans kompisar.
Vi åt middag med morfar och sen promenerade jag hem till Max föräldrar som fick träffa lillan en stund. Hon tyckte farfar var väldigt rolig och kunde inte släppa honom med blicken.

Nu är vi äntligen hemma igen och jag ska krypa upp i soffan med Max.

tom?

Fick en fråga om huruvida jag och "Tom" har glidit ifrån varandra. Jag antar att du menar Max? Och nej det har vi inte. Våran relation har såklart förändrats och blivit på andra villkor i och med att vi inte har lika mycket tid för varandra. Men jag anser inte att vi glidit isär nej.

utvilad

Jag och lillan slog igen ögonen vid halv elva igår, och hon sov till kvart i sex! Det är mer än sju timmar sammanhängande sömn! Sedan dess har vi sovit kanske fyrtio minuter åt gången men det gör mig inget alls, efter en sådan här natt är jag på topp, nästan.

Idag ska Max på kurs, middag och företagsfest med sitt jobb. Jag ska i eftermiddag åka hem till mormor där hon får ta en timmes promenad med lillan medan jag går in på gymmet för första gången på tio månader! Sedan sover vi där eftersom Max nog blir borta halva natten.


Nu myser vi i soffan, jag och lillan. Hon är en gnällig bebis idag, men lika söt för det!


igårkväll

Såhär söt var lillan igår i sin pyjamas hon fått av sin farmor och farfar.


fnitter

- Ååh katastrof, konkurs!


Haha det är sååå kul när han Håkan säger det i reklamen! Älskar när han säger "Håkåå, no Hååkån, Håkan! Hur får han stavningen Hakån till att uttalas som Hååkåån. Haha ja jag har inte så mycket att göra, då finner man nöje i de minsta av saker!

lillan&pappa


Är det bara min man som går såhär med barnvagnen? Han vill gärna köra den, men han gör det så nonchigt på något sätt, med en hand som ni ser.


två månader



Här är min lilla gosfia på sin två månadersdag. Idag är hon ytterligare en vecka äldre.

Max del i bloggen

Fick en fråga angående Max exponering i bloggen. Personen undrade varför jag inte lägger upp bilder på oss alla tre. Jag har förklarat detta förr men kan ta det ännu en gång; Max vill inte vara en särskilt stor del av bloggen. Det måste jag respektera. Varje bild jag lägger ut på honom frågar jag om lov för.



En av de bilder jag lagt ut förr på vår lilla familj.

motsatser

Igår sov lillan nästan heeeeela långa dagen. Hon var kanske vaken sammanlagt tre timmar från klockan nio på morgonen till halv tio på kvällen. Hon sov sig helt enkelt genom dagen.
Idag har hon sovit sammanlagt en timme sedan klockan halv nio imorse. Hon har ätit och ätit och ätit och gymmat och kikat och gnällt. Nu tankar hon inför natten för jag sitter med tuttarna framme stup i kvarten. Kanske blir det en lååång natts sömn? I och med att hon varit vaken hela dagen kommer hon väl ta igen det inatt, förhoppningsvis!
Ska försöka få henne att somna vid nio, då sover hon kanske, med lite tur, till sex-sju någon gång. Vi får se helt enkelt.

Min lilla snutta, hon är så söt så att jag bara dör. Hon ler, hon skrattar, pratar, ropar och bara glor. Hon är så fulländad, så otroligt perfekt. Ibland när man vänder ryggen till hör man helt plötsligt att det smackas från henne. Då har hon petat ut nappen och ligger och suger på handen, så söt är hon! Däremot försöker jag då peta in nappen igen, för jag vill inte att hon ska börja suga på tummen. Men men, söt är hon i alla fall här hon ligger och ögonen går i kors, snutt snutt på nappen, suck, blunda lite, nej nu missar jag något, ping, upp med ögonen. Ja ni förstår; SÖT!

tillbaka

Igår eftermiddag åkte vi till IKEA med mormor. Därefter åkte vi hem till henne för middag, vid kvällningen orkade vi inte åka hem så vi blev kvar för natten. Lillan sov från halv tio till halv fyra, åt en kvart och sov sedan tre timmar till, åt en halvtimme och sov sedan till halv nio, helt otroligt!

Idag har jag och lillans mormor städat heeeeela lägenheten! Man tror att det går snabbt och är lätt för en lägenhet på 42 kvadrat men icke.. Hjälpen uppskattas enormt!


Max är hemma om en timme ungefär, då ska vi äta IKEA köttbullar med potatis, lingonsylt, rårivna morrötter och sås, mums!


