spårat ur


Spårade ur med smink och hår(vilket ni inte ser på bild riktigt, men har en fake-hawk typ). Gjorde en mörk sminkning med mörka läppar. Detta är alltså vad jag sysselsätter mig med när jag har det tråkigt här hemma.

spårat ur


Spårade ur med smink och hår(vilket ni inte ser på bild riktigt, men har en fake-hawk typ). Gjorde en mörk sminkning med mörka läppar. Detta är alltså vad jag sysselsätter mig med när jag har det tråkigt här hemma.

skakad

Efter skolan åkte jag och Sannisen in till stan och tog en vända. Sen när vi skulle hem och stod på perrongen stod det ett gäng på sex personer som tjafsade, det var fyra killar och en tjej mot en ensam kille vad jag kan minnas. Det är såklart spännande att se folk tjafsa så jag ställde mig så att jag såg. Den här stora gruppen puttade på en ensam kille och höll på högljutt. Nyfiken i en burk kollade jag på, men vände mig om för att hålla koll på om min tunnelbana kom, då säger Sanne "Men hallå, nu slår dom honom!!". Varpå jag vänder mig om och ser de fyra killarna sparka på den ensamma killen, som ligger ner och flyger runt på golvet av de hårda sparkarna.
Utan att tveka ringer jag 112 och blir kopplad till polisen, men vid den tidpunkten hade folk runtomkring sagt ifrån- vilket tog ett tag. Men jag lämnade mina uppgifter till polisen och förklarade hur många dem var och hur killen som blev slagen såg ut. Självklart försvann misshandlarna som i ett trollslag när folk började fatta vad som pågick.

Jag är som någon kanske förstår helt skakade och kan inte förstå att det hände mitt framför mina ögon, det var helt sjukt!

skola

Nu har jag fixat en hissnyckel, vilket var lättare än väntat och tydligen självklart för de lärare jag pratade om det med. Det känns skönt att äntligen ha den i min ägo, även om jag kanske inte kommer använda den just hela tiden, men ska jag uppåt kommer jag använda den i alla fall!
Har precis ätit äcklig lunch och sitter nu och väntar på att nästa lektion ska börja. Jag slutar redan klockan 14 idag, och efter det är jag supersugen på att gå på stan men jag tror inte att jag har några pengar på kontot för tillfället, tyvärr!


Bild från ett bildprojekt vi hade i skolan i tvåan.


klättrar på väggarna

Jag ligger hemma efter en lätt middag och rullar tummarna. Jag är för trött för att göra något och för pigg för att vara nöjd med att inte göra något. Max slutar inte jobbet förrän vid halv tio, och då vill jag gå och lägga mig. Jag börjar nämligen 8.20 imorgon, vilket innebär att jag måste gå hemifrån halv åtta och gå upp runt kvart i sju! Jag kommer att vara helt död imorgon tror jag allt, rutinerna har inte satt sig ännu så det är fortfarande motigt att gå upp tidigt. Självklart är det värt det men inte är det lätt för det.
Nu ligger jag mest bara och längtar efter en varm och mysig Max att stryka på ryggen och ligga hos. Han har blivit så söt på senaste tiden med magen. Han hukar sig, sätter örat mot och klappar, ibland knackar, och pratar med Mini där inne. Det känns så fint och speciellt men samtidigt så självklart, för såklart är det såhär vi ska vara! Det är här i livet vi ska vara, jag har hamnat rätt, äntligen. Jag längtar efter honom..

en lång dag

Nu är jag hemma efter en lång dag med barnpassning. Imorse började vi tio i nio vilket innebar att vi behövde gå upp klockan sju, och jag var helt slut!
Dagen har gått fort och smärtfritt, så nu sitter jag utslagen i sängen med ruffsigt hår och hängiga ögon.
Jobbet har inneburit att jag och 6 andra har passat hörselskadade barn medans deras föräldrar varit på föreläsningar och utbildningar om teckenspråk, vilka min pappa lett några av. Så jag har spenderat de här två dagarna med att lärt mig lite teckenspråk och lekt med barn. Vilket jobb va? Det har passat mig utmärkt och barnen har varit helt fantastiska.

Igår på ungmamma-träffen var vi sju tjejer som åt middag på en restaurang på söder. Jag var yngst, men det gjorde inte mig något. Det var en trevlig kväll där jag inte behövde hejda mig för att prata om bebisar, graviditet och liknande vilket jag ibland behöver göra när jag träffar andra kompisar då jag märker att det lätt blir bara snack om sådana saker.
Det var en givande kväll som jag tyckte var både lärorikt och roligt.

fruktansvärd tur

Jag har världens bästa pojkvän. Han gör mig så otroligt lycklig så att orden bara stockar sig i halsen när jag ska försöka uttrycka mig. Det är saker som inte riktigt går att förklara som får mig att bara smälta och vilja krama honom så hårt så att alla mina känslor jag har för honom kläms in i honom så att han förstår. Jag är sådär löjligt kär i honom, så kär som man tror att man bara är i början.
Han säger vackra ord om vår dotter, han säger att jag är hans drömtjej med sån övetygelse så jag bara kan sucka uppgivet och le från insifan och ut.
Han är den som ringer när jag är borta och hör hur det går för mig, hur jag mår och säger att han saknar mig. Han är den som dyker upp på kvällen efter jobbet, pussar mig fördärvad och åker iväg igen med varma och trygga ord efterlämnade.
Han är inte perfekt, långt ifrån. Men han är en sån människa som gör så mycket gott för mig och för vårat förhållande så att de saker han gör som gör ont hamnar i skymundan och blir överglänsta tiotusenfallt. Hans goda väger upp för de saker som gör ont i mig.

Han är min bästa vän, min pojkvän, min själsfrände, mitt livs kärlek, min drömman och han är pappan till vårat ännu ofödda barn.

Älskling, jag älskar dig.


borta med vinden

Hastigt och lustigt begav jag mig hem till Maxen och sov igår. Sedan gick jag upp tidigt för att jobba imorse, kom hem hit vid kvart i fem- mammaträffen började fem. Stressade in i duschen och fick skjuts in till söder där träffen var- berättar mer om den senare. Nu är jag hemkommen och har landet i sängen och käkar mango. Jag är helt slut efter en händelsrik dag och ska nog sova snart tror jag allt. Men återkommer som sagt snart med uppdatering om både jobbet och mammaträffen.

Förlåt för att jag inte svarat på era kommentarer men som ni kanske förstår har jag inte haft tillgång till dator på ett dygn.

foglossning?

Här står jag, sjutton och naiv och tror att foglossning inte kan komma förräns senare i graviditeten fick nyss en kommentar om att det kanske är just det jag har. Detta skrämmer mig och nu ska jag banne mig läsa på som tusan om detta. Under tiden kanske ni har något tips för att lindra- om det går?

läskigt

Jag har glömt att berätta vad som hände när jag promenerade till färgbutiken idag. Det tar kanske 25 minuter att gå i lugn takt från mig, vilket jag gjorde också. Efter ungefär halva vägen började jag få ont i bebismagen, jag tänkte mest "äsch, det går över snart" och drog ner på tempot ytterligare och andades djupt. Men smärtorna blev bara värre och värre, så hemska så att jag till slut var tvungen att sätta mig på en bänk och bara andas för att lugna ner mig i hopp om att detta skulle lindra smärtan som befann sig i nedre delen av magen.
Smärtan var som om bebisen hade tryckt ner rumpan och töjde ut allting i magen något fruktansvärt, det spände och spred sig upp i hela magen men den koncentrerade smärtan var i nederdelen av magen, mot blydgbenet.
Jag blev riktigt uppskrämd faktiskt, och smärtan höll i sig ända tills vi gick från färgbutiken ungefär.
Nu har det gått över som tur är, det är bara en svag smärta kvar som känns lite som träningsvärk. Men jag är fortfarande orolig, varför hände det här och hur mår Mini där inne?

pustar ut

Nu har vi grundmålat väggen i vitt, vilket inte var det lättaste då vi hade bristande utrustning så att säga. Men nu är det gjort och nu ska jag vänta tills detta lager torkar för att imorgon eftermiddag/kväll smacka på ett till lager med vitt, vänta över natten och på söndag måla på det ljusljusblå.
Jag längtar tills allt blir klart i rummet! Just nu känns allt så ofärdigt och fel. Jag längtar tills jag kan visa upp mitt rum, med bebishörnan där spjälsäng och skötbord kommer att stå, och sedan resten av rummet, allt självklart arrangerat utifrån bebis. Just nu står allt huller om buller, det är trångt och möbler står helt fel.
Men som sagt, om fyra månader MÅSTE det vara färdigt, och jag längtar tills dess. Då ska jag lägga ut bilder på hur fint det har blivit, som det självklart kommer att bli.

snart så


Snart ska jag möta denna människa i Skogskyrkogården för att kika på färg till mitt rum. Jag ska måla över den blå/lila väggen som ni säkert sett på bilder här tidigare, med samma färg som det är på resten av väggarna. Så hon ska hjälpa mig måla och fixa, snäll människa det där.

bebis vecka 20(19+1)


Magen blir bara större och större men på bild ser den häpnadsväckande liten ut!

hoppsan

Jag somnade tio igår, och vaknade nu! Så jag kan i alla fall inte säga att jag inte sovit inatt.
Idag blir det ingen skola för mig för det är bara lekar med de andra årskurserna vilket jag bara blir irriterade på, för jag vill ägna min tid åt lektioner och läsa mina poäng så fort som möjligt.
Men globala gymnasiet ska ni veta, är en skola där dötid prioriteras framför effektiv lektionstid. Det spnderas åtskilliga timmar åt att "leka" visa applikationer på datorn i evigheter.

