Monster i keps

Louisas keps är köpt på Foot Locker och är av märket New Era. Hon ser ut som en liten huligan!

Imorgon är det Kolmården dags, Louisa är sååå ivrig.


Mina älsklingar

Vi tog en liten kvällspromenad ikväll och handlade lite. Louisa skuttade och sprang hela vägen i sina nya snygga byxor!


Rastlös

Är hemma och ugglar. Plockar undan, ugglar, suckar. Jag behöver sysselsättning! Lollan är på förskolan för att inte hon ska bli skogstokig här hemma med en tråkig mamma. Funderar på att åka en sväng till Farsta och lämna tillbaka två plagg på bikbok. Men sen då? Blir tokig..
Imorgon kommet Max hem tidigt så då blir det en kort dag. På onsdag ska vi till Kolmården, torsdag tror jag att jag ska tvätta igen och sedan fredag ska jag renovera håret.
Så lite har jag att göra i alla fall.


Sänghimmel

Louisa älskar sin sänghimmel som jag klickade hem från Jotex för ynka 79 riksdaler, extra roligt blir det förstås när lillasyster har en likadan över sin spjälis!

https://cdn3.cdnme.se/1229694/6-3/pic_517d6794e087c33b2843c41e.jpg" class="image">


Världens lyckligaste tjej

Louisa har fått åka cross med pappa för första gången idag, det lyste verkligen om Louisa! Det ligger väl kanske i generna.. Både jag och Max körde trimmade crossmoppar när vi var 15/16, på den gamla goda tiden!
Louisa ville prompt följa med och åka, lilla skrutten.


Letar tecken

Sedan igår känns mina förvärkar ungefär som värkarna gjorde med Louisa precis i början där vid halv sex den femtonde januari 2010. Jaaaaaa jag letar tecken! Rastlös som ett litet barn är jag verkligen. Måste se till att sysselsätta mig nu framöver annars kommer jag klättra på väggarna.


Ikea

Idag ska vi till Ikea med mormodern! Det ska köpas en tvättställning och knivmagnet. Säkert något mer också vilket det alltid blir på Ikea.. Lite blommor till balkongen och en smal spalje är jag på jakt efter också, men är osäker på om Ikea har det? Projekt balkong kan alltså börja.
Helst vill jag ha en balkong som nedan, men det kanske är att ta i en aning..


Bästa mannen

Imorse gick Max upp en halvtimme innan mig och gjorde i ordning en härlig mysfrukost som han sen väckte mig till. Vilken lyx det kändes som. Så härligt nu när han har börjat nytt jobb då han börjar nio varannan vecka och då hinner träffa oss på morgonen.
Idag ska lollan vara på föris, jag ska ge mig på tvättstugan igen. Vill inte riskera att när vi kommer hem från bb så är tvättkorgen full.
Här hemma är det nystädat och fräscht men jag ska plocka lite och sortera lite mellan tvättvändorna. Jag har fått spatt, ja.


Älskade Kolan

Vi är inne i vecka 37 nu. Det innebär att inom fem veckor är vi tvåbarnsföräldrar. Om en vecka är Kolan färdigbakad och kan i princip komma ut när som helst! Jag säger att från första maj kan hon få komma när som helst. Eller okej helst efter den tredje, för då ska jag till frisören!
Allt är klart här hemma sånär som på småsaker. Nu väntar vi bara. Men känner mig inte helt mätt än faktiskt. Är mer rastlös tror jag.


Bb outfits

Nu har jag plockat ihop lite kläder till Kolan inför förlossningen. Det är tre set, en pyjamas, en overall, en mössa och de minsta strumporna jag någonsin sett! Detta borde väl räcka? Sen har jag packat två tshirts, ett par kalsonger, ett par strumpor och en mjukisdress till Max.
Till mig själv blir det två amningslinnen, några par trosor, strumpor och sedan ett par mjuka byxor och en skön kofta. Sen blir det diverse hygienartiklar såklart. Men! Får man dricka energidryck under förlossningen? För i så fall ska jag faktiskt packa med mig det också.

Förhoppningsvis går det hela smidigt så att vi får åka hem snabbt. Går allt som det ska så kanske vi till och med kan få åka hem samma dag? Det skulle vara så skönt att få komma hem till den nyblivna storasystern så snabbt som möjligt!