Angående namn på lillan: för mig heter hon inget just nu, känner mig för på olika namn. Just nu gillar jag Louisa, vad tycks? Jag är knäpp, jag vet, jag måste bestämma mig! Inte blir det bättre av att Max tycker att hon är en Tilde, åååååh det är så svårt!


Min lilla halvt namnlösa knoddis, vad ska du heta?

nu åker vi


Lillan tycker tydligen att jag borde klippa håret, hon försöker själv slita av det!
Så nu åker vi till Vanessa och försöker göra något med kråkboet!

vilken?

Jag har funderat på att jag och Max ska ta en kväll då vi äter middag och går på bio! Jag har två filmer som jag vill se: Remember Me med Robert Pattison och Valentines Day med en hel rad skådisar. Är det någon som sett någon av dem eller rentav båda?



Vilken är bäst? Vad tyckte ni om dem?

usch

Satte mig nyss i soffan, och så kom det en pust av något som luktade äckligt. Till min stora fasa var det jag! Åh jag luktar päck!! Det är verkligen hög tid för en rejäl dusch. Småbarnsförälderns fördelar? Hormoner och tidsbrist ger en inget större val, man får lukta päck tills dess att duschtillfälle ges. I mitt fall är det om två timmar då Max kommer hem.

till min stora glädje ska jag klippa mig imorgon! Hos min favoritfrisör Vanessa! Hon har klippt mig i tre år nu, jag blir alltid lika nöjd. Hon är mammaledig men tar ändå hem mig och klipper mig för ett bra pris. Så äntligen ska skatboet ansas!



Häromveckan när vi var på barnvagnsmarschen i Kungsan. Jag, Sanne och Ehlinne!

rutiner?

Igår somnade vi alla tre vid 23, och lillan vaknade inte förräns halv fem, då åt hon och sen la jag tillbaka henne i hennes säng tror jag. Sen vaknade hon när Max gick upp halv sju. Då var vi vakna till halv åtta sen somnade vi om till halv elva!
Så morgonen blev en sovmorgon, superskönt.

Nu myser vi här hemma och gör inte många knop..

heeeemmmaa

Phu! Nu är vi äntligen hemma igen. Vi har som skrivet gått på stan med Tant Sanne idag. Vi sprang på Elena och Luisa i stan också!
Jag köpte en sommarklänning med tillhörande "trosa" till lillan, som förövrgt sov sig igenom nästan hela vistelsen. Ni kan ju gissa att det var en hungrig tjej som vaknade när vi kom hem.
Så nu är vi båda mätta och belåtna, och älsklingen ligger och tränar nacken här bredvid mig.


Vad nu? Jaaaa ni, inte ett smack. Sitter och suktar och längtar efter Ben&Jerry's! Ååh vad gott det skulle vara. Kanske kanske kan locka med mig snygga Lyddan ut på en prommis om hon är hemma. Då ska jag köpa glaaaass!

bortskämd

De senaste två nätterna har min lilla älskling somnat själv i sin säng runt elva och sovit till runt halv fem, då har jag matat henne och sedan lagt tillbaka henne och då sover hon ungefär en timme, tills hennes pappa går upp. Då ger han henne en ny blöja, och sedan får hon ligga med mig i sängen , äta lite och sedan somna om till halv nio ungefär. Alltså förstår ni vad skönt att få lite rutin på henne? Min lilla gosfia!

Nu gymmar hon och pratar med leksakerna i gymmet och jag ska snart ta och äta lite frukost är det tänkt. Senare idag ska vi möta Tant Sanne och gå på stan, tjoho jag får komma uuuut!


Här ser hon ut som en liten glass, haha!

tips

Nu när jag gått igenom en förlossning vill jag delge mina erfarenheter och lite tips. Jag önskar att jag hade fått lite mer råd innan min förlossning gällande t.ex. födelseställningar för att minska bristningsrisken och att man ska fokusera på att lyssna på barnmorskan under utdrivningsskedet.

Här är mina råd:

Om du vill minska belastningen "nedåt" alltså mot ändtarmen så är t.ex. att föda liggandes på rygg eller på pall inte att föredra då det kan till viss del öka trycket nedåt. Jag skulle föreslå att föda på alla fyra, knä eller liggandes på sidan. Detta gäller alltså enbart vid utdrivningsskedet. Jag är nu ingen expert utan säger detta utifrån mina egna erfarenheter.
Sen vill jag också ge er alla blivande mödrar att lyssna ordentligt på er barnmorska! Prata med er mvc barnmorska om råd under krystvärkarna, där hon instuerar er hur ni ska andas mellan värkarna och under de värkarna ni kanske inte får trycka på så mycket som ni känner att ni kan. Lyssna alltså så mycket som möjligt, det gjorde inte jag då jag var alldeles för nervös och hög för att lyssna på det hon sa. Jag hade ingen information sedan tidigare som jag kunde fokusera på. Så lyssna noga, och be er partner att vägleda dig extra i det barnmorskorna säger då du själv kanske inte uppfattar helt vad de säger då du antagligen är hög på smärta och adrenalin.