Senare under dagen ska jag självklart lägga upp en magbild, för det missade jag igår.

händelselös dag

Ingenting speciellt har hänt idag, skola, håltimme, tillbaka till skolan och sedan hem.

Max ligger och mobbar mig, säger att det enda som blivit tjockt på mig är min mage, mina tuttar och min dubbelhaka. Buhuuuuu, tjocka Klara is in the house.. Han bara retas och tjurar.

Nu ska jag berätta hur många trappsteg det är om man ska gå allra längst ner i vår skola till dit vi har vårat klassrum: 133 fucking pinande jävla kuk-trappsteg! 133 steg som får en att vilja skjuta sig mellan ögonen varje gång man kommer upp! Jag flåsar som en kvinna på 400kilo när jag är framme vid mitt skåp!

Nu säger Max att jag inte får skriva "jävla kuk-trappsteg", för jag ska ju bli mamma. Haha, han är rolig han. Jag får passa på innan Mini kommer, inte sant? Och nu snärtar han mig med snöret till morgonrocken och säger "hihi, åh, sexigt". Han är knäpp.




halvtid

Graviditetsvecka 20

Förstföderskor börjar ofta känna barnets rörelser någon gång mellan vecka 20-24.

Du har nu gått halva tiden av dina 40 veckor.

Om du tidigare har fött barn känner du nog fosterrörelser - det kan du ha gjort i en eller två veckor.

Gravid kvinna vecka 20
Livmodern når i höjd till naveln. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Om du väntar tvillingar når livmodern oftast redan nu nästan till mitt emellan navel och nedersta revbenet. Som blivande tvillingmamma bör du försöka ta det extra lugnt nu sista halvan av graviditeten. Vad som är bäst för just dig kan du diskutera med din barnmorska på din mödravårdsmottagning.

Många gravida kvinnor använder alternativa läkemedel mot olika åkommor, eller för att kunna slappna av, till exempel örtmedicin. Vanligtvis är det ofarligt, men diskutera med din barnmorska innan du börjar ta det.


I vecka 20 är kroppslängden omkring 19 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 350 g. Fram till vecka 20 är alla barn ungefär lika stora, sedan ökar skillnaderna.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Det växer ut lanugohår på huvudet. Lanugohår är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. Stråna är ofta bara någon millimeter långa. Öronen flyttar fram till sidorna av ansiktet.

Spela gärna musik för barnet - gärna samma melodier. Både barn i magen och små barn älskar upprepningar, något som de känner igen. Nyfödda barn känner igen musik de hört under graviditeten. Till exempel kan barnet börja suga intensivare när just den melodin spelas.


i'm off


Nu åker jag till skolan i mina mjukiskläder!

utvilad?

Jag somnade vid elva igår, och vaknade klockan åtta. Ändå känner jag mig trött, Mini tar all min energi. 9 timmars sömn verkar inte vara tillräckligt uppenbarligen, så ikväll får jag gå och lägga mig klockan 9 och hoppas på att jag somnar. Det är en de största frågorna och tankarna som snurrar i mitt huvud; När får jag sova? Men även Vad är det för mat? Haha, jag är som en liten bebis själv ju ibland, mitt liv kretsar runt mat, sömn och en annan liten bebis som av en händelse ligger i min mage.

skrattretande

Under graviditeten har jag fått många underliga och roliga frågor angående just graviditeten, men de som följer nedanför är de absolut bästa och minnesvärda

Kan man ens ha sex när man är gravid? Finns det inga speciella gravid-ställningar?

Du äter väl ppiller? Annars kan du ju bli gravid igen, samtidigt?

Inte så många extrema, men just åvanstående fick mig att tappa hakan. Det inser hur folks hjärnor fungerar konstigt ibland. Inte för att jag är den smartaste av människor och ständigt ställer intelligenta frågor i och för sig.

För er som faktiskt inte vet svaret:
Man kan ha vanligt sex, men vissa bes hålla tillbaka på sexet mot slutet av graviditeten då det sägs sätta igång en för tidig födsel.
Nej ppiller ska man inte äta under graviditeten, och chansen att bli gravid IGEN är i princip noll, även om jag hört om enstaka, en på miljarden, fall där det skett.

underverk



Minns ni att jag nämnde ett Schampoo och Balsam för ett tag sen? Det är de på bilden, och de är helt fantastiska!! Jag har visserligen bara använt det i ungefär en och en halv vecka men jag märker redan skillnad! Håret blir följsamt, glansigt och känns starkare och tjockare.
Det är ett väldigt bra tips för er som har skadat hår.

längtar

Jag längtar tills på lördag då det är första ungmamma-mötet jag kan vara med på. Det ska bli roligt att få träffa några andra som befinner sig i någorlunda samma sits som mig. Däremot vet jag inte om jag kommer att lyckas komma i tid. Det är nämligen så att jag ska jobba i helgen.
Jag ska följa med min pappa på ett jobb, jag ska passa medverkande barn och undrhålla dem medan pappa undervisar deras föräldrar. Detta ska jag göra 11-15 under lördagen och 9-15 på söndag. Det är lättförtjänta pengar och roligt att få lära sig lite mer teckenspråk.
Så jag hoppas jag hinner tillbaka till stockholm från där vi ska vara tills klockan 17. Jag ska göra det bästa jag kan för att hinna. Annars får jag väl komma lite sent antar jag, såklart. Men jag måste tjäna pengarna jag får under helgen, de ska gå till att köpa mer bebissaker men även ett par mammajeans till mig.


hjälp?


Lilypie Pregnancy tickers

Är det någon som skulle kunna guida mig till att sätta en räknare på sidan nedanför min profilbild, något liknande denna ovan?

sluta finnas i mitt liv!

Som jag tidigare nämnt här så har jag en väldigt ansträngd relation till min "mamma", eller rättare sagt; den existerar inte ens, förutom några små irriterande mail då och då. Jag har gjort klart att jag INTE vill ha någon kontakt med henne för att jag är en process som jag inte vill att hon ska beblanda sig i. Den processen innefattar det dilemmat jag har med att min dotter ska ha en mormor, men jag har inget intresse av att ha en mamma.
Nu har jag fått veta att hon läser min blogg. Jag vill bara kunna porta henne härifrån, det här är MITT, mitt liv, mina tankar och min graviditet som jag inte vill att hon ska ha någon rätt till! Så Ingela, varför sticker du bara inte och låter mig vara ifred!? För du spelar med rätten om få träffa ditt "barnbarn" genom att aldrig låta mig vara ifred. Jag är så trött på det här nu. JAG har inget personligt intresse för kontakten med dig, men det är i egenskap av min dotter som jag har det, men du försvårar det hela något fruktansvärt.

tidsfördriv

Sitter på rast och spenderar och slösar tiden genom att se på Paradise Hotel på internet. Tiden går så sakta här i skolan så till slut klättrar jag på väggarna..
Till lunch var det äcklig pasta med spenat. Vi har ju bara vegetarisk kost, så det enda jag får i mig här är i princip kolhydrater, fett och grönsaker. Nästa vecka ska ett intyg från barnmorskan fixas så att jag får tillstånd till att få kött här i skolan för jag blir varken mätt eller står mig på maten! Jag åt lite pasta, grönsaker och en jäklig massa knäckebröd till lunch idag, hur bra kan det vara för mig och Mini på en skala? Jag kommer ju vara hungrig om en halvtimme igen..



tillbaka till vardagen

Det är svårt att återvända till skolan efter att inte ha varit där på ungefär ett halvår, speciellt i mitt fall. Vårterminen i tvåan är ungefär 5 månader, av de fem var jag kanske där i sammanlagt 2 månader. Jag var deppig, skoltrött och allmänt omotiverad och kunde helt ärligt få ångest av att gå till skolan.
Att då komma tillbaka nu, efter ett halvår, är tufft och en chock för både kropp och sinne. Att ställa om kroppen i gåupptidigttillskolan-mode är inte det lättaste, och Max varma kropp lockar alltför mycket om mornarna. För vad är då bättre än det?
Men nu är jag här, och tampas med de första dagarna som alltid är det svåraste. Ibland undrar jag varför jag ens valde att gå gymnasiet. Men nu vet jag. För nu måste jag kunna för min dotter.. Men inte är det lätt för det.