Vecka 37(36+0)


Hon gör mig lycklig

Efter förskolan gick vi förbi parken en stund. Louisa lekte affär och jag blev serverad både päron, glass och pengar. Hon gör mig så varm i hjärtat den här lilla damen. Det bästa som finns är när hon håller sin lilla hand i min och ser upp i mina ögon som om jag vore hela hennes värld. Hon är min värld och skänker oss så stor glädje med sitt stora hjärta och enorma humor.


Hjälp

Ni är många som läser, så hjälp oss nu med namn? Jag älskar namn med L, A, I och S i. Inte alla samtidigt men det klingar så fint. Tidlösa, inte så vanliga namn är svårt så kan ni inte brainstorma lite här?
Och om det nu mot förmodan skulle komma ut en pöjk så har jag ett namn som jag är hundra på, och Max vill att han då ska heta Hugo..


Tvätta tvätta och packa

Här hemma går tvättmaskinen varm. Alla de små minikläderna tvättas rena inför Kolans ankomst. Däremot blir jag nervös över att vi kanske har för lite kläder. Alla kläder vi har till henne får plats på tvättställningen och det kanske inte räcker? Känns som att de kläderna kommer gå åt på sju dagar. Man minns så lite från när Louisa var liten. Vi får väl ta en sväng när hon väl är ute om vi märker att det inte räcker.
Louisa var så liten när hon föddes att 44 var den storleken hon hade på BB. Storlek 50 tror jag att hon hade längre än två månader i alla fall. Nu är det mesta vi har i storlek 56 och uppåt. Man får chansa lite här..
Det är i alla fall ett tydligt färgval bland kläderna; vitt, grått, ljusrosa och såklart blått! Vitt kan ju vara bland det finaste som finns på barn.


10 procent kvar


Helg på landet och förvärkar

Vi ahr varit på landet i helgen. Mormor hade Lollan på lördag dag/kväll så jag och Max fixade som galningar i lägenheten. Härligt väder har det varit vilket vi har tagit nytta av.
 
Inatt vaknade jag av en förvärk, den höll i sig länge! Så irriterande.. hade aldrig så med Louisa så det känns så främmande.
 
I solstolen på landet.

Underskattat Cubus

Igår var vi en snabbis till Farsta för att köpa en lampsladd till Louisas rum. Vi gick förbi Cubus där jag inte kunde motstå erbjudandet tre för två. Förvånande nog hade de en del fina barnkläder! Jag slog till på denna stickade dress i 100% bomull och ett tvåpack bodys i ekologisk bomull. Funderar på att köpa dressen i vitt också, men de mesta av Kolans kläder är vita..


Uselt

Idag träffade jag läkare som sjukskrev mig på 100% tills den femte maj. Jag har mått så dåligt de senaste dagarna. Sover knappt. Hoppas det går över snart!
I övrigt är det kaos här hemma nu! Louisas rum målas om så hela hennes rum är i vardagsrummet. Ikväll är det färdigt men lollan får ändå sova med oss i några nätter till för att få vädra ur ordentligt. Sen så saknas det ett skrivbord till hennes rum bara. Ljuset i tunneln närmar sig!

Kanonkulan är mest stenhård av sammandragningar som ofta känns rätt rejält.


Vecka 36 (35+0)


Lilla stora Kolan

Här har vi magen i vecka 35! En riktig rund kula bär jag på. Sammandragningarna har lugnat ner sig en aning, foglossnigen också, hur konstigt?
Däremot sover jag fortfarande rätt uselt, vaknar och är vaken och kissnödig.. Nu är det bara fem veckor kvar, hur lite är inte det då? Har idag känt att jag borde njuta utav bara den för snart är det över. Om en vecka ändrar jag mig säkert igen. Jag längtar till förlossningen! I maj får hon komma, tills dess ska jag fylla dagarna med lugn och boande.


Bb väska?

Alltså jag minns verkligen inte vad vi hade med oss till förlossningen med Louisa. Det enda jag minns är att vi hade bebiskläderna i rosa plysch..

Så mina vänner, vad behöver man? Förutom kläder då..


Vecka 35 (34+0)


Faaaaantastiskt!

Jaa ni, snart är allt här för lilla Kolan. Babynest är beställt, bärsele och babysitter finns.
Det enda som saknas nu är en solsuflett, spjälskydd, badbalja och en skötbädd. Sen hygienartiklar och sånt. Hur skönt det är!? Fantastiskt!
Imorgon åker sänghimmlarna upp för tjejerna. I helgen köper vi förhoppningsvis en byrå! Nästa vecka slutar jag jobba. Snart är det dags mina vänner, snart snart snart.