Sen kan jag också föreslå för er som känner att ni inte vill ha något så agressivt som EDA; ta en spinalblockad. Det är en mildare ryggbedövning som håller längre tid och inte är ett lika stort ingrepp som EDA är. Detta kan jag enbart föreslå eftersom EDA inte fungerade på mig. Spinalblockaden sätts på samma sätt men med en mindre nål och inte lika långt in. Denna gjorde mig som en ny människa, och det enda jag kände var trycket nedåt, guld!


Jag vill också uppmana er som har frågor att fråga på, om vad som helst gällande förlossning och tiden efter. Jag kan inte ge allvetande svar men jag kan ge mina erfarenheter och råd.

misströsta ej

Som ni alla säkert vet kom min lilla fem dagar innan beräknad födsel. Dagen innan hon föddes släppte slemproppen. Innan dess hade jag inga känningar what so ever! Jag kände verkligen efter och det enda jag hade då och då var vad jag tror är förvärkar. Alltså knappt ingenting.
Så till er som väntar på att få den efterlängtade smärtan; misströsta ej bara för att ni inte "känner något" för det behöver inte betyda någonting. En förlossning kan starta på en rad olika sätt, även utan förvarning vilket många av oss fått erfara.
När jag var innepå kontroll den 14e januari sa de att det inte var dags än på några dagar i alla fall. Tji fick dom och chock fick vi!

Så känn ingen hopplöshet men hoppas inte på för mycket på samma gång. Boka in saker att gör; fika med kompisar för "en sista gång" innan erat mirakel kommer och gör er sällskap. Passa på att ta en rejäl vända på stan, gör saker så går den tid man trodde skulle vara så oändlig mycket fortare ska ni se.

Själv var jag inställd på att gå just två veckor över tiden, bara för att jag inte skulle bli besviken. Nu när jag har mitt lilla knyte här så inser jag att de två veckorna hade varit värt det självfallet. Man har väntat i nio månader, varför inte två veckor till? Jag vet att det är svårt att tänka så när man går där med den tunga magen, uppsvällda kroppen och längtar efter både bebis och sin vanliga kropp, men tro mig, fortare än snart har ni erat barn hos er. Swoosch säger det sedan är de två månader och ligger och flaxar med armar och ben med ett flin i ansiktet i sängen bredvid er, som min lilla gör nu!

till alla er blivande mammor



Snart har ni era knyten hos er såhär som jag har, overkligt men ändå glasklart!

justdetja

Glömde berätta att vi var på läkarbesök med lillan också. Hon sov verkligen djupt när vi kom in dit så blev hon väckt och då verkligen gallskrek hon och ville verkligen inte ligga och bli undersökt. Så jag fick bära på hene och då passade hon på att pinka ner mig.

I alla fall, det var lite lyssnande av hjärta och lungor och så kände läkaren på hennes höfter och så.

Sen så var det den vanliga mätningen och vägningen. Hon väger nu 5200 gram och är 58 centimeter lång! Hon växer så att det knakar min lilla, snart stora, älskling.



pustar ut

Nu är vi hemma igen!
Kvart över elva hade vi tid på MVC i farsta, och jag var skitnervös! Jag var under uppfattningen att återbesöket handlade om just gynundersökningen, att det liksom var det viktiga. Fel hade jag, då hela besöket gick ut på att prata om förlossningen och diskutera lite. Sen när vi gjort det blev jag frågad om jag ville bli undersökt.
Det tackade jag ja till, då jag ville höra hur pass det stod till.

Det var inte alls så farligt som jag trodde att det skulle vara! Det gjorde knappt ont förutom på ett ställe där jag tydligen blivit mycket sydd. Det hade läkt fint och hon sa att det såg bra ut! Phu!

Jag var innan besöket också rädd för huruvida jag skulle kunna föda fler barn pga min bristning, att det då skulle vara större risk att brista ännu mer nästa gång. Där hade jag också fel! Jag hade inte spruckit alls så mycket såsom jag trodde att jag hade, hon sa också att jag definitivt kan föda fler barn vaginalt och att risken att spricka ännu mer var mycket mindre.


Sen till mitt glädjebesked! Jag har gått ner ytteligare 2,5 kilo! Så nu står vågen på 64,5! Bara 4,5 kilo kvar till vad jag vägde innan jag blev gravid! Summan av kardemumman är alltså bra dag!

rädd mamma!