dålig uppdatering

Ja idag må jag säga är inte en av de bästa dagarna i bloggvärlden, för jag är sämsta uppdateraren. Men jag skyller på skolan och det faktum att jag är dödstrött. Återkommer imorgon förmodligen, för nu ska jag ägna tid åt min kärlek och åt att sova.

vilken pärs

Nu är jag hemma efter en skoldag och efter att ha hämtat det där förbannade skötbordet på i princip BROMMA FLYGFÄLT. Därfirån BAR jag och Sanne det tillbaka till bussen och sedan har jag burit det på tunnelbanan och över heeeela perrongen. Max hämtade mig som tur vad vid tunnelbanan, annars hade jag dött.
Men nu är det i alla fall hemma och ihopmonterat, och fint blev det.
Om ett tag blir det middag som jag idag ska göra en gryta med fläskfilé och till det pasta. Jag längtar!!

trött i skolan

Nu har vi lunchrast och jag sitter helt utslagen och väntar på att lektionen ska börja igen. Ja jag är trött. Max kom inatt, vid halv ett(1!!) och då hade jag ju såklart inte någon lust att sova så vi var väl vakna till kanske halv två. Att sedan gå upp åtta imorse tog emot, men nu har effekten av den dåliga sömnen verkligen slagit till. Jag är trött, och det blir inte bättre av att vårat klassrum är längst upp i skolan som är ungefär 5 våningar, utan hiss!
Efter skolan ska jag åka med Sanne och köpa skötbordet på Coop, sedan hem och mysa med Maxen förhoppningsvis. Det blir nog dessutom en tidig kväll då jag just nu är så trött så att mina ögon går i kors!



Bjuder på en bild på min bästaste från ett fotoprojekt vi hade. Just den här bilden lade jag ner mycket tid på! Haha, märks det att jag är stolt?
 Bilden är copyrightskyddad och tillhör mig.

uppe med tuppen

Nu har jag vaknat! Jag är redan påklädd och ska nu ta itu med sminket, för att sedan klämma i mig lite frukost. Idag börjar jag tjugo i tio och slutar tjugo i tre. Vi har faktiskt lektioner idag, otroligt nog. Men det som ska bli roligt, eller aa roligt vet jag inte men ni förstår, är att se alla små 930r. Jag intalar mig att dom ser "sååå" små ut men de flesta är längre än jag, och ser i princip ut lika gamla. Men jag får väl passa på och utöva det lilla jag har att komma med.

var går gränsen?

Jag har fått erfara graviditetens baksida vad det gäller sociala umgängen och möten. Nu syns min kula, väl dessutom, och jag har börjat tro att den är magisk, eller att min dotter som bor där inne kan utöva magi.
Det är nämligen så att människor runtom mig, människor som jag inte känner eller bara löst bekanta, tycks bli alldeles förtrollade av min mage, och graviditeten. Folk sträcker ut handen i ren förtjusning och vill smeka min kula, samtidigt som de frågar om "den" rör sig något där inne. Främmande människor försöker alltså ta på min mage, vill känna, peta och river därmed alla sociala gränser det någonsin funnits.
Jag förstår om mina närmaste lägger en hand på min mage, om de snällt klappar lite. Men när främlingar som jag inte känner gör ansatser till att ta på mig har jag nu utövat en försvarsmekanism som består i att diskret ta ett steg tillbaka, som för att luta mig, för att förklä mitt undandragande.
Det känns så fasligt konstigt när personer förväntar sig få göra precis som de vill och följer sina första impulser då de ser min mage där Mini bor.
Jag blir lika förbluffad och känner obehag när någon frågar "Var det planerat?". Är inte detta en väldigt personlig fråga? En likbördig fråga jag skulle kunna ställa till en icke-gravid vore "Vilken sexställning brukar du mest använda dig av?". Det är för nära inpå, för personligt för en ytligt bekant eller främling att fråga.
Visst är min pappas ifrågasättande rättfärdigat, han är ju ändå min far.

Men när en främmande människa sträcker sig efter min mage där Mini bor eller frågar om vårat barn var planerat, blir jag alltid lika förvånad och illa till mods, för det känns som om någon försöker tränga sig in på ställen i mitt hjärta som inte alla ska ha tillgång till.

jag hittade deeeeet!

Tjohooo, det är roligt hur "små" ting kan glädja en! Jag hittade skötbordet på en Coop forum, för 400 kronor, det kostar egentligen 800. Ett riktigt kap helt enkelt som jag ska köpa imorgon. Lite tidigt kanske men man vet aldrig hur länge det finns kvar i butik.

skötbord sökes!

Jag efterlyser detta skötbord som ska eller har funnits i alla fall på Coop Forum. Sandra har det som ni ser och jag skulle verkligen vilja ha ett likadant till prinsessans hörna.
Så om någon ser det eller vet att det finns någonstans, så skulle jag väldigt gärna vilja veta det då jag som sagt verkligen vill ha det.

längtar till aktivitet

Nu är skolan igång, inte på riktigt ännu men den har börjat i alla fall! Nu vill jag sätta igång med träningen. Jag har ett friskis och svettis kort som jag nu ska börja använda flitigt genom att gå på Graviditetsgympa, eller "Vänta-barn-gymnastik" såsom det heter på hemsidan.
Däremot så finns det inte många pass någonstans som är just Vänta barn. Det känns surt. Man vill ju ha tillgång till att kunna träna när man väl behöver det. Utbudet var väldigt lite om jag säger så..

jag idag

Dagen till ära klämde jag på mig ett par av mina "pre-pregnancy" jeans som jag satte en gummisnodd i knäppningen. Det kändes skönt att jag faktiskt fortfarande fick på mig dom över rumpa och lår, även om jag inte riktigt kunde knäppa dom.
Dessutom sminkade jag mig i en brun/rosa sminkning i en sotad variant.
Håret lät jag vara förutom att jag flätade en tunn fläta på var sida och satte ihop på bakhuvudet.

hemma nu

Nu är jag hemkommen och landad. Skolan gick bra. Idag var det bara ren formalia och individuella valen, skåpnycklar och pappersarbete. Efter skolan gick jag och Sanne och åt på Mcdonalds, vi fick nämligen ingen mat i skolan idag.


vi firar

Nu firar vi att jag passerat 200-inläggs-gränsen som jag gjort idag med en Britney låt som jag älskar!


cravings

Märkte nyaa att något jag verkligen ÄLSKAR nu är äppeljuice, jag är helt torsk på äppeljuice, vilket jag inser medans jag skriver ser lite äckligt ut, torsk på äppeljuice, men ni förstår. Det går åt snabbt här hemma och inatt vaknade jag och var så sugen på äppeljuice så att jag höll på att spricka. Så nu tog jag ett glas, och ja det är fortfarande lika gott.



typiskt!

Jag somnade kanske vid ett inatt. Med klockan satt på 11 räknade jag med 20 timmars sömn, men vem tror ni har vaknat en gång i kvarten sedan klockan åtta? Jo jag, med tankar om barn, skola och Max har jag vaknat konstant och förbannat mig själv samtidigt som fantasierna fortlöpt för att jag inte bara har kunnat sova.
Så nu ligger jag här i sängen, pigg som mört och ska strax börja dagens process. Det ska framförallt duschas, och sedan frukost som jag kan stå mig på länge eftersom vi inte får någon lunch i skolan idag. Sen ska det ju såklart sminkas, och eftersom jag finner det så roligt så drar det alltid ut på tiden.
Sedan ska jag ju hitta något att ha på mig, vilket inte alltid är lika lätt! Nu börjar jag verkligen behöva ett par mammajeans, och de nedanför tycker jag är riktigt snygga faktiskt. Så det blir väl snart en investering.


är jag patetisk eller är jag patetisk?

Jag gick till kylskåpet för att ta lite kräm. VAD FINNER JAG!? Jo chokladpudding som jag och Allis gjorde för 2 timmar sedan som jag glömt(WHOOOOT, sen när glömmer en pregnant lady ngt sådant!?!?) äta min del av. Tror ni jag smäller av eller? Haha, känns som om jag hittat mitt livs skatt! Tjooohoooo, ibland ler livet mot en, inte sant!? Haha..

nostalgi


Avslutningen i åttan


Någon gång i sjuan


Samma tid som bilden ovan


Höstterminen i ettan


Höstterminen i ettan

nya länkar

Spana in länkarna här till höger, där finns länkar till mina när och kär men även till andra unga mammor/blivande mammor.