Måndag morgon

Vi har precis vaknat efter en bra natt. Louisa har sovit hela natten och jag har bara vaknat två gånger!
Idag jobbar jag länge.. Elva till nitton är mitt pass så vi ska se hur det går.
Nu: frukoooooost!


Så glad!!

Åh jag vaknade upp så glad efter gårdagen! Tjejerna hade fixat tårta, blöjtårta, saft, cupcakes och pizza. De hade dekorerat med fina ballonger och vimplar.
Max satte ögonbindel på mig när vi åkte hemifrån men knäpp som jag är så kände jag hela vägen vart vi åkte baserat på hur vi svängde, Max blev faktiskt imponerad när jag lite senare dessutom sa att vi inte alls körde i 90 utan att vi låg i 70 vilket vi hade gjort exakt!
När vi kom fram hade vi sedan härliga timmar med fika, bebisprat och lekar. De fick klippa snören på hur stor de trodde min omkrets på magen var. Anna från mitt jobb var sämst för hon klippte ett snöre som var två(TVÅ!?!?!?) meter långt!!!! Det räckte två varv runt mig. Lydia vann med ett snöre som bara var tio centimeter för långt.
Sist men inte minst fick jag den bästa presenten! En sådan babybjörn one sele som jag hade tänkt köpa. Helt fantastiskt fint gjort av dem.
Efter babyshowern åkte vi hem till Jennifer med Erica där våra män var med barnen. Där bjöds det på hemgjorda hamburgare och sen åkte vi hem vid sju för Louisa var helt slutkörd!
En helt fantastisk dag! Tack mina fina vänner för överraskningen!!


Mina fina!


Min tröttmössa

Max kan vara århundradets tröttaste människa på morgnarna.. Det tar honom en halvtimme att vakna till liv och ens veta vad han gör. Så idag gick jag upp med honom och gjorde lite god frukost. Smoothie, mackor, kokta ägg och juice blev det. Någon dag ska han väl kanske hinna äta frukost istället för att snooza!


Köksköp

Köket har vi knåpat ihop själva på Ikea! Bänkskivan som vi gjort själva bänkytan och hyllorna av köpte vi på bauhaus för att anpassa och den betsade vi även mörkt. Brödrosten är från Dualit och lampan är från mormodern från när jag var liten! Kaklet är också från Bauhaus! På motsatt sida av spisen har vi detta:


Kulanbulan vecka 34

Onsdag och ny vecka! Har haft helt otroliga ilningar nedåt den senaste veckan, och väldigt mycket sammandragningar. Dessutom känns det som om magen sjunkit?


Älskade kök

När vi köpte vår lägenhet så var den i originalskick. Plastmatta i hälften av lägenheten och ett gammalt beiget kök med en hemsk bänkskiva. Vi sa snabbt att det blir nytt kök så vi rev ut det gamla och sålde det på blocket.
Vi är så nöjda! Än är det lite kvar. Jag letar efter den perfekta lampan och på kortsidan ska en gammal kryddhylla upp med en knivmagnet eventuellt under.
Jag är ju hemskt jobbig när det kommer till heminredning. Allt tar tid eftersom jag hellre väntar på det som känns helrätt än att köpa något bara för att få klart.
Håller fortfarande på och söker efter fler gamla pinnstolar till vårat matbord, just nu har vi bara tre..


Belly bandit?

Just nu är jag nästan besatt av tanken om att börja träna när Kolan är ute. Jag är trött på att känna mig svag och trasig och längtar efter att bli stark och smidig igen!
Belly bandit är något jag funderat över, någon som har erfarenheter?

Längtar efter långa barnvagnspromenader i solen, och att så småningom få börja svettas på gymmet igen! Målet är min födelsedag i år. Då vill jag ligga på min normalvikt och känna mig stark!


April!?

Första april och det är femtio dagar kvar till beräknad förlossning. Och jag är helt hypad. Erica tycker jag är smått galen. Jag vill föda barn NU. Helt hysterisk nästan.
Kolan ska stanna till maj men sen är det fan dags. Jag längtar så mycket, Louisa längtar så mycket och Max längtar så mycket!
Så kan vi inte börja gissa nu när det så smått börjar närma sig?
Louisa var beräknad till den 20 januari ( första datumet vi fick var den 16e) men kom den 15e. Hon vägde 3655 gram och var 51 centimeter lång. Förlossningen tog 13 timmar från första känning.

Kolan är beräknad till 21a maj( första datumet vi fick var även denna gång den 16e).

Så vad tror NI?

Datum?
Vikt och längd?
Hur många timmar tror ni att det tar?


Spääännnaaaannndeeeee!!