Okej, jag sitter nu här med en klump i magen. Om en timme ska vi vara i farsta för efterkontrollen.. Jag är verkligen jättenervös! Man tycker ju att downstairs bode få vara ifred nu efter att ha gått igenom en förlossning, men icke picke pö, där ska grävas och undersökas.
Trodde inte att jag skulle vara såhär nervös. Uppenbarligen är jag det, och det är så irriterande. Jag är mer nervös inför detta än vad jag var för förlossningen, hur knäpp är inte jag?

Det måste ju göras, så det är väl bara att ta tjuren vid hornen.

rädda mig!

Jag kommer inte uuuuut! Jag blir knäpp av att se det fina vädret när jag inte kan komma ut! Ja, det är en förbannad bil som står och blockerar min enda utväg! Jag blir knäpp knäpp knäpp!


älskade ängel



Min lilla prinsessa i sin sjysta sparkdräkt hon fått av sin Tant Malin!
Hon övar för fullt på sitt gameface känner jag!

pang!

Idag är det den femtonde mars! Idag är alltså lillan två hela månader! Två månader! Fortsätter det i denna takt så är hon väl arton om bara några dagar.



Däckad lulla på mammas tutte i lördags!

seg

Ja vi blev kvar hos lillans mormor igår! Max kom sent dit, efter att ha slutat jobbet och fixat lite, så sov vi och lillan sov från elva till halv sex, alltså andra natten med sammanhängande sömn!

Nu är vi i alla fall hemkomna och kraschade i soffan. Mycket mer än så har jag inte att bjuda på gott folk!


mormordag

Idag jobbar Max så jag och lillan spenderar dagen med hennes mormor. Superskönt för mig för hennes mormor gör allt för att underhålla henne; sjunger, tjoar, skrattar och pratar. Det är action non stopm med mormor ska ni veta, och lillan tycker det är superkul. Eller ja hon flaxar med armar och ben, gäspar lite och tittar storögt på människan med glasögon.

Så idag ska det lagas matlådor och det tvättas. Det är så skönt när vi kommer hit för vi får sådan hjälp, vi får med oss mat hem som jag kan lägga i frysen vilket underlättar när man har en liten bebis som tar tid, då slänger man bara in matlådan i micron istället för att ställa sig att laga mat. Dessutom kan Max ta med sig till jobbet. Så får vi tvätta lite också eftersom vi inte får tid i vår tvättstuga så ofta. Det underlättar så mycket och vi är väldigt tacksamma.

Vi kom hit vid tjugo över elva och var ute och gick i två timmar i det fina vädret. Lillan sov hela promenaden igenom.

Vi ska även göra egen glass! Chokladglass blir det, sjukt gott!

chockad

Vi somnade alla tre prick klockan tolv igår..

Klockan sju(!?) vaknade lillan! Förstår ni!? Sju timmar!! Då åt hon och sen sov vi vidare till halv nio! Mirakelbebis..


Namndiskussionen fortsätter, och inte fan går det framåt för fem öre.

nu är det morgon

säger min kära dotter(testar att inte kalla henne för Tilde). Ja som sagt, hon har gjort morgon nu och sprattlar som en toka i babygymet, det ser ut som en liten propeller på golvet!
Känns som om hon börjar göra lite rutiner för sig, hon vaknar nämligen oftast runt halv nio och vill äta en halvtimme eller så och sedan är det dags att börja dagen.


Nu till namnproblemet.. Sitter och hatar mig själv för att jag hade så bråttom, story of my life! Pratade med Max igår och han verkar också lite osäker men vet inte vilket annat namn hon skulle kunna ha.

Nicoline
Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 192
Antal män med namnet i Sverige: 0

Isabell
Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 5702
Antal män med namnet i Sverige: 0

Rebecca
Populäritet idag: Minskar trend ner
Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 14272
Antal män med namnet i Sverige: 0

Mira
Populäritet idag: Ökar trend upp
Placering på namntoppen 2009: 62
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 2361
Antal män med namnet i Sverige: 1

Alicia
Populäritet idag: Ökar trend upp
Placering på namntoppen 2009: 29
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 6781
Antal män med namnet i Sverige: 0

fler frågor

Hur är allt nu efter din förlossning?Har du läkt ordenligt och är återställd "där nere"?
Eftersom att jag sprack så pass mycket som jag gjorde är jag ännu inte helt återställd, är ännu lite svullen och öm.