                                                  >

min heliga hylla



Jag har tidigare nämnt att smink är en stor passion på mig. Så nu tänkte jag spinna vidare på min "fåfänga-tråd". Detta är mitt sminkbord där jag har det smink jag använder. Det är inte allt men det räcker mer än väl och resten är bara småprodukter som någon vanlig rosa färg som jag använder då och då.
Märk min fyndiga rubrik också, fniss.

tidsperspektivet har flyttats

I och med att prinsessan har flyttat in i min mage har mitt tidsperspektiv förändrats, mina mål flyttats och mina drömmar ändrats. Nu är inte längre min artonårsdag den största milstolpen, för min dotters födelse slår det med hästlängder! Nu tänker jag inte längre på vad jag vill gå på fester på mitt höstlov, utan hur många dagar jag vill spendera på ikea ifärd med att köpa barnmöbler.
Jag tänker inte längre på vad jag ska göra efter gymnasiet, utan på hur jag ska vara en bra mamma som möjligt.
Med detta sagt menar jag inte att alla mina typiska tjej och tonårstankar. Jag tänker ofta på vilken "milf" jag kommer vara, och får ofta höra det. Jag ska inte bli en sunkig morsa som inte bryr sig om hur jag ser ut. Jag ska göra mitt bästa för att ha kvar min då fortfarande tonårskropp!
Fåfängan är det ännu inget fel på.

svar till Natalie

Jag fick en fråga om vilken linje jag går.
Det är en så svår fråga att få för ärligt talat fattar jag inte själv d jag aldrig fått det förklarat för mig. Men jag går SP-bild. Samhälle-Bild alltså. Det är sam-inriktning med bild inriktning som innebär att vi läser många bild och fotokurser och arbetar mycket med bildbehandling på dator.

tips

Jag har ett tips för alla er som ska börja gymnasiet ellerär i mitten av eran gymnasieutbildning som jag önskar att jag hade gjort är att gå igenom eran programplan.
Gå igenom kurs för kurs på vad ni ska läsa just för det läsåret ni är i, och hur många poäng ni läser under året. Skriv upp kurserna och poängen för hela läsåret och vilken termin ni ska läsa detta. Det här tror jag hjälper en att motiveras och också känna sig säker på vad man ska studera och man får en chans att t.ex se att man kan tenta av en kurs för lättare schema i framtiden.
Så gå igenom era kursplaner och planera i förväg vad det är ni förväntas studera under läsåret så finner ni lite ro och kan släppa kurser som inte kommer förräns nästa år.

hösten som kommer

Dessa kurser ska jag läsa i årskurs tre, som är nu!

Engelska C                                             100p
Filosofi A                                                  50p
Historia B                                                 50p
Rörlig bild A                                            100p
Psykologi A                                              50p
Samhälle B                                              100p
Svenska B                                                50p
Religion A                                                50p
Skriftlig och muntlig kommunikation   50p
Filmkunskap                                            50p
Projektarbete                                          100p
Fotografisk bild B                                    50p


Summan av kardemumman: 800 poäng

Vissa kurser som ligger på höstterminen såsom Engelska C ska jag få be om att läsa i dubbel fart, så att den blir klar till jul. Jag får helt enkelt boka ett möte med personalen på skolan för att jobba fram ett schema som tillåter mig att läsa det mesta som jag kan dubbel fart jämfört med vad de andra eleverna gör. Sedan får jag nog ta några kurser till våren på distans.

kan vi spola fram tiden?

Även om sommaren har gått snabbt, som i rapid, så har ändå dagarna när jag väl varit  dem gått sakta. Jag har försökt sysselsätta mig så gott det går, för att fördriva tiden. För varje minut, timme och dag betyder att en minut, timme och dag har gått närmare tills min dotter kommer till världen.
Detta är varför jag längtar tills imorgon, till denna höst, för jag ska gå i skolan. Jag ska plugga, läsa dubbla kurser, gör allt för att hinna plugga så mycket som möjligt inför då min prinsessa förhoppningsvis kommer till världen. Hon ska få en utbildad mamma med ett fullständigt gymnasiebetyg, och ett bra sådant dessutom.
Mini i magen är min sporre att lysa i skolan, det är henne jag kämpar för och ska fortsätta ända till jag har lyckats. Därför längtar jag till skolan sätter igång, som kommer fylla mina dagar med aktiviteter och tidsfördriv. Vilket betyder att tiden kommer att gå snabbare, och genom ett trollslag kommer jag stå där på nyårsafton med fina betyg och lova mig och alla andra att jag ska bli en av världens bästa mammor, med styrka, kärlek, tålamod och glädje.
Så nu längtar jag till hösten, för varje dag som går snabbt innebär en dag närmare mitt livs största dag.



rätten att vara sig själv

Jag har hittills under graviditeten tampats med hur jag får och inte får vara som blivande mamma. Jag har succesivt börjat klä mig mer propert, bete mig mer moget, tänka på att inte göra vissa saker och även tänka annorlunda. Jag har tänkt att jag faktiskt inte borde kladda på min pojkvän när vi är ute på stan som förut, utan nu lunkat lite lugnare vid hans sida med min hand i hans. Jag har medvetet valt kläder som inte visar för mycket bröst eller ha för låga jeans.
Allt detta kom redan innan det började synas att Mini fanns i magen.
Nu har jag kommit till slutsatsen att jag visst får vara precis mig själv i den här graviditeten. Visst kommer jag förändras till det "äldre" och mer mognare allt eftersom graviditeten fortlöper, det hör till. Men att jag ska säga upp min tonårstid och personlighet bara för att jag nu ska få barn har jag insett är fel. Jag vill inte vara en medioker mamma som propert provar kläder på h&m, jag vill vara den som fjantar mig med mina kompisar när något klämmer på fel ställe. Jag kan fortfarande gå på fest och ha trevligt, även om fulla människor är riktigt irriterande. Jag måste inte isolera mig från allt som betyder tonår bara för att jag ska bli mamma.

Är det fler som tänker på det här sättet eller tycks jag vara den enda?




vilket kap



I våras fyndade jag denna klänning på den lokala loppisen för 20(!) kronor, är inte det ett kap så säg vad som är det.

som en prinsessa

Med Max bredvid mig sover jag som en prinsessa, vilket jag gjort hela natten, förutom att jag varit panikkissnödig natten i ända. Nu ska vi äta frukost och sen ska han iväg till jobbet.

världens bästa pojkvän


Apelsinbåter
Körsbärstomater
Vindruvor
Äppelbåtar
Citronbåtar(!!)
Morrotsstavar
Kiwi
Passionsfrukt(gömd under berget)

Har jag sagt att jag har världens bästa pojkvän? Detta är vad han dyker upp med när jag frågar om film och cola. Det är tur att jag har denna man, för annars skulle jag gå under, om inte utan kärlek så utan alla vitaminer som han lyckas få i mig.
Nu ska jag dricka upp min färskpressade apelsinjuice, hälla upp ett glas cola och doppa morotsstavarna i dippen som han också köpte(!!), krypa ner i soffan och se på film med min man.

klicka på länken



vacker låt

nedräkning

Nu ligger jag här hemma och väntar på att min man ska komma hem till mig och Mini. Han slutar jobbet i Gubbängen runt halv tio, därifrån är det väl kanske 500 meter hem till mig, nedförsbacke till Max stora glädje som tydligen tagit cykeln till jobbet. Jag har längtat efter honom idag, min lilla gospelle.
Det är konstigt att jag fortfarande efter tre och ett halvt år kan sakna en person som jag träffat 24 timmar sedan. Han gör mig så varm och glad.

lillasyster


Jag och min lillasyster som inte är så liten längre!

jag och min kula



fick en fråga av Jenny

Har du alltid varit säker på att du skulle behålla barnet? Var abort aldrig ett alternativ för någon av er?

Ja det har jag varit. Däremot har det funnits tidpunkter då jag tänkt "åh, herregud, vad har jag gett mig in på" och bara velat ge upp. Men eftersom jag längtat efter barn sedan jag fyllde 16 och att denna graviditet kom som en överaskning så blev jag mest bara glad och lycklig. Men allvaret drar över en när man väl står där.
Men även om prinsessan kom som en extrem överraskning eftersom hon inte är planerad, så är hon som sagt väldigt välkommen. Men jag visste från början att jag skulle behålla henne.

kräftor, svamp och falukorv

Vi har nyss ätit lite kräftor, dom som vi fiskade häromdagen. Dessutom hade pappa och hand kompis plockat gula kantareller som dom stekte i smör och salt. Så dessa har vi nyss ätit. Och snart ska vi äta en middag som härligt nog ska bestå av makaroner och stekt falukorv, jag det ska bli såå gott. Ni ser vad sjuka saker jag är sugen på!

när vi fick reda på det

Det var den 17e maj i år som min mens var försenad fem dagar, den skulle ha kommit den 12e. Ändå hade jag alla "menssymptom" såsom mensvärk, ömma bröst och trötthet plus den härliga irritationen. Så jag och Max åkte till apoteket och köpte ett test. Det tog vi med oss hem till honom där vi tillsammans gick in i duschen. Jag satte mig på toan, bad Max vända sig om då jag inte kan kissa när någon ser på, och kissade på stickan.
Sedan gick vi in i duschen, började duscha och kramade varandra. Båda skakade i kropp och sinne, och Max var alldeles blek. Jag, nyfiken som i en burk som vanligt, kunde inte vänta i fem minuter utan gick till testet som låg på handfatet. Där var det två streck...
Jag rev upp papperet som medföljt och stirrade mig blind på vad två streck betydde, " Om en rosa/lila linje syns i det stora ovala testfönstret innebär det att du är gravid. Även om linjen är mycket svag, betyder den ändå att du är gravid", löd förklaringen. Jag skrattade, gapflabbade, räckte med en skakade hand fram testet till Max och sa "Jag är gravid, jag sa ju det".


(testet har blekts väldigt mycket, men där är linjen)

Max såg livrädd ut "Är du säker?"..
Vi gick in i duschen igen, och det första han gör är att sätta sig spritt språngande på golvet, tårögd och sa rakt ut "Din pappa kommer att slå ihjäl mig". Jag stod mest bara och skrattade på gränsen till hysteriskt, vilket jag gör när jag är chockad och/eller nervös.
Det var den 17e maj vi fick reda på att någon hade flyttat in i min mage. Jag var glad, kände mig säker. Max var nervös, men sa att "Det här klarar vi av, eller hur?" med panik i ögonen.

Nu bor våran prinsessa därinne!

älskade prinsessa



Hej du fina prinsessa som bor i magen.
Igår kväll fick jag känna dig riktigt ordentligt, det kändes som om du sträckte dig, och precis på det ställe där jag hade min hand. Jag blev så glad, men önskade också att din pappa hade fått känna dig, för han vill så gärna. Men hittills blir du alldeles stilla när han känner eller lyssnar på magen, är det för att du blir blyg eller för att du blir alldeles lugn av hans närvaro. Jag tror det sistnämnda, för din pappa är sån, han har en sådan inverkan på mig, att få mig lugn.
Både jag och din pappa längtar efter dig här ute, men du måste stanna inne i min mage i många veckor till för att vi ska få en chans att lära känna dig. Din pappa pratar mycket om framtiden och han är så mån om oss, ska du veta. Han gör allt för oss och han älskar oss så himlans mycket. Han pratar mycket om dig och lägger ofta örat mot magen för att höra dig.
Idag är du arton veckor och två dagar gammal inne i magen, och nu är du ungefär 15 centimeter från din hässja till din lilla skjärt. Roligt är att du har fötter som är cirka 2.5 centimeter långa, men du kan vara lugn, det är oproportionerligt nu men det löser sig senare ska du se.
Vi är alla fortfarande lite förvånade över att du är en liten flicka, vi var alla så säkra på att du var en pojke. Speciellt din pappa trodde att du var en grabb. Jag tror att han fortfarande hoppas lite på att du ska vara det, för han är rädd för att du skulle få det så svårt som flicka i den här världen. Men du kan vara lugn över det med, han är bara orolig men älskar dig lika mycket för det, oavsett om du är en flicka eller pojke. Det gör jag med.
Både mamma och pappa älskar dig.

första nya bilderna


en av favoritlåtarna!

Är jag seg, och slår på denna låt, så höjs pulsen och jag lyfts upp ur dvalan.

Den är en låt i en väldigt känd film, vilken?

första riktiga sparken

Igår låg jag i sängen och skulle sova, jag låg med min vänstra hand på magen. Helt plötsligt känner jag hur Mini verkligen trycker ut en hand eller fot riktigt sakta som om hon sträckte på sig! Och detta precis där jag hade min hand. Tidigare har jag ju känt rörelser, men mer som en fladdrande fisk. Men nu! Nu kanske jag hur hon om och om igen tryckte sig mot min hand. Jag har aldrig känt ett sådant lyckorus i hela mitt liv.

rörd till hjärtat

Det är människor som ger komplimanger som känns uppriktiga som utan barmhärtighet slår sig in i mitt hjärta. Där är mitt nakna hjärta, och dessa personer smeker det med ett finger, då lyfts min bröstkorg upp och huvudet tippas bakåt, och jag andas djupt för det är den känslan som får mig att rysa längs alla ytor av min kropp. Jag tar den rörande handem, sluter mina händer runtom den, även om det är en människa jag inte känner, pussar den lätt och klämmer den med värme, för att försöka föra över lite av den lycka jag precis fått uppleva.
Tack Natalie, för dina ord. För oavsett hur lite eller mycket man skriver här, lämnar fina och varma ord tar jag till mig dom, oavsett vem du är, var du är eller varför du bestämde dig för att lämna ett avtryck här i min värld där jag samlar allt mitt.
Tack

upp till bevis

Jag har precis tagit en behövlig dusch. Nu återstår att se om mitt hår är alldeles urtvättat i färgväg eller om det finns kvar lite brunt. Jag har nämligen alltid haft problem med att färga eller tona håret. Till och med hos frisören slog färgen då jag ville bli orangehårig! Därför är jag väldigt skeptisk när jag gör det hemma och har oftast inga förhoppningar om att bli överdrivet snygg.



Här är jag i mitt esse, min absoluta hårfärg, dock är utväxten ett rent helvete!

såklart

Jo men visst ska inte programmet som medföljer fungera på MAC datorer, det är ju självklart. Det är ett visst program som man får med för att installera på datorn, går detta? Nej, men det hade vi ju alla klurat ut redan. Visserligen går det fortfarande att överföra bilderna från kameran till datorn men jag går miste om programmet, som jag inte vet om det är användningsbart! Nu ska jag hänga läpp och ta mig en dusch, göra mig i ordning och slänga in dagens bild.. Men innan dess ska jag alltså HÄNGA LÄPP!

nu så!

Nu har jag vaknat och gått upp. Utan en minsta tanke på något annat bara segade jag. Sen vaknade jag till liv, KAMERAN!!! Så nu håller jag på här hemma för fulla muggar och pillar och kikar på min nya fina kamera. Snart sätts det igång med att ta bilder, och givetvis visa dem för er!
Känner mig som ett litet barn på julafton, så mycket knappar, så många applikationer som ska testas! Så nu går jag in i kamerakoma och återkommer med några (förhoppningsvis) fina bilder.

det löser sig alltid?

Jag ringde grannarna och fick låna en juicepress av dem, och gud så gott det var. Men under denna graviditet så har jag målat upp bilder i huvudet på hur gott något skulle vara, sedan om jag får det är det aldrig så gott som jag målat upp i huvudet, tyvärr.
Nu har jag i alla fall druckit ett glas färskpressad apelsinjuice och sitter nu nöjd i soffan och suckar djupt. Vad ska jag göra ikväll? Max är på något race, sänni på en kräftskiva, karro på öland, mathilda svarar inte, syster är ute och pappa är och dansar. Det här är varför jag vill ha någon annan ungmami som man kan umgås med! Som man kan handla bebiskläder med, diskutera graviditet och barn.

duktigt klara

Övertygad om att vi hade en apelsinpress hemma gick jag ut i regnet, ner till ica och köpte apelsiner för 50 kronor. Jag vandrade hem med mitt paraply, kommer innanför dörren och går med mina nyköpa apelsiner till köket för att göra apelsinjuice som jag är så stört sugen på! Tror ni att vi hade en apelsin/juicepress hemma? NEJ! Åh vad jag blir besviken, jag som suktat efter nypressad apelsinjuice som en galning!
Så nu står jag här med runt 10 apelsiner som jag inte vet vad jag ska göra av! Surt, riktigt jävla surt säger jag bara.. Jag får testa att pressa för hand, men man får aldrig ut lika mycket juice då..


kameran stirrar på mig

När jag idag köpte min nya kamera fick jag instruktionen att jag skulle ladda batteriet 12 timmar den första gången. Så nu ligger min kamera med urplockat batteri och stirrar på mig, väntandes på att bli använd. Jag vill sätta igång och pilla på den nu ju! Ta bilder, testa mig fram med olika funktioner och ladda upp dom här! Men jag måste vänta tills klockan minst 3 inatt, och kameran blänger surt på mig.

knivigt

Jag fick ett tips av Thess att gå in på designadinblogg.se för att lära mig hur man lägger in ett youtube klipp. Efter att jag fixat det började jag klicka runt där lite för att kanske ge mig på att förbättra min design. Men jag insåg snabbt att jag är alldeles för underkvalificerad för det jag skulle vilja ha. Därför efterlyser jag någon som skulle kunna göra en snygg design till mig? Inget komplicerat men lite mer "proffsig" än den jag har nu.

nu ska vi se här...

Nu ska jag försöka ge mig på och lägga in ett youtubeklipp eller flera med låtar som jag håller av på något sätt eller annat.