Är det någon skillnad på att ha sex nu efter förlossningen?
Vi har inte haft sex ännu pga min förlossningsskada, jag har valt att vänta tills efterkontrollen som är nästa vecka. Känner mig nervös och rädd faktiskt. Tycker att det är synd att det hymlas så mycket om just denna del, därför väljder jag att berätta. Ni andra; känn ingen press!

joo

Jag håller med er som kommenterat, det är nog väldigt vanligt att tveka på namnvalet just därför att det är ett så pass stort och efterhängande beslut! Och det är också sant att speciellt jag var inne på lite mer ovanliga namn men ändå föll beslutet på Tilde, som jag nu känner mig osäker på. OM det nu skulle bli så att vi bytte, skulle det bli knäppt? Hon har hetat Tilde i nästan två månader liksom. Å andra sidan blir det kanske en rolig historia att berätta sen..


dumt?

Jag var den som pushade för att vi skulle bestämma ett namn på vår dotter.
-Kom iiigeeen nu älskling, hon ser väl ut som en Tilde? Bra då tar vi det! sa jag..

Det har jag fått ångra mig för. Varannan dag blir jag ambivalent över namnet Tilde. Det är så sött, och känns inte så självklart som ett namn borde göra. Hon är så alert och kavat så namnet Tilde blir ibland för sött för henne, även om hon är obeskrivligt söt!

Är det här vanligt? Jag känner mig så hemsk men tänker ofta att Nicoline hade passat henne bättre, men då smeknamnet Nikki..

Aa jag vet inte, vissa dagar känns det självklart, andra vill jag bara byta namn på henne.

frågor

Hur många läsare har du per dag?
Jag har mellan 250 och 350 läsare per dag.
Hur mycket vägde du från början?
Innan Tilde flyttade in vägde jag 60 kilo, jag vägde 63 vid min inskrivning på mvc
Hur mycket vägdu du som mest under graviditeten?
Jag tror att jag hamnade på 81(!!) kilo.
Hur mycket väger du nu?
Sist jag vägde mig, vilket var två veckor sedan, vägde jag 67 kilo, men jag tror att jag nu gått ner för byxorna sitter lösare.
Hur var det att träffa din gamla klass? Hur var dom med tilde?
Det var roligt! De flesta var så söta så, de såg glada ut!
Du sa att du kände dig osäker med namnet tilde, skulle du kunna tänka dig att byta ut det?
Ja ibland kan jag känna mig riktigt osäker på om vi valt rätt, ibland känns det helt fel. Så då skulle jag kunna tänka mig att byta ut det, skulle jag göra det skulle det vara Isabell eller Nicoline jag skulle välja. Är detta knäppt?

shoppat

Idag har jag köpt ett transparent puder och ett aprikosrosa rouge från MUS. Sen kpte jag två par tights från Gina och ett fint linne från H&M som jag dessvärre ska lämna tillbaka då det var för stort.
Vi tog alltså en sväng förbi stan på vägen hem, jag och Tant Sanne. Jag var nämligen och hälsade på min klass idag för de var inte där i förrgår när jag kom dit.

Tilde har sovit nästan hela dagen och bara ätit fyra gånger, och sover nu sött här i soffan.


Sitter och är så stört godissugen men projekt viktnedgång har nu satt igång! Jag har 7 kilo kvar till matchvikt, och går gärna ner tre till efter det. Så nu ska jag försöka sluta äta massa godis. Maten jag äter är oftast nyttig men det är på godiset det faller.

häromdagen


Jag, Sanne och Ehlinne häromdagen i kungsan

varför Tilde?

Fick en fråga angående namnvalet på lillan. Vi hade ju som ni vet en rad olika och de flesta var rätt "ovanliga". Varför det inte blev något av den är för att hon passade helt enkelt inte i något av dem. Men ändå känns Tilde inte fortfarande helt självklart ännu, konstigt nog.

Sen mellannamnen är släktnamn på min sida, jag heter Anna Sofia Klara. Så vi ändrade bara stavningen på Sofia till Sophia för vi tyckte det var finare.


lång dag!

Idag åkte jag och Tilde hemifrån halv elva och mötte Ehlinne och hennes son Zackarias för att sedan möta Sanne och Alina memd deras små. Vi gick barnvagnsmarschen som började i kungsan och slutade i gamla stan där vi åt lunch.
Sen åkte jag till min gamla skola och hälsade på en snabbis och väntade där tills tant Sanne slutade. Sen gjorde vi sällskap hem.

Ja så jag var borta från halv elva till ungefär halv fem! Lång dag men det har gått riktigt bra med Tildisen.


Nu: kraschad i soffan med en söt bebis.

jag har barn?