Detta är en låt som tycks få min puls hårdare och snabbare samtidigt som tiden verkar stå stilla. Hela första delen av Beyonces senaste skiva är som den vackraste av samlingar.

hjälp sökes!

Hur lägger man in youtube-klipp på bloggen?

jag ler för mig själv

I tid och otid finner jag mig själv leendes, med en eller två händer på min kula till mage. Jag ler för allt det som komma skall, precis såsom man längtansfullt under vinter tänker på våren som något alldeles gyllene. Precis på detta sätt längtar jag efter min dotter som ännu är ofödd. Samtidigt gläds jag åt denna graviditet, för varje dag och vecka som går fortsätter graviditeten och min dotter växer sig stor och stark för en födsel. Jag stryker magen precis som jag om några månader förhoppningsvis stryker min dotter över en mage med magknip. Jag kommer vara vaken omänsligt många timmar per dygn och beundra min dotter, oavsett hur hon blir. Jag kommer att gå igenom eld för min dotter, det skulle jag redan göra. Jag har aldrig träffat henne, men jag skulle göra allt för henne. Så jag ler för mig själv, och uppmanar innifrån henne att stanna kvar hos mig.

ny kamera!

Det blev ingen pizza inatt, jag hittade ett ställe som levererade men SJÄLVKLART inte till mitt område, livet ger mig fingret helt enkelt. Jag somnade vid halv två, efter att ha ätit knäckebröd med stekta kantareller med smör och salt. Samtidigt kokade pappa fångsten, alltså kräftorna.
Idag har jag köpt en kamera! Det är en Sony cybershot 12.1 megapixel med Carl Zeiss optik, för de som undrar. Batteriet ligger nu på laddning och ska göra det i tolv timmar. Sedan är jag ready to go. Då kommer det att fyllas med bilder här kan ni räkna med. Det känns skönt att den äntligen är köpt.

om vi ändå bodde i New York

Jag sitter här hemma och suktar efter en pizza med mozzarellaost, tomatsås, skinka, ananas och salami! Med extra mycket salami. Åh herregud vad gott det skulle vara. Men neeeej då, i stockholm är det inte öppet alla tider på dygnet, och inte finns det hemleverans. Eller har jag gått miste om något enormt? I så fall, säg mig vart detta finns!!
En sånn där liten kartong som dom äter i Sex and the city med kinamat skulle sitta sååå fint också! Nudlar med kyckling och soya och friterat och lite vårrullar!
Jag vill ha sååå gärna! Men nej, vi bor i outvecklade stockholm, sveriges huvudstad, och vi har inte ens hemleverans klockan kvart över elva en torsdagskväll. Jag skulle göra vad som helst för en god pizza som jag skulle betala en hundring för vid dörren.



jag vill inget annat


Såhär ser jag ut om kvällarna, lycklig men fundersam. Det är mycket som snurrar i mitt huvud, dygnet runt, men det blir mer påtagligt under kvällarna. Jag tänker på framtiden. Kommer mitt barn överleva? Hur kommer mitt liv med barn att bli? Blir jag en bra mamma? Hur gör vi med boende? Vad vill jag arbeta med när den tiden kommer? Skulle jag klara av att vara makeupartist? Kommer mitt barn leva så länge att hon hinner gå ut skolan? Vad kommer hon vara bra på, matte, historia, engelska eller svenska? Kommer hon få uppleva så tidig kärlek som jag gjort? Kommer vi kunna resa till Grekland såsom jag gjort under min uppväxt? Kommer hon få mina ögon eller sin pappas? Kommer vi bo kvar i stockholm eller köper vi ett hus på en ort där hus är billigare? Allt detta pågår i mitt huvud, och medan jag tänker allt detta spinner jag nöjt som en katt, för visst är detta mitt liv såsom jag vill ha det. Det är rörigt men jag vill inget annat!

kräftfiske

Nu har jag varit iväg en sväng på det årliga kräftfisket. Där lades det i burar och vi grillade korv. Sen blev jag så frusen så jag och Max åkte hem igen. Så nu hoppas vi i frånvaro att det fås en massa kräftor!

På måndag börjar skolan igen, det ska bli kul att se hur rektionerna blir på min kula.

request

Jag fick en förfrågan om att skriva om bilbarnstol, barnvagn, kläder och annat till lilla knoddisen i magen.

Angående barnvagn har vi ett löfte om att få en vagn av max pappas kusin. Hon fick den av Max föräldrar när Max syster hade växt ur den. Det är en helsvart emmaljunga med justerbart handtag, sitt och liggdel och tilbehör. Denna ska vi alltså då de inte längre har användning för den. När vi får den ska vi alltså se hurdan den är, om den är fräsch ska vi självklart ha den, vi sparar mycket pengar på det. Om den är sunkig har vi nog tänkt köpa en ny vagn. Då har jag sett en väldigt fin Brio vagn och en gullig Emmaljunga som jag kan tänka mig.
Vagnen är en 02-a som tydligen ska vara fräsch men jag känner mig lite skeptisk till en så använd och gammal vagn. Men det är definitivt bättre än ingenting, väldigt mycket bättre.

Bilbarnstol har vi ännu inte tänkt på, men vi får väl i sinom tid ta oss iväg för att inhandla en liten bilbarnstol som är säker.
Kläder har vi faktiskt bara köpt två plagg av! En vit mjukisdress och en grå mysig overall. Det känns svårt att köpa även om jag nu har gått så långt. Jag kan aldrig bestämma mig om vad jag vill ha. Men tanken är att inte köpa så mycket i de minsta storlekarna för de kommer inte att komma till användning särskilt länge.

Spjälsäng och skötbord har jag hittat på ikea, så det ska vi köpa lite senare. Det är en vit spjälsäng och vitt skötbord med inbyggd hylla.

Om det är något med ni undrar är det bara att fråga!

ännu en gång

Nu har jag uppdaterat namnen ännu en gång, klicka HÄR om ni vill komma till inlägget.

vill visa hela världen

Nu när jag fått bekräftat att vårat barn mår bra, att allt ser ut som det ska, känner jag att jag kan pusta ut. Förr har jag varit aktsam med hur många som vetat om det då man aldrig vet vad som kan hända. Det kan det självklart fortfarande inte men nu går tiden fort och jag har blivit rådd att inte oroa mig så hemskt mycket. Därför kan jag idag slappna av och vill nu visa världen hur lycklig och stolt jag är. Jag bär på det finaste i världen, som jag gjort tillsammans med den vackraste killen/mannen i universum, och jag vill skryta om det, skylta med det och skrika det rakt ut. JAG SKA BLI MAMMA! Jag vill att alla ska få se, att alla ska veta att nu börjar mitt liv. Jag måste släppa oron om katastrof, och njuta i nuet för att inte ångra mig senare ifall att något skulle hända och säga "varför var jag inte glad till tusen när jag hade chansen?".
 

pirr

Varje gång jag ska sova så ökar livet i magen. Hon buffar och knuffar mer än vanligt, speciellt om jag lägger mig på mage. Detta får mig att le lika mycket varje gång. Tänk att min dotter ligger inuti mig och reagerar på vissa lägen jag befinner mig i. När vi sitter i Max sportbil och lyssnar på dunderhög musik, som oftast är Ramstein där basen är otrolig i den bilen, så händer det att det fladdrar till extra i magen. Eller när kvinnan med de starkaste piporna jag hört tar högsta tonen i operetten så kommer det en reaktion från min lilla prinsessa. Jag vet inte ännu om hon hör så bra där inne, men hon tycks märka av min omgivning i alla fall.
Varje gång detta händer småler jag för mig själv och värmande kårar sprider sig genom hela min kropp. För nu ska jag bli mamma, jag ska älska mitt barn och allt det hon kommer ge mig genom att bara finnas ska jag ge henne i tiotusenfalt tillbaka. Jag ska göra allt som står i min makt för att min dotter ska veta att hon är älskad, varje cell av henne.




tussen


Min lilla bögprins
Detta är Leon, min katt som jamar när man kommer hem för att säga hej
Han är, är vi alla säkra på, bög.
Han är gosig som få men riktigt irriterande.
Jag har haft honom sedan han föddes, och nu är han snart två år!

favoritnamn till Mini uppdaterad flicknamn

Här ska jag samla mina favoritnamn på min älskade Mini. Nu när vi vet att det är en tös är det såklart bara flicknamn som gäller, och dessa är de vi har än så länge.
Men ge mig gärna förslag!!


Flicknamn:
Melissa
Isabell(e)
Cornelia
Lova
Nova
Rebecca(max favorit)
Nellie(max favorit)
Pixie(mellannamn)
Lily
Annie
Anna(mellannamn)
Elsa
Tilde
Nicoline
Ebba
Chloe
Jacqueline

avslöjande!