Det ligger en sovande bebis bredvid mig här i soffan, hon snuffar och buffar i sömnen. Hon sover med händerna över huvudet och med tunga andetag ser hon så fridfull ut. Hennes lilla lilla näsa ser ut som en marsipanbit, hennes läppar darrar ibland för att hon suger i sömnen, hennes ögonbryn rynkar sig ibland, vad drömmer hon om? Benen cyklar lite sakta i sömnen, där ändarna, de små små tussiga fötterna är prydda av alldeles för stora strumpor.

Eeeeeeh, det där är min dotter! Det slår mig som en handflata i ansiktet, det är min dotter! Jag kan inte säga det många gånger nog, det är min dotter! Jag har alltså fått barn, och är nu mamma. Mamma! Eeeeh, det här är något som jag nog aldrig kommer kunna anamma, förstå till fullo.
Hoppsan det där är min dotter, slog det mig nu, igen! Kommer det någonsin att sluta förvåna mig?

Kommer jag om 15 år stå på ICA och köpa tamponger med en 15årig tjej och helt plötsligt bli slagen med konstaterandet igen? Nämen, det där är ju min dotter och nu har hon fått mens!
Kommer jag möta henne på stan och även om hon är fem meter framför mig kommer jag inte förstå att det är min dotter som kommer gående.
Kommer jag gå till dagis om två år för att hämta min dotter och sedan stå där, plötsligt undrande över vad fan jag gör där. Just det ja! Min dotter ska hämtas.


Upp till bevis antar jag. Tills dess; eeeh det ligger en bebis här bredvid mig. Justja! Min dotter!



inget annat än kärlek


skitsnö, skitbilar

Snöhögarna ligger kvar, inte minst längst och på trottoaren på vår gata. Problemet blir att det är snövallar på båda sidorna om utgången från vårat hus till gata, och självklart parkerar det alltid någon skitbil mitt i vägen. Hur ska jag då ta mig ut med vagnen!? Det är det ENDA sättet för mig att ta mig ut härifrån utan bärhjälp, så hur fan ska jag ta mig ut!? Det gör jag inte!
Hatar snön, hatar bilarna som parkerar för min utväg! Eh ja, jag blir bitter av att ruttna inne..



Jag och Tilde har inget annat val än att hålla oss inne, kanske borde knyta ihop en massa lakan och klättre ner för balkongen?

max humor



Den här låten tycker Max är superkul av någon anledning..

godmorgon

Nu ligger jag och Tilde här i soffan, Max sover fortfarande. Natten har varit helt okej, har ingen koll på när jag varit vaken eller sovit, vet bara att Max bytt blöja på henne två gånger för hon bajsade så mycket haha! Det är en riktigt bajsbebis det där ska ni veta.

Och idag då? Ska försöka ta mig ut på en promenad och sen plugga..

kläder? pyjamas?

Som jag har nämnt så drar fortfarande Tilde storlek 50 i kläder, de sitter perfekt! Däremot har vi mycket mer kläder i större storlekar såsom 56 och 62 så kan hon ha dem längre. Men vi har väldiga problem med att ha henne i pyjamas, hon lyckas alltid bajsa eller kissa igenom då.
Varför? Tilde liksom "kryper" uppåt när hon ligger ner, hon skjuter ifrån med benen och åker successivt uppåt i sängen vilket resulterar i att blöjan dras neråt och det då läcker. Pyjamasarna i storlek 50 sitter löst på henne, vilket pyjamasar ska göra men då kan vi inte ha henne i pyjamas utan hon sover då i en body. Hur har de tänkt att det ska fungera? Fungerar det med era barn i pyjamas?

mysis


som jag befarade..

.. så svarar ingen av er som kritiserat.

Men ni som gett er synpunkt; Tack för att ni bevisar att det finns kloka människor här!


Jag är i alla fall nyss hemkommen från en dag i Kista. Jag och Tilde åkte dit med Tant Sanne. Tilde har varit supersnäll hela dagen, mestadels sov hon. När det blev dags för mat så letade vi upp amningsrummet. Då ligger det en våning ner, utan någon ramp, rulltrappa eller fungerande hiss! Så till slut hamnade jag i väntsalen på bion och slängde fram mina sprängfylla tuttar, jättekul.


Jag sitter och dör i soffan, Tilde ligger och gurglar och pratar med ett leende spritt över hela ansiktet. Hon är så förbannat söt min dotter så man vill ju bara pussa på henne till fördärvelse!


Ikväll: thaimat, mys och njuta av Max sällskap då han börjar praktisera på måndag igen efter att haft lov nu i en vecka.





Funderar på att ha en frågestund men vet inte om ni har några frågor; Så vi kan väl testa och se om någon är manad och undrar över något.

Max roll som pappa?