Vi blev alla motbevisade efter att vi trott att det varit en pojk som bor i min mage. Men det är en liten tös!! Jag är så fruktansvärt lycklig för att hon är frisk och för att hon kommer bli så vacker. Jag har alltid sett mig själv med en liten flicka som första barn, och här står jag nu. Hon kommer att bli så vacker, en blandning mellan min syster och max syster tänker jag mig. Oavsett hur hon blir kommer hon vara den vackraste flickan i världen!
Så nu får ni ÖSA på med flicknamn utöver de jag redan har. Och om ni inte orkar skrolla ner till listan uppdaterar jag den ännu en gång om någon minut!


Ska du få lika små fötter som din mamma när du är stor?

glömde nämna

Självklart fick jag framflyttat förlossningsdatum som nu ligger på den 20e januari. Jag går runt här hemma och är alldeles salig, herregud vad underbart detta är!

min älskade bebis

Här har ni Mini! Jag blev tillbakaflyttad två dagar så imorgon går jag alltså in i vecka 19(18+0). Detta ultraljud var det vackraste jag varit med om och jag var så fylld av stolthet när jag tänkte på min knoddis som låg därinne och gapade, lipade, sög på tummen och sprattlade.

Senare ikväll annonserar jag könet, tills dess, gissa vad jag ska få!? Så får vi se hur många det är som har rätt!


Bilderna är klickbara!


Till höger ligger min älskling med ryggen uppåt
Till vänster ser man min lilla Minis fot!

Dessutom är båda bilderna copyrightskyddade, den som stjäl dessa bilder blir anmälda!

jag är bortskämd

Jag är bortskämd med bra dagar. Idag är ännu en av de bästa dagarna i mitt liv. Idag har jag sett mitt barn! Vi vet könet på min lilla älskling men det kommer jag ut med ikväll här, inklusive bild. Först vill vi meddela alla nära om hur det var och gick. Men jag kan säga att både jag och Max grinade och det var det finaste barn jag någonsin sett!
Jag älskar dig Mini.

my boo

Min homie, my partner in crime(ni skulle bara veta), min vapendragare och min absoluta favorit sparris Sannisen har uppmärksammat att hon ännu inte blivit hitplacerad, nu får hon alltså hedersplatsen! Detta är min spinkiga stöttepelare som jag älskar helhjärtat, oavsett hur puckad eller irriterande hon är. Hon är skamligt snygg och har dessutom en hel del innanför skallbenet.
Så Sännii, wazzaaaaap, vad i huset säger du nu då din lilla tjackis?



bebis älskling



Hemsk kvalité men alltid något! Ser ni vad stor jag blir?

Gravid vecka 19(18+0)

Graviditetsvecka 18

Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som före graviditeten och det kan hända att sexlusten ökar.

Livmodern når drygt till mitt emellan blygdbenet och naveln. Om du har fött barn tidigare kan du känna fosterrörelser. Att känna barnet röra sig i magen är en fantastisk händelse. Snart kommer du att märka att barnet rör sig beroende på vad du ätit, eller beroende på hur du mår.

Nu syns nog i de flesta fall den putande magen. När graviditeten är känd kan det hända att människor i din närhet vill känna på magen.

 

Under både graviditeten och förlossningen har du nytta av att ha starka muskler ibäckenbotten och magen. Exempel på bra träning är simning. promenader, vattengympa och kanske yoga. Det senare underlättar avslappningen och ökar kroppsmedvetenheten.

 

Många förstagångsföräldrar passar på att resa under graviditeten. Om du är frisk finns det inget som hindrar dig från att resa.

Kanske får ni vid det rutinmässiga ultraljudet besked om att det är tvillingar - det kan vara omvälvande. De flesta blivande föräldrar förutsätter att de väntar ett barn. De flesta ser dock positivt på saken när man väl smält beskedet och tänkt sig in i situationen.

I Sverige föds åtta till nio tvillingar per 1 000 förlossningar av mammor som blivit gravida utan hormonbehandling eller provrörsbefruktning (IVF).

Så många som en fjärdedel av alla provrörsbefruktningar leder till tvillinggraviditet och tvillingförlossning.


I vecka 18 är kroppslängden omkring 17 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 220 g.

 

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Barnet tränar nu mycket, viftar med armar och ben och kan slå kullerbyttor. Det tränar också andningsmusklerna genom att utföra andningsrörelser och "andas" ut och in fostervatten.

Man vet att unga foster har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, fostrets mognad och tillväxt: äldre foster är vakna längre och sover ytligare. Läs mer om fostrets utveckling!


Det är nu du har tid för praktiska göromål som att inreda och säkra hemmet för barn. Hemmet är den plats där flest barn råkar ut för olyckor.

Ditt barn sparkar, griper och suger. En del barn har hittat tummen. Stimulera ditt barn genom att buffa lite på magen och se om det buffar tillbaka. Du kan också hålla ett par hörlurar mot magen och spela musik för barnet. Prata med och sjung för barnet.

Kontroller och undersökningar

Om du inte redan varit på ultraljud har du säkert fått en kallelse. I Sverige är det för det mesta specialutbildade barnmorskor som utför rutinultraljudsundersökningarna under graviditeten. Med hjälp av ultraljud kan man fastställa tiden för förlossningen.

 

Egna tankar:
Jag har ofta ont i bebismagen men har läst att det är livmodern som töjs ut. Magen växer för varje dag och det känns allmänt bra att vara gravid just nu. Däremot är det trist när kläderna klämmer åt och jag inte kan ha några byxor längre.


fråga till någon mer kunnig

Jag har börjat oroa mig för min vikt. Jag har ännu bara gått upp 3,3 kilo sedan jag blev med barn, och bara ett halvt sedan inskrivningen. Är detta normalt eller bör jag oroa mig? Allt jag vill är att Mini ska må bra där inne i magen.

söta ni

Tack för alla fina komplimanger för håret! Det tar en tid att vänja sig men detta blir nog bra hoppas jag.

tid


Smink och hår gjort nu.
Lade ner lite tid på att fixa till mig
Detta är resultatet..

lite grå men nöjd



Nu är håret gjort, jag är någorlunda nöjd även om det skiftar lite i grått i vissa partier.
Vad säger ni?

dagens planer

Idag har jag tänkt åka och köpa ansiktskräm och hårfärg faktiskt. Det är nämligen så att sedan jag blev gravid har mitt hår mörknat rejält, det som växer ut är mycket mörkare än resten. Visserligen har jag slingor sedan innan men nu är skillnaden inte ens snygg. Därför har jag bestämt mig för att tona håret lite mörkare. Jag vill inte bli mörkbrun men i alla fall mellanbrun, då jag blev rådd av min frisör att inte ge mig på ljusbrunt för det skulle bli för komplicerat och risken för att det skulle bli fult vore för stor.
Så nu ska jag försöka ge mig på att göra en hemma-toning och det slutar väl antagligen i kaos då det alltid lyckas bli fel, men jag kan inte lägga ner en lusing på att göra det hos frissan.

bokat infomöte

Nu har jag bokat tid för ett infomöte hos försäkringskassan där de ska berätta om föräldrapenning. Jag har blivit rådd att gå på ett sådant för att få lite kött på benen och sedan ringa min kusin som nyligen fått barn för att hon ska reda ut alla frågetecken som hon säger att det mötet sätter i huvudet på en. Det känns som att det kanske är lite sent påtänkt, nämligen den 29 september, men allt annat var fullbokat. Jag har hört att papprerna som man skickar in tar det lång tid att få och att det r en massa strul hit och dit. Men det måste göras och nu är mötet bokat för mig och Max.
Bild från försäkringskassan

kameralös

Fick en kommentar om att det var länge sedan magen visades här. Detta håller jag med om men kan inget göra då jag inte har någon kamera tyvärr. Jag letar just nu efter en bra digitalkamera men kan ärligt talat inte bestämma mig för vilken. Någon som har bra tips på en kamera för mindre än 3000 som är bra?
Imorgon kan jag försöka fixa en bild med datakameran men tvivlar på att det blir bra, men jag kan ju allt försöka självfallet. Tills vidare bjuder jag på en gammal en.

vildingen i magen

Min älskade knodd härjar i magen, jag känner mer och mer för varje dag, han voltar och kittlar mig i magen och varje gång pirrar det i min växande mammahjärta. Det börjar närma sig halvtid och jag är ivrig inför nästa halvlek, för då vet jag att för varje vecka ökar chanserna för överlevnad efter en eventuell för tidig födsel drastiskt.
Jag tror att du där inne är en liten pojke, en liten prins. Det tror vi alla, känslan finns där. Du får vara vad du vill, bara du stannar kvar hos mig, för jag längtar efter dig! Jag längtar efter att få lära känna dig, gosa med dig nätterna i ända då du vaknar, få ge dig det fina som finns i livet och skydda dig bäst jag kan för haveri. Du ska få lära dig så mycket, du ska få hoppa i lerpölar med din nya overall, få baka i köket och lämna en katastrof, du ska få lära dig det du inte får göra, och uppmuntras i allt det fina du kommer att åstadkomma. Du kommer att lyckas med allt du tar dig för och du kommer vara en fin människa, du ska få göra och vara vad du vill, och jag ska aldrig lämna din sida som stöd när du behöver mig.
Jag älskar dig, även om våra ögon ännu inte mötts.

80årsfirande och magont

Idag har jag klippt mig och varit på operett. Jag har haft ont i magen nu i ett par timmar.. Jag uppdaterar då jag känner mig piggare och är mindre upptagen.

nu är jag äntligen hemma igen

Det har varit en lång dag! Minst sagt! Först gick jag på stan där jag hittade en väska och en långärmad tshirt. Sen gick vi förbi cruisingen, sedan hem på middag och sedan tillbaka till cruisingen. Nu ligger jag och ska sova i min säng, för att gå upp imorgon och klippa mig.
Sov gott!

shopping och cruising

Idag är det stan som gäller. Jag har avsatt 1000 kronor till mig själv som ska gå till en bola(för er som inte vet vad det är förklarar jag senare), hudkräm och något fint mammaplagg. Sen ska jag svänga förbi älskling som är på stockholm cruising på drottninggatan med min kusin idag. Det kommer vara knökfullt av folk och bilar så vi ses kanske där!



puss puss och kramar till alla varma människor.


en av de bästa dagarna i mitt liv

Jag blev väckt av tre rosor lika stora som två knytnävar tillsammans igår morse. Bråttom var det, upp skynda och duscha sa min kärlek till mig, vi skulle iväg! Det bar iväg på kamerajakt som slutade med att jag var helt slut för att jag inte kunde bestämma mig. Sedan hem, skynda skynda, lämna bilen och ta tunnelbanan in till okänd destination. Där blev jag bjuden på lunch, kärlek och ett kaos i mitt hjärta för oj vilken kärlek denna man ger mig.
Sedan promenera en sväng, jasså jaha vi ska på bio. Han hade reserverat två biljetter. Hämta biljetter och sedan strosa på stan ett tag. Han höll mig så hårt om livet så att jag inte ens om jag ville skulle kunna ta mig loss.
Bästa platserna i salongen ockuperade vi och på vägen hem fick jag låna hans tröja för jag frös som ett höstlöv i vinden. Där gick vi, två flinande fån och jag tackade om och om igen för en av de bästa dagarna i mitt liv.
Tätt omslingrade somnade vi, nöjda och belåtna, och det pirrade något fruktansvärt i magtrakten när han sömndrucken vände sig mot mig och tryckte sin alltid lika varma kropp mot min och snusade mig i nacken.


favoritnamn till Mini uppdaterad

Här ska jag samla mina favoritnamn på min älskade Mini.
Men ge mig gärna förslag!!


Flicknamn:
Melissa
Isabell(e)
Cornelia
Lova
Lovisa
Nova
Pixie(mellannamn)
Lily
Annie
Anna(mellannamn)

Pojknamn:
Adam
Gustav
William
Alexander
Dennis
Kasper
Rasmus
Valentin(mellannamn)


sista svängen

NU är jag hemma från Finland där jag varit i 6 dagar nu med Maxen. Vi har mest bara tagit det lugnt i hans morföräldrars hus och ätit husmanskost! Däremot har jag dragit på mig en förkylning som tar musten ur mig.
Nu är det skönt att vara hemma och få vila upp sig inför skolstarten.
Imorgon firar jag och Maxen tre och ett halvt år och ska spendera dagen i varandras sällskap. Senare under helgen är det släktkalas för min farmor som fyllt 80, de kommer hit från Norrland.

Nu är det sälja kameran som gäller, det kommer en tjej och köper den om en halvtime, äntligen! Det ska bli skönt att bli av med den, för att sen kunna köpa en ny behändig digitalkamera!

phu!

Nu är jag up and going, och smärtorna har avtagit "peppar peppar".
Idag är det en herre som sagt sig köpa min kamera som skulle komma och hämta den, men jag har inte hört något ifrån han, så vi får väl se. Senare ikväll ska jag på teater med Max och pappa, någon slags operett som pappsen väldigt gärna ville ha med oss på.
Nu ska jag gå ut och få några soltimmar.

oro

Har haft ihållande smärtor sen i eftermiddags, i bebismagen alltså. Dessa är ännu kvar och jag är orolig. Avvaktar tills imorgon, är den kvar åker jag in.

preggo

Preggot Klara käkar melon i soffan hemma, ensam. Hon sysselsätter sig med att beundra vackra dansares oklanderliga linjer och undrar stilla för sig själv om hennes ännu ofödda barn kanske en dag blir dansare/dansös? Barnet blir kanske ett geni i skolan, ägnar sig åt motorsport eller blir ett typiskt sportfreak som sin mamma?
Det är mycket som är ovisst för preggot, men allt är hon beredd på.

kort och dålig dag

Skulle egentligen upp klockan åtta imorse och åka ut i skärgården över dagen, men när jag vaknade av klockan kände jag mig dålig. Helt förstörd rättare sagt, helt slut. Så jag avbokade med papi och lade mig och sov igen, sov till drygt två.
Sedan dess har jag varit en sväng i farsta, köpt en fult linne och sitter nu hemma och känner mig hängig.
Har haft smärtor i magen idag, såpass att jag ringde till vårdguiden, där jag blev rådd till att vila och om det blev värre åka in. Men ännu har det inte blivit värre, så hoppas på att det lägger sig helt.


Här är jag innan vi åkte på båten för att åka till Gotland, man ser mig oftast med något att äta i händerna och munnen.

Mini 17 veckor!



Jag älskar dig bebis!

gos med älskling

Just nu är vi bara hemma, älskling tvättar bilen ensam efter att jag lessnade. Jag sitter i soffan och väntar på att han ska bli klar och har det trist.



Tjockisen Klara i Visby

kärlek på Gotland

Även om semestern på Gotland inte riktigt blev som jag tänkt mig kan jag nu se tillbaka och inse att jag uppskattar min älskade pojkvän. Han är den enda i världen jag kan vara mig själv med, den enda som jag känner mig trygg med.


Jag är en svår människa att leva med, speciellt när alla hormoner i princip bara sprutar ur mig. Jag är grinig, kräsen, irriterande och lättretlig. Jag är verkligen svår, och ändå har han mesta delen av tiden tålamod med mig, kramar mig när jag som mest behöver det. Det finns ingen jag älskar så mycket som jag älskar Max.

vecka 17(16+0)

Befruktning ca                           2009-04-29
Du har gått                                16 fullgångna veckor och 0 dagar
Men du är i                               17:e veckan
Du är i                                        5:e lunarmånaden av 10
Du är i                                        4:e graviditetsmånaden av 9
Du har gått                                112 dagar av 280
Och har ca                                168 dagar kvar till förlossningsdagen
Förlossningsdag ca                2010-01-18    +/- 14 dagar



Bebisen

Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 11-12 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.

 

Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg.

Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.

Du

Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl.

Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.


 


 


 

Egna tankar: Magen syns väl nu, och jag mår bra förutom lite smärtor i magen. Blir förvirrad av alla dessa olika hemsidor, för det står olika på alla!

borttappad sladd

Vi tog drygt 300 bilder på Gotland, som nu befinner sig i min kamera. Men då behövs en kamerasladd minsann! Och den har lägligt nog försvunnit mystiskt, därför dröjer det med bilder på min allt fetare kropp på Gotland.

illa berörd

Jag sitter och ser på 16 and pregnant på MTV.com. Det är en serie om 16åriga tjejer är med barn och man får då följa dem i graviditeten och all den omställning som sker. Alla utom en behöll barnet medans den enda som inte gjorde det adopterade bort sitt barn.
Serien belyser allt det hårda och tuffa med att få barn ung, och aldrig får man höra tjejerna säga "Det är tufft, men mitt barn är det bästa som hänt mig". Man får bara höra hårda ord som "Det här är man ämnad att göra när jag är 30, allt är så svårt". Den starkaste av lampor lyser på problemen och alla de hinder som finns, och det positiva och älskvärda med att få barn ligger i skymundan.

Visst, att få barn ung är inte idealiskt, men barnet är ändå det bästa som någonsin kommer att hända mig. Mitt barn kommer att bli så älskat och jag kommer älska allt det som är hårt och tufft med mitt barn. Allt kommer att vara värt det.

äntligen hemma

Nu har jag återvänt efter tre dagar i Kneippbyn på Gotland. Vi har sovit i tält, badat vattenland och haft det någorulnda trevligt. Men jag kan säga med all säkerhet att det banne mig är skönt att vara hemma.
Båten anlände klockan fyra imorse, då begav vi oss hemåt, klockan sex sov jag här hemma i min egna säng som jag saknat något förfärligt.
Nu väntar upppackning och en lugn dag för att återställa mig, jag är helt slut.