Ni är många som reagerat på mitt förra inlägg angående att Max tog henne "en natt". Jag förstår precis vad ni menar, för ni tror tydligen att Max inte tar sitt fulla ansvar som pappa.

Vad jag då vill klargöra:

För det första kan Max inte ta henne varannan natt för jag orkar rent av inte att pumpa ut mjölk hela dagarna för att han ska kunna mata henne om nätterna. Dessutom dör typ mina tuttar av att inte amma Tilde under sju timmar, de blir sprängfyllda! Och det är just vad som behövs om nätterna med Tilde; tuttar! Hon blir hungrig och vill tröstas av att ligga vid bröstet, det kan inte Max tillgodose förstår ni givetvis?

För det andra så tar Max t.ex blöjbyten andra nätter och hjälper till så gott han kan, men som sagt är det tutten som gäller om nätterna för våran lilla tuttlisa. Tilde skriker inte om nätterna, så några vaknätter blir det aldrig. Hon mest gnyr och det löser tutten på tre röda, så någon större ansträngning är hon inte om nätterna. Det är ungefär ett eller två blöjbyten och två eller ibland tre matningar. Blöjbytena tar oftast Max och matningarna tar jag självfallet.

Och för det tredje så ja, Max har träffat kompisar men inte en enda gång sedan Tilde kom festat. Han har fått utrymme för att träffa sina kompisar vilket jag tycker är självklart! Han erbjuder mig att ta Tilde och ber mig pumpa ut för att jag ska t.ex. kunna träffa mina kompisar också, men jag vill rent av inte vara ifrån henne på det sättet ännu. Han säger ofta att jag borde åka iväg själv och t.ex ta en fika med kompisar men det hela handlar om att jag inte vill, inte känner mig redo.


Summa summarum: Tilde behöver mig mest, jag har tuttarna, jag har den största trösten, och tills dess att jag slutar amma kommer det att fortsätta vara så. Max gör allt det utöver som han kan. Han städar, lagar mat, tvättar, byter blöja, försöker trösta och inatt tog han Tilde för att jag skulle få sova ut.



Jag vill avsluta med att be om att ni som kommenterade det förra inlägget nu kommenterar detta och ger eran bild av det hela igen. Jag undrar om den ändrats något efter att jag försökt bringa klarhet i det hela.

tack älskling

Igår var jag helt förstörd. Jag var så trött så att jag svajade när jag gick.. Efter sju veckor med osammanhängande sömn tar det ut sin rätt på kroppen. Missförstå mig inte nu, Tilde sover väldigt bra, men att vakna var tredje timme och sova ungefär sju timmar per dygn är tungt i längden. Så igår var jag helt död, eftersom jag är lite småsjuk också. Så jag bad Max ta henne inatt.

Jag säger då det, HERREGUD vad jag sov djupt. Max tog henne ända från elva tills klockan kvart i sex imorse, matade henne med mjölk jag pumpat ur och var med henne ute i vardagsrummet. Jag sov som en stock, vaknade inte av någonting. Det var riktigt välbehövligt.

Så när Tilde var hungrig imorse klockan sex kom Max in och lade sig med henne hos mig och jag ammade henne. Sen somnade vi om och sov till halv tio! Så nu har jag och Tilde varit uppe sedan dess, medan Max tar igen den sömn han gick miste om inatt.
Jag är pigg, med tanke på omständigheterna och evigt tacksam över denna nattsömn!

Tilde ligger och gnäller i soffan bredvid mig, dags att ta upp gosfian!

glad glad glaaaad

Idag provade jag min ring igen, då den inte passat efter graviditeten. Men nu passar den! Jag är så glad över att få bära den igen.


Igår sov jag hos Tilde's mormor igen då Max hade grabbkväll här hemma. Vi åt middag och såg på film, väldans trevligt om jag får säga det själv. Mindre trevligt var att Tilde vaknade halv fem imorse och var superpigg. När jag väl kommit så pass till medvetandet såg jag att den lilla gosfian låg och flinade som aldrig förr, vem kan vara trött då? Så vi myste i sängen och halvsov sedan till åtta någon gång. När jag sen kom hem i förmiddags så hade Max städat lägenheten min fina kille. Dammsugit och allt.

Ikväll ska vi göra egen pizza och se på Criminal Minds tillsammans, och förhoppningsvis får man sova lite.



phu!

Vi kom hem till min pappa vid fyra. Då matade jag Tilde och sedan tog vi bilen ner till restaurangen. Det var jobbigt att säga hejdå till lillan men sen gick det bra. Hon hade det ju mysigt med morfar och moster. Jag och Max åt i lugn och ro och åkte sedan hem till halv sju.
Lilla älsklingen hade varit så snäll så, under den en och en halv timme det gällde. Hon hade ätit, rapat och sedan myst med sin moster!

Det hela gick mycket mer smärtfritt än vad jag räknat med. Visst saknade jag henne varje sekund men jag kunde ändå slappna av och njuta av Max. Så nu vet vi att det funkar så bra så hos morfar, kanske jag och Max kan ta en bio eller något om några veckor!


Nu är vi hemma och har kollat på nya serien Cougar Town tillsammans. Hur bra var inte den serien? Jag låg och fnittrade(garvade som en karl) genom programmen. Tilde ligger och sover med händerna över huvudet sedan tio, vi får se hur länge hon sover, med den knäppungen vet man ju faktiskt aldrig.


rip off

När jag under graviditeten tänkte på förlossningen tänkte jag igenom alla de olika stadierna och sedan "punkten i det hela var alltid fikabrickan som man sett så många gånger. Men jag fick aldrig en! Varför?
Känner mig lurad på en stor del av BB-tiden nästan. Jag hade ju sett fram emot den så mycket, läst om andra som beskrivit den som det godaste de någonsin ätit. Istället låg jag med dropp före och efter operationen och fick sedan äta fil med flingor till frukost dagen efter som Max hämtade åt mig.


Ingen fikabricka..

förvånad

Jag och Tilde somnade tolv igår. Halv fem vaknar jag och tittar på klockan och blir förvånad över hur länge hon sovit. Hon ligger och gnyr lite så jag slänger fram tutten för att mata henne. Inte då, hon somnade innan hon ens hann börja äta. Sen sov hon till sex! Då var det verkligen dags för mat kände jag för tuttarna var hårda som sten. Så amma lite på ena tutten, Tilde bajsar, ny blöja, ammar en kvart till på den andra tutten och hör och häpna: hon somnar om! Sen vaknade vi inte förräns kvart över nio!
Jag känner mig utvilad trots att jag håller på att bli sjuk.

Så nu ligger Tilde och retar sin pappa genom att prata och prata i sängen när han sover. Hon tjuter till och låter så jäkla kul! Max sover såklart som en stock.


Idag ska vi ha "barnvakt" för första gången, nervigt! Tilde ska vara med sin morfar och moster i ungefär två timmar medans jag och Max ska gå ut och äta på en restaurang i närheten av där de bor. Jag är säker på att jag kommer sakna henne som en galning men jag och Max behöver lite ensamtid också. Dessutom trivs Tilde hos sin morfar superbra, så hon får det nog också roligt!


Tilde och morfar                                   Tilde och moster

arg bebis?

Tilde ligger i sitt babygym som hon fått av min kusin och nästan skäller ut de små gosedjuren som hänger över henne. Hon tjuter till, suckar och flinar lite surt. Speciellt grisen som är rosa stirrar hon på, tjuter till med öppen mun för att sedan återgå till att stirra tjurigt på den oskyldiga grisen. Söt är hon, min lilla guldklimp!

eeeh?

Unga mammor: outsiders?

Sitter förstummad i soffan framför programmet Outsiders som går på femman..

tvätt tvätt tvätt

Idag har vi tvättat! Det är sjukt hur mycket tvätt det blir. Inte bara Tildes kläder blir smutsiga fort, även mina och Max eftersom hon kräks och bajsar titt som tätt på oss också. Så nu är det mesta rent i alla fall! Max tog Tilde på magen i bärselen där hon trivdes som fisken i vattnet lilla gosfian.

Efter det tog jag och Tilde en sväng in till stan med tant Sanne. Jag köpte ett par jeans eftersom jag fortfarande inte kan knäppa mina gamla byxor. Jag lämnade tillbaka det paret jag köpte i lördags då jag hittade ett par snyggare.


Sååå nu är vi hemma igen jag och lillan, Max jobbar. Snart vaknar lillan och vill äta, tro mig det känns i tuttarna..


För er som undrar om Max och vill se bilder på honom; Max vill helst inte synas i bloggen och det respekterar jag, därför bjuds det inte på så många bilder på min snygga man. För er som frågar om hur han är som pappa: Han är helt fantastisk om än något lat. Men å andra sidan finns det inte mycket mer än blöjbyten och mys han kan bidra med då Tilde tröstas av tutten(som jag äger) och jag matar henne. Men de få saker han kan bidra med är han helt underbar, han myser med Tilde, pussar och busar, byter blöja och sjunger. Han badar henne och allmänt gosar med henne. Han försöker trösta henne när hon skriker. Men de få gånger Tilde skriker är det mat som gäller, och den håller ju jag inne